Signály očí vám prezradia desivé informácie o vašom zdraví

Signály očí vám prezradia desivé informácie o vašom zdraví

Keď sa pozriete do zrkadla na vaše oči, môžete kontrolovať, či sú červené, podráždené alergiou alebo unavené dlhou prebdenou nocou.

Avšak, keď sa lekár pozrie do vašich očí, môže toho zistiť oveľa viac. Oči môžu byť príznačným oknom do duše, ale sú tiež jasným odrazom nášho zdravia. Dokážu prezradiť množstvo informácií, ktoré odhaľujú ohromujúce zistenia.

Mnoho zmien spôsobujú symptómy, ktoré sú odrazom celého tela. Práve oko je miesto, ktoré dokáže odhaliť veľké percento zdravotných problémov. Práve preto oční lekári sú často prvými, ktorí dokážu odhaliť určité problémy. Avšak, mnoho symptómov dokážete spozorovať aj sami.

Odporúčame: Zdravé vylučovanie môže byť i viackrát za deň, tvrdia lekári

Signály očí vám prezradia desivé informácie o vašom zdraví

Zdroj: Shutterstock®

1. Cukrovka

Ak máte v tele príliš vysokú hladinu cukru v krvi, krvné cievy sa začnú blokovať, môžu sa vám roztrhnúť drobné cievy na sietnici, v dôsledku čoho sa vám vytvoria červené škvrny na oku. Rovnako ak v poslednom čase máte rozostrené videnie a myslíte si, že potrebujete okuliare, tak to tak celkom nemusí byť. Okrem poruchy zraku sa môže jednať aj o vážnejšie ochorenie, akým je cukrovka. Preto neodkladajte návštevu lekára.

Odporúčame prečítať: Babské triky v domácnosti, ktoré nefungujú!

Signály očí vám prezradia desivé informácie o vašom zdraví

Zdroj: Shutterstock®

2. Poruchy štítnej žľazy

Funkcia štítnej žľazy je pre organizmus naozaj nevyhnutná. Je to orgán, ktorý ovplyvňuje mnoho ďalších orgánov v tele prostredníctvom produkovaných hormónov. Jej správna funkcia je nevyhnutná pre metabolizmus, rast a vývoj, nervový systém, svalstvo a srdce... Avšak, ak začnete pozorovať opuch viečok, slzenie či pocit niečoho v oku, tak to môže byť jasným signálom toho, že vaša štítna žľaza nefunguje tak, ako má.

Odporúčame prečítať: Fajčenie prospieva nášmu zdraviu? Neuveriteľné zistenie!

Signály očí vám prezradia desivé informácie o vašom zdraví

Zdroj: Shutterstock®

3. Vysoký cholesterol

Cholesterol je nepriateľom nielen obéznych, ale aj plnoštíhlych ľudí. Možno by ste to nepovedali, ale aj chudí ľudia môžu mať zvýšený cholesterol, aj keď to na nich nie je nijako vidieť. Tuk sa ukladá nielen pod kožu, ale dokáže obaliť aj orgány. V takom prípade je to viac nebezpečné. Jeho zvýšená hladina sa dá odhaliť jednoduchým rozborom krvi, alebo sa dá vyčítať z očí. Ak sa vám v okolí rohovky vytvoril biely kruh alebo žlté hrbole na viečkach, mali by ste požiadať svojho lekára o rozbor krvi.  

Odporúčame prečítať: Zubné pasty - tieto druhy by ste mali poznať!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Soňa Kelemenová 27.04.17 07:14

SK
karma
86.00

zaujímavá štúdia.... snáď to rozpoznajú aj naši lekári

  • 1
Odpovedať

Soňa Krátka 27.04.17 08:25

SK
karma
114.00

oči - okná do duše ...aj do zdravia

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 27.04.17 12:36

MM
karma
100.00

ozaj desivé

  • 0
Odpovedať

Martina Putoráková 09.05.17 12:39

MP
karma
97.00

Vyborny clanok, uzitocne info...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní