Skúste zabojovať proti smogu aj s Vincentkou

Skúste zabojovať proti smogu aj s Vincentkou
  • 17.02.2017
  • PR článok

Obľúbená minerálna liečivá voda Vincentka vyvierajúca v Kúpeľoch (Lázních) Luhačovice pomáha aj pri smogových situáciách, aké sa tento rok v zime na dlhší čas opäť objavili v priemyselných aglomeráciách.

Postihnutým uľahčuje vykašliavanie prachových častíc, ktoré sa dostávajú do pľúc pri dýchaní znečisteného vzduchu. Najvhodnejšia je aplikácia Vincentky inhaláciou, ale účinné je aj jej užívanie sprejom, preplachovanie dutín prípravkom z Vincentky Nasalis, prípadne kloktanie.

Dobré skúsenosti s Vincentkou majú aj čínski dopravní policajti, ktorí ju požívajú v boji proti dôsledkom smogu. V práci ju inhalujú cez rozprašovače, pretože im pomáha vykašliavaním hlienov odstraňovať smogové častice z priedušiek.

Odporúčame: Fotorejuvenizácia - účinné omladenie pokožky pulzným svetlom

Skúste zabojovať proti smogu aj s Vincentkou

Zdroj: Shutterstock®

Nech už pochádzajú smogové častice z dopravy, priemyselných zdrojov, lokálneho kúrenia, či diaľkových prenosov, sú pre telo škodlivé. Preto je dôležité, aby sa ich telo zbavilo čo najskôr a v najvyššej možnej miere. Vykašliavanie je jedným zo spôsobov ako sa ich čiastočne zbaviť.

Predovšetkým deti, alergici aj ľudia s oslabeným imunitným systémom, sú v znečistených aglomeráciách častejšie náchylní na ochorenia dýchacích ciest. Ako pomáha Vincentka, ak už choroba dýchacích ciest prepukne? Okrem prepláchnutia dutín (resp. vystriekania sprejom) a kloktania, sa Vincentka aplikuje aj inhaláciou. Na inhalovanie sú najlepšie originálne inhalátory, ktoré sú dostupné v lekárňach. Skúsiť môžete aj jej aplikáciu cez vyvíjač pary. Pomôže však aj improvizované vdychovanie ohriatej Vincentky nad hrncom s hlavou prekrytou uterákom, alebo pobyt v kuchyni, kde ju dlhšie varíme v odkrytom hrnci.

Odporúčame prečítať: Netradičná citrónová tráva a jej benefity

Skúste zabojovať proti smogu aj s Vincentkou

Zdroj: Shutterstock®

Vincentka pomáha odstraňovať sekundárne následky a nepríjemné sprievodné prejavy ochorenia dýchacích ciest. Predovšetkým pomáha zlepšovať dýchanie. Pri ochoreniach dýchacích ciest sa nadmerne tvoria hlieny, ktoré blokujú dýchacie cesty, dutiny a hromadia sa v hrtane, nose a priedušnici. Práve tu pomáha Vincentka - oxid uhličitý, ako aj soli v nej obsiahnuté, majú tú schopnosť, že rozpúšťajú hlieny a následne umožňujú pacientovi, aby sa ich zbavil. Všeobecne možno povedať, že Vincentka je najlepší podporný prostriedok pre uvoľnenie dýchania pri akútnych a chronických ochoreniach dýchacích ciest a alergiách. Príznaky týchto ochorení trvajú spravidla týždeň, dva a niekedy aj viac, čiže ide o veľmi významnú pomoc, ktorá potom umožňuje telu, aby sa zameralo na boj s pôvodcom infekcie.

Vincentka pomáha nielen pri rozpúšťaní hlienov a ich vykašliavaní, ale aj pri zablokovaní nosových aj prínosových dutín po nahromadení hlienov, ktoré sa bežne nerozpúšťajú. Pri zablokovaní dutín môže dôjsť k ich zápalu, často sprevádzanému vysokými teplotami a chronickými ochoreniami. Pre takéto prípady vyvinuli špeciálne koncentrát Vincentka NASALIS s plastovou kanvičkou na preplachovanie dutín a nosohltanu, zbavený oxidu uhličitého.

Viac informácií je na www.vincentka.cz


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Soňa Krátka 20.02.17 22:04

SK
karma
114.00

ešte som ju nemala, určite niekedy vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní