Špeciálny wellness - emocionálna a myofasciálna masáž

Špeciálny wellness - emocionálna a myofasciálna masáž
  • 30.09.2016
  • Barbora Vizváryová

Wellness, sauny, peeling, masáže... To všetko predstavuje pre ženy vytúžený relax. Doma, v kozmetickom salóne či vo wellness centre, vždy sa na tieto procedúry veľmi tešíme. Prestaneme rozmýšľať nad tým, čo uvariť na večeru a kedy upratať kuchyňu. Táto zázračná chvíľa nás dokáže uvoľniť a zbaviť aj dlhodobého stresu.

Wellness centrá ponúkajú v súčasnosti veľa druhov masáží a rôznych procedúr slúžiacich na relax a regeneráciu tela aj duše. Určite ste nejakú masáž už vyskúšali. Medzi najznámejšie patrí klasická masáž chrbta, šije i celého tela, relaxačná masáž či reflexná masáž chodidiel. My vám však predstavíme masáže, o ktorých ste možno doteraz nepočuli alebo ste sa ich báli vyskúšať.

Odporúčame prečítať: Bolesť hlavy: Osvedčené masážne cviky, ako sa jej rýchlo a účinne zbaviť

masáže, netradičné masáže, wellness, emocionálna masáž, myofasciálna masáž

Zdroj: Shutterstock®

Emocionálna masáž

Ako už prezrádza jej názov, ide skôr o masáž duše ako fyzickú masáž. Samozrejme je potrebný fyzický dotyk, no kladie sa dôraz na celkové, najmä emočné uvoľnenie človeka. Hlavným prostriedkom na dosiahnutie úplného uvoľnenia je olej lisovaný za studena a osem druhov silíc s rôznymi terapeutickými účinkami.

Tieto esenciálne oleje sa vmasírujú do akupunktúrnych bodov v hlave, pozdĺž chrbta a do reflexných bodov chodidiel. Ide tak o kombináciu reflexnej masáže s prvkami akupunktúry (nie však ihlami) obohatenej o esenciálne oleje. Táto masáž uvoľní telo, najmä však psychiku, harmonizuje nervový systém, odstráni bolesť, stimuluje krvný obeh a silice odstránia baktérie, plesne a vírusy.

Odporúčame prečítať:Pohľad do minulosti: Ako vznikla aromaterapia?

masáže, netradičné masáže, wellness, emocionálna masáž, myofasciálna masáž

Zdroj: Shutterstock®

Myofasciálna masáž

Fascia je zväzok vlákien spojivového tkaniva, ktoré obaľuje všetky orgány, svaly aj kosti a je nimi prepojené celé telo. Je mimoriadne citlivá na rôzne stresové situácie, jej pružnosť sa zlepšuje práve masážami alebo cvičením. Myofasciálnou masážou získame lepšiu flexibilitu, pohyblivosť kĺbov, ústup bolesti nielen svalovej, ale aj chronickej – napríklad migrény. Posilníme imunitný systém, zlepší sa cirkulácia krvi a stav nervového systému.

Masáž má viacero častí. Začína sa stláčaním bodov, ktoré sú zdrojom bolesti a nefunkčnosti svalov. Pokračuje sa masážou postihnutých svalov, aby sa odstránilo ich lokálne skrátenie a napätie. Nasleduje strečing, teda naťahovacie cvičenia, potom sa na zlepšenie krvného obehu v postihnutej oblasti aplikuje teplo. Táto terapia je ukončená cvikmi, ktoré by sme sa mali naučiť a pravidelne ich cvičiť aj doma, aby sme predišli stuhnutiu svalstva.

Odporúčame prečítať:Zbavte sa stresu pomocou reflexoterapie

Zdroj foto: Shutterstock.com

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Soňa Krátka 30.09.16 19:32

SK
karma
114.00

masáže mám veľmi rada, najmä môj chrbátik a krčná chrbtica

  • 0
Odpovedať

Lenka Piovarčiová 18.10.16 18:34

LP
karma
81.00

zboznujem masaze, ale nie je maser ako maser, vacsina len hladka bez efektu

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 23.12.16 14:59

AK
karma
100.00

takýto relax to už hej

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní