Spoznali sme charitatívne srdce Mary Kay

Spoznali sme charitatívne srdce Mary Kay
  • 15.07.2016
  • Vladimíra Drábiková

Mary Kay je jedna z najúspešnejších kozmetických spoločností na svete. S túžbou obohatiť životy žien a zmyslom pre podnikanie vybudovala Mary Kay Ash (zakladateľka) svoju vysnívanú spoločnosť, ktorá je vzorom pre ostatných.

Prípravky Mary Kay sú predávané vo viac ako 35 krajinách sveta a celkový počet nezávislých kozmetických poradkýň prekročil hranicu 3,5 miliónov. Napriek obrovskému úspechu a naozaj kvalitnej kozmetike je Maky Kay viac ako len kozmetická značka. Je to aj spoločnosť, ktorá myslí na tých „menej šťastných“ v tejto krajine.

Mary Kay sa môže pochváliť množstvom charitatívnych projektov a podujatí, ktoré organizuje. O podrobnostiach nám porozprávala Katarína Kučová.

Na úvod nám predstavte aké charitatívne projekty prebiehajú pod záštitou Mary Kay?

Mary Kay má dva hlavné charitatívne projekty, ktoré patria už medzi naše dlhoročné záujmy aj záľuby. Prvým je Patrón Miki (10,20 € pozn. red) , ktorý má aj kamarátku Kimi. Oboch ich nájdete na našej facebookovej stránke Mikiho deníček, kde sa dočítate vždy o aktuálnych podujatiach, projektoch a novinkách.

Druhý projekt sa volá Krása, ktorá sa počíta. Práve tento projekt je naozaj celosvetovým, globálnym projektom spoločnosti Mary Kay. Úlohou každej krajiny je vytvoriť charitatívne podujatia, alebo projekty pod týmto názvom. U nás na Slovensku sme si vytvorili Deň matiek v azylových domoch. V rámci tohto charitatívneho „Dňa krásy“ sa každoročne vyrobí jeden charitatívny produkt, ktorý sa predáva v limitovanom časovom období. V roku 2016 sa môžu naše zákazníčky tešiť na krásny rúž s názvom Hearts Together. 

Odporúčame prečítať: Hrajte o 3x Mary Kay Jemné samoopaľovacie mlieko v hodnote 19 €

charitativne srdce mary kay, mary kay, chrita

Zdroj: Shutterstock®

Okrem týchto dvoch veľkých projektov Mary Kay usporadúva aj iné akcie, mohli by ste nám ich priblížiť?

Áno, okrem týchto celoročných projektov máme aj takzvané „jednorazové/jednodňové“ projekty. Medzi ne patrí každoročné vysádzanie stromov (Mary Kay ho usporadúva už 3 rok, pozn. red.), darovanie krvi, deň zeme, kvapka krvi Mary Kay. Medzi naše obľúbené a milé aktivity patrí aj zbieranie šatstva pre deti v domovoch, alebo pre azylové domy. Ďalej sa v dvoch zoologických záhradách môžu účastníci tešiť z našich adoptovaných zvieratiek, v Košiciach z nášho tučniačika a v Bratislave z ružových pelikánov.

Ako bonus sa snažíme každoročne vymyslieť aj súťaže pre deti v škôlkach. Vždy je naším cieľom vymyslieť niečo zaujímavé a kreatívne, čo deti aj naozaj zaujme a zároveň to budú vedieť aj reálne zvládnuť. Tohtoročná súťaž bola o vytvorení Mikiho z recyklovateľných. Pre detičky, alebo lepšie povedané pre dievčatko z Českej republiky - Kristýnku, aj každoročne organizujeme zbierku vrchnákov.

A aby sme nelenili, tak sme sa stali i  partnerom charitatívnych behov. Nie len centrálne vedenie, ale aj naše poradkyne sa zapájajú a bežia na pomoc iným. Napríklad Velvet Run z ktorého štartovací príspevok putuje na OZ Orin Panacea – Priatelia detskej onkológie.

Odporúčame prečítať: TEST: Mary Kay – Into the Garden™ Kolekcia na pedikúru

charitativne srdce mary kay, mary kay, chrita

Zdroj: Shutterstock®

Ako presne funguje tá charitatívna časť pri týchto projektoch?

Pri adoptovaní zvieratiek je to finančný príspevok vo výške 500€, ktoré slúžia na starostlivosť o zvieratká a ich potravu. Pri hmotných produktoch, ako naše plyšové hračky a charitatívny rúž, sa vymedzuje určitá čiastka z výťažku, ktorá putuje na charitu. Z plyšákov je to čiastka 1,20€ a z rúžu 0,70€.

V prípade škôlkarských súťaží ide o umiestnenie, a teda aj samotnú výhru. Vždy sa vyberú prvé tri miesta, na základe hlasovania na Facebooku. Tie sú následne odmenené.

Medzi zaujímavosť patrí naše ekologické „šetrenie“ papiera, pri ktorom namiesto papierových pozdravov posielame elektronické PDF-ka a ušetrené peniažky za tlač putujú do charitatívnej organizácie.

Mohli by ste nám priblížiť niektorú z už spomínaných akcií? Napríklad ten deň matiek v azylových domoch?

Samozrejme a veľmi rada J Vo všeobecnosti by mali byť matky vážené v spoločnosti a mali by mať priestor na krásu a čas venovaný len sebe. Avšak ženy v azylových domoch nemajú ani čas, ani peniaze, ani možnosť dopriať si oddychové chvíle u kozmetičiek, či skrášľovanie od vizážistov. A práve preto do vybraných azylových domov prídu naše kozmetické poradkyne a doprajú hodinky krásy nielen ženám v tomto dome, ale aj sociálnym pracovníčkam. Získavame krásne pozitívne reakcie a je to priam dojemný okamih. Rovnako ženy v azylovom dome aj pracovníčky odmeníme darčekovým balíčkom.

Okrem iného ich tiež podporíme finančnou čiastkou vo výške 500€. Tento rok sme si vybrali až tri azylové domy (Maják nádeje v Košiciach, Centrum Slniečko v Nitre a Brána do života v Bratislave), a tak sme prispeli čiastkou až 1500€. Myslím, že to bola pre nich veľká pomoc. A samozrejme detičkám sme darovali Mikiho pre radosť :)

Odporúčame prečítať: ZDIEĽAJME KRÁSU, KTORÁ PRINÁŠA NÁDEJ

charitativne srdce mary kay, mary kay, chrita

Zdroj: Shutterstock®

Akou formou vám vedia ľudia z vonka pomôcť a podporiť vás?

U nás v Mary Kay naozaj nejde o žiadanie finančných darov od ľudí, práve naopak. Všetky naše charitatívne podujatia a projekty sú cieľom a nazvem to aj srdcom našej spoločnosti. V prípade, žeby zákazníčky túžili po podpore, dá sa to z ich strany zrealizovať formou zakúpenia charitatívneho produktu u našej kozmetickej poradkyne.

Odporúčame tiež:  Inšpirujte sa jarným líčením s Mary Kay!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Daniela Šurláková 04.09.16 21:28

karma
97.00

Je to super,že sa robia takéto projekty,lebo dobrí ľudia vedia pomáhať tým,ktorí to potrebujú,bodaj by sa takéto projekty robili všade,kde to treba,hneď by bolo na svete krajšie a príjemnejšie.

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 10.12.16 21:32

MC
karma
109.00

Pomáhať všetkým,ktorí to potrebuje je ušľachtilé.Teší ma ,že aj Mary Kay organizuje a sponzoruje charitatívne podujatia.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní