Starajte sa o svoje zdravie aj počas práce v kancelárii!

Starajte sa o svoje zdravie aj počas práce v kancelárii!
  • 18.02.2017
  • Monika Šomšáková

Trávite obrovské množstvo času v kancelárii za počítačom a zahrabaná v kope papierov? Snažíte sa udržiavať zdravý životný štýl, no hovoríte si, že v práci to jednoducho nejde?

Všetko je to o vôli, a preto sme si pre vás pripravili pár bodov, ktoré by ste reálne mohli dodržiavať a tým prospievať aj svojmu zdraviu. Váš organizmus bude reagovať priaznivo a vy sa budete cítiť skvele

1. Pracovný priestor

Nemôžete urobiť veľké zmeny v rámci celej firmy, ale svoj pracovný stôl si môžete zariadiť podľa seba. Esteticky upravené prostredie na vás pôsobí priaznivo, teda vaša nálada a celková pohoda sa prejaví aj vo vašej práci. Neporiadok na váš mozog pôsobí ako chaos a znižuje vašu sústredenosť na prácu, na ktorú sa zameriavate. Skúste si urobiť poriadok, zorganizovať veci a nastylovať si váš pracovný stôl. Uvidíte, že hneď sa vám bude lepšie pracovať. 

Odporúčame prečítať si: Netradičná citrónová tráva a jej benefity

Starajte sa o svoje zdravie aj počas práce v kancelárií!

Zdroj: Shutterstock®

2. Zásuvky vo vašom stole

Do zásuvky si dajte veci, ktoré potrebujete alebo chcete mať pri sebe. Ak sa snažíte dodržiavať zdravý životný štýl, tak si tam samozrejme nedávajte rôzne sladkosti a iné nezdravé veci. Netýka sa to len jedla. Napríklad máte suché ruky a zabúdate ich krémovať? Dajte si tam krém na ruky. Pokojne si takto podávajte do vnútra veci, ktoré ste zanedbávali a pri každom otvorení zásuvky sa vám pripomenú. 

Odporúčame prečítať si: Najlepší pištoľník v boji so špinavými oknami

Starajte sa o svoje zdravie aj počas práce v kancelárií!

Zdroj: Shutterstock®

3. Viac vody

Aj vy patríte medzi tie, ktoré na vodu zabúdajú? Počas práce už úplne zabúdame na správny pitný režim, a preto si pred seba dajte plný pohár vody a snažte sa počas práce vypiť aspoň 3 veľké poháre. Samozrejme, ak pijete kávu, tak po každej káve musíte vypiť ešte pohár vody. Káva odvodňuje, a teda príjem vody je potrebné zvýšiť. 

Odporúčame prečítať si: Prečo prestať jesť cukor? Kvôli týmto 4 benefitom

Starajte sa o svoje zdravie aj počas práce v kancelárií!

Zdroj: Shutterstock®

4. Prechádzka po prestávke

Obed nemusí byť určený len na jedenie. Hneď po obede si dajte malú prechádzku počas návratu do kancelárie. Prejdite sa aspoň 10-15 minút. Prospeje to vášmu telu, dodá vám to energiu, prekrvíte si stuhnuté nohy a čerstvý vzduch vás preberie a osvieži. 

Odporúčame prečítať si: 6 vecí, ktoré by ste nemali robiť v posteli!

Starajte sa o svoje zdravie aj počas práce v kancelárií!

Zdroj: Shutterstock®

5. Cvičenie

Je jasné, že nebudete cvičiť ako v posilňovni, ale sem tam nejaký pohyb vášmu telu len a len prospeje. Každú hodinu by ste sa mali postaviť zo stoličky, prejsť sa po firme alebo ak máte sama kanceláriu, tak sa prejdite po kancelárii. Trošku si ponaťahujte telo. Urobte tak aspoň na 10 minút. Prekrvíte si nohy, mozog si oddýchne, a potom bude produktívnejší. Aby ste na to nezabudli, nastavte si do mobilu pripomienku.

Odporúčame prečítať si: Kozmetické produkty, ktoré vás zachránia v núdzi

Starajte sa o svoje zdravie aj počas práce v kancelárií!

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Soňa Krátka 18.02.17 08:18

SK
karma
114.00

...okrem iného, aj ja mám sedavé zamestnanie, tak som rada, že môžem denne chodiť do práce peši za každého počasia, je to asi len kilometer, hovorím si, nôžky treba trénovať, hýbať sa...

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 27.02.17 16:58

MB
karma
108.00

uplny suhlas :)

  • 0
Odpovedať

Ivana Goliašová 15.03.17 17:57

IG
karma
-1.00

Chodím do a z práce pešo, plus striedam v práci stoličku s fit loptou :), je to na nezapaltenie človek vyvetrá hlavu a v práci fit lopta dobre pôsobí na sústredenie.

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 09.04.17 11:00

MR
karma
104.00

dodržiavam všetko až na to cvičenie, prechádzku mám každý deň, keďže chodím na obedy von a každý deň na poštu, takže von za každého počasia a veruže je to super

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní