Svadba podľa feng shui

Svadba podľa feng shui
  • 15.02.2017
  • Silvia Karasová

Každá z nás má aspoň približnú predstavu o tom, ako by naša svadba mala vyzerať. Pokiaľ je vašou prioritou to, aby všetko prebehlo tak ako má, a hlavne, aby bolo všetko v harmónii, prikloniť sa môžete aj k filozofii feng shui.

Jej prioritou je totiž práve prúdenie pozitívnej energie, radosť, optimizmus a dobrá nálada. A presne po tom túži určite každá nevesta. Feng shui hovorí, že si dokáže poradiť aj s organizáciou svadby, stačí dodržať pár jednoduchých pravidiel. 

Odporúčame prečítať: 7 feng shui rád pre lásku


 

FENG SHUI BIELE ŠATY NEODPORÚČA


Možno to súvisí aj s tým, že biela farba je napríklad v Číne (aj Indii) farbou smútku a symbolom smrti. Filozofia feng shui odporúča na svadobné príležitosti farbu radosti - tou je v ich končinách červená. Pokiaľ sa vám však zdá príliš extravagantná, zvoliť môžete aj odtiene, ktoré sú blízko k bielej ale predsa vzdialené. Spojitosť by mali mať so zemským živlom - ideálne sú teda slonovinové, krémové, maslové, či béžové. Ak hľadáte vhodné farby aj na svoje popolnočné šaty, voľte opäť zemské odtiene, ako napríklad medové, staroružové, zelené, či hnedé.
 

Svadba podľa feng shui

Zdroj: Shutterstock®

POZOR NA "NIEČO POŽIČANÉ"

Podľa tradície by nevesta mala mať na sebe niečo nové, ale i niečo požičané. To požičané by však podľa feng shui malo pochádzať len od šťastných párov, aby ste si na seba náhodou neprivolali nejakú tú smolu, či nešťastie. Zlá energia sa rada prisaje aj tam kde ju nechcú, v tomto prípade pokojne aj na nevestu.

Odporúčame prečítať: Chystáte svadbu? Aký dátum si vybrať?



NEVESTA A TRBLIETKY


Pri vytváraní celkovej vizáže, nezabudnite aj na niečo, čo by sa na vás ligotalo. Pointou je to, aby šperk, alebo kovová ozdoba odrážali prípadnú negatívnu energiu, či závisť ľudí, ktorým v ten deň D prídete na myseľ, aj oči. 
 

Svadba podľa feng shui

Zdroj: Shutterstock®

OKRÚHLE STOLY SÚ NIELEN IN


Pokiaľ to priestor na vašej svadobnej hostine umožňuje, zvoľte si okrúhle stoly. Tie by totiž podľa filozofie feng shui mali zabezpečiť, že medzi pozvanými hosťami nebudú vznikať nezhody, disharmónia, hádky, či konflikty. A to ani vďaka množstvu vypitého alkoholu. Takéto konflikty naopak podporujú stoly hranaté. Medzi stolmi by tiež malo byť dostatok miesta - aby tade mohla voľne prúdiť energia. Vyhnúť by ste sa mali aj tmavým kútom v miestnosti, ktoré je vhodné niečím vyplniť - najlepšie kvetinou, ktoré bývajú akýmisi lapačmi zlej energie. 

Odporúčame prečítať: Magická sedmička – v čom spočíva jej čaro?

Svadba podľa feng shui

Zdroj: Shutterstock®

SLADKÉ SVADOBNÉ

Svadobná torta nesmie chýbať snáď na žiadnej svadbe. Ak ani na vašej, feng shui hovorí, aby ste ju vnímali ako symbol manželstva a tak k nej aj pristupovali. Okrúhly tvar torty vám vraj do manželstva prinesie veľa radosti v podobe detí, čím viac poschodí vaša torta bude mať tým dobrodružnejšie vaše manželstvo bude. Ak hľadáte skôr vopred dané istoty, zvoliť by ste si mali tortu štvorcovú. Nebojte sa ale ani popustiť uzdu svojej fantázii - veď ani tá by vo vzťahu chýbať nemala.

Odporúčame prečítať: Aké budú vzťahy v roku Kohúta?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

16.02.17 15:31

karma
-1.00

Červené šaty sa podľa mňa nehodia na takú udalosť akou je svadba. Môzu byť aj kratšie, ale nie krikľavé. Aj keď tú farbu zbožnujem. Samozrejme harmónia medzi hosťami je veľmi podstatná. Veľa so ženou sme sa dočítali tu o svadbe:

Prajem pekný deň.
Domo

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 16.02.17 21:12

IM
karma
100.00

feng shui to je moje

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 20.02.17 22:30

SK
karma
114.00

zaujímavé

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní