Tipy pre líčenie veľkých očí

Tipy pre líčenie veľkých očí
  • 15.11.2016
  • Claire Clairmont

Patríte k šťastným ženám s veľkými očami? Ak áno, tešte sa. Veľké oči sú odjakživa symbolom ženskej krásy a pri ich líčení je dovolené takmer všetko.

Ak ale neviete, ako z ich líčenia čo najviac vyťažiť a pri dennom mejka-upe sa obmedzujete na riasenku a čiernu linku, venujte pozornosť nasledujúcim riadkom. Tieto triky sa vám určite zídu a zamilujete si ich. Stačí len vyskúšať. :)

1. Upravte si obočie

Dôsledne upravené obočie je základom. Či už si ho necháte upraviť v kozmetickom salóne alebo sa spoľahnete na vlastné schopnosti, v žiadnom prípade tento úkon nezanedbajte. Upravené obočie dokáže váš pohľad ešte viac otvoriť a zmeniť celkový výraz tváre.

Odporúčame tiež: Začínate sa líčiť? Tieto základy treba poznať!

žena s kozmetickými štetcami

Zdroj: Shutterstock®

2. Pripravte viečko a okolie oka

Nepodceňujte podkladové bázy pod očné tiene. Aj keď máte vo svojej kozmetickej zbierke tie najkvalitnejšie paletky očných tieňov, skôr či neskôr sa začne zlievať a blednúť 99 percent z nich. Kvalitný podklad tomuto všetkému dokáže zabrániť.

Kruhy pod očami a ostatné nedokonalosti dôsledne prekryte korektorom a zapudrujte, aby ste zabránili nadmernému ukladaniu hmoty do vrások.

3. Rozjasňovač

Vďaka rozjasňovaču váš pohľad doslova chytí druhý dych a je jedno, či použijete svetlý očný tieň alebo rozjasňovač samotný. Pri dennom mejkape ho naneste v decentnom množstve – na večer pokojne pridajte – pod obočie, do vnútorného kútika oka a na vrchol lícnych kostí.

Odporúčame tiež: Zaujímavé spôsoby, ako použiť korektor pri líčení

dymové líčenie

Zdroj: Shutterstock®

4. Dymové líčenie v tmavom

Ako jedny z mála práve „okane“ sú tie, čo si tmavé farby môžu dovoliť. Tmavé očné tiene totiž oči opticky zmenšia, ale to práve vám vôbec nemusí vadiť. Naopak, tmavé dymové líčenie dokáže oči nádherne zvýrazniť a upraviť ich tvar a to je to, čo vám bude vyhovovať.

Nikdy nezabudnite očné tiene dokonale rozotrieť do stratena – ostré hrany sú pri dymovom líčení tabu.

Odporúčame tiež: Líčenie krok za krokom: Zelená je „nová čierna“

farebná očná linka

Zdroj: Shutterstock®

5. Experimentovanie s farbami

Čo tak vyskúšať farebnú očnú linku? Veľké oči „znesú“ všetko a vy sa môžete pri líčení doslova vyblázniť, pretože „priestor“ na to rozhodne máte. Hlavne, aby nebola nuda!

6. Vždy dohora!

Natočenie rias je povinnosťou každej ženy bez ohľadu na to, ako veľké jej oči sú. Či už si pomôžete procedúrami u profesionála, klieštikmi alebo len riasenkou, nikdy nezabudnite, že len vytočené vejáre rias sú povolené, a to ostatné sa nepočíta.

Odporúčame tiež: Zlaté pravidlá líčenia rias


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Iveta Moravčíková 16.11.16 10:09

IM
karma
100.00

velké oči su krásne

  • 1
Odpovedať

Martina Begalova 16.11.16 10:30

MB
karma
108.00

v mojom okoli je vela zien kt. su "okane" a este to oramuju ciernou linkou a potom je im "tazko" pozriet do oci :) az desia...

  • 1
Odpovedať

Erika Špacírová 16.11.16 12:39

karma
93.00

takéto líčenie je krásne

  • 1
Odpovedať

Soňa Krátka 02.12.16 20:16

SK
karma
114.00

krásne líčenia

  • 0
Odpovedať

Bria Tóthová 09.12.16 17:43

BT
karma
-1.00

dymove licenie a hlavne v ciernom alebo tmavo hnedom je prekrasne
ale tie farebne viecka .. no ja neviem

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní