Vianočné darčeky, ktoré vyrobíte doma

Vianočné darčeky, ktoré vyrobíte doma
  • 09.12.2016
  • Barbora Vizváryová

Do Vianoc zostávajú približne dva týždne, a preto je najvyšší čas vymyslieť darčeky pre vašich blízkych. Samozrejme, pokiaľ ste tak už neurobili. Niekedy to nie je jednoduché, neodhadnete vkus, nezvolíte správnu veľkosť oblečenia, vyberiete zlú farbu alebo trafíte úplne vedľa. Navyše, ak nechcete za darčeky utrácať stovky eur, výber toho správneho je pomerne zložitý.

Pokiaľ nepatríte medzi tých, ktorí sa radi obdarúvajú autami, exotickými zájazdmi alebo novou kuchyňou a vo vašej rodine sa potešíte aj maličkostiam, máme pre vás niekoľko tipov. Darček vyrobený vlastnými rukami poteší možno aj viac ako drahé dary. Možností je veľa.

Ak viete háčkovať alebo štrikovať, darujte svojim blízkym šál alebo čapicu. Možno ste maliarsky talent, pekným obrazom určite nesklamete nikoho. Fotodarčeky sú tiež veľmi obľúbené, vaše motívy sa dnes už dajú potlačiť kdekoľvek. My vám prinášame niekoľko konkrétnych tipov, ako potešiť vašich blízkych za málo peňazí.

Odporúčame prečítať: DIY vianočné dekorácie - video tutoriály 

Fotografie na dreve

Ako sme už spomenuli, fotodarčeky sú dnes v kurze, no nemusíte ich dať tlačiť na hrnček alebo vankúš. Vyrobte naozaj originálny a veľmi pekný darček z dreva. Preniesť fotku na drevo nie je vôbec zložité, existuje viacero spôsobov. Môžete ju nažehliť alebo vyskúšať techniku s tekutým lepidlom. Viac v nasledujúcom videu.

Voňavé mydlo

Kupujete vianočné kozmetické balíčky v drogériách? Áno, je to veľmi jednoduché a rýchle riešenie. Oveľa originálnejšie však je vyrobiť kozmetiku doma. Samozrejme to zaberie istý čas, no  môžete tak ovplyvniť zloženie výsledného produktu a budete mať istotu, že váš darček je naozaj jedinečný.

Jednou z možností je vyrobiť voňavé mydlo. Môžete skúsiť aj cukrový peeling alebo soľ do kúpeľa. Mydlo sa vyrába viacerými spôsobmi, najjednoduchší je pomocou mydlovej hmoty, ktorú zakúpite v hobby obchodoch. Odkrojíte z nej potrebné množstvo, roztopíte a pridávate esenciálne oleje, bylinky, koreniny, prípadne farbivá. Hmotu nalejete do formy, necháte stuhnúť a mydlo je hotové!

Odporúčame prečítať: DIY: Netradičné domáce peelingy, ktoré si zamilujete

vianočné dekorácie, vianoce, vianočné ozdoby, trblietavé ozdoby, svietniky, stromček, prírodné materiály, prírodné ozdoby, inšpirácie, nápady, DIY

Zdroj: Shutterstock®

Náušnice a náhrdelníky zo živice

Vlastnoručne vyrábané šperky sú veľmi pekným doplnkom v každom dámskom či dievčenskom šatníku. Obľúbené sú najmä tie, ktoré sa vyrábajú z krištáľovej živice. Budete potrebovať lôžka náušníc alebo príveskov, ktoré sa potom zalejú živicou. Tie kúpite v handmade obchodoch, korálkárňach alebo aj v bižutérii.

Odporúčame prečítať: DIY: Vyrob si trendy náušnice

Okrem toho si zaobstarajte živicu, lepidlo a štetec, obrázky a injekčnú striekačku. Začnite prípravou obrázka, ktorý musí presne sedieť do lôžka. To potrite lepidlom, priložte vystrihnutý obrázok a nechajte cez noc zaschnúť. Na druhý deň pripravte živicu – je to dvojzložková tekutina – tvrdidlo a krištáľová živica (pomer 2:1). Po zmiešaní naberieme tekutinu do striekačky a aplikujeme ju do zaschnutých lôžok. Pozor, aby ste nepreliali! Nechajte zaschnúť 24 hodín a máme hotovo. V prípade náhrdelníka už len pridáme retiazku. 

vianočné darčeky, darčeky, Vianoce, prípravy na Vianoce, handmade darčeky, vyrábanie darčekov, diy darčeky

Zdroj: Shutterstock®

Bomba do kúpeľa

Čo darovať deťom okrem hračiek alebo dnes už aj smartfónov a tabletov? Bomba do kúpeľa je určite skvelým riešením, najmä pre menšie deti. Ak vyskúšajú túto bombu, budú sa dobrovoľne kúpať aj trikrát denne! Aby bolo prekvapenie dvojnásobné, do vnútra bomby môžete pridať malú hračku. Napríklad vajíčko, z ktorého sa pôsobením vody vyliahne dinosaurus. Áno, aj takéto veci sú už bežne dostupné.

Odporúčame prečítať: Vyrobte si s nami peelingové telové kocky

vianočné darčeky, darčeky, Vianoce, prípravy na Vianoce, handmade darčeky, vyrábanie darčekov, diy darčeky

Zdroj: Shutterstock®

Na výrobu potrebujete plastové formičky, ktoré sa spoja do jednej gule alebo môžete použiť aj silikónovú formu na koláčiky napríklad v tvare srdiečok či hviezdičiek. Hmota sa skladá z morskej alebo epsom soli, prášku do pečiva (respektíve sódy bikarbóny), kyseliny citrónovej, kukuričného škrobu, potravinárskeho farbiva, oleja (napríklad ricínový alebo olivový) a esenciálnych olejov. Najprv zmiešame suché ingrediencie, potom tekuté a opatrne ich zmiešavame dokopy. Naplníme formu a necháme cez noc dobre vyschnúť.

Zábava môže začať! smiley

Bude vás zaujímať: Dobrá nálada - ako na to?

Zdroj foto: shutterstock.com

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Alexandra Petriková 09.12.16 07:33

AP
karma
-1.00

Super,urcite robim sumivu bombu do kupela :) :D

  • 1
Odpovedať

ľubka Olexyová 09.12.16 11:13

ľO
karma
-1.00

zaujali ma tieto domácky vyrobené darčeky

  • 0
Odpovedať

ľubka Olexyová 09.12.16 11:14

ľO
karma
-1.00

inšpirovala som sa na Vianoce

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 09.12.16 18:23

SK
karma
114.00

pekné a zaujímavé nápady na darčeky

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 09.12.16 18:38

IM
karma
100.00

celkom dobrý nápad

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 09.12.16 19:34

MM
karma
100.00

ja mám veľmi rada darčeky "hand made", aj ich rada vyrábam i dostávam, sú také osobné a majú svoje čaro

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 10.12.16 18:14

ĽŠ
karma
100.00

Najkrajšie darčeky - ručne vyrobené, s láskou darované! :)

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 00:15

MZ
karma
-1.00

Nad tou šumivou bombou do kúpeľa už dlho premýšľam.. Asi to vyskúšam na skúšku a uvidím :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní