Všetko príšerné aj krásne: Provokatívny príbeh zakázanej lásky


Wavy je dcéra drogového dílera a psychicky nevyrovnanej, citovo labilnej ženy. Život ju naučil nedôverovať nikomu a ničomu, dokonca ani vlastným rodičom. Je uzavretá, radšej drží jazyk za zubami a už ako osemročná musí doma variť a starať sa o malého brata.

Jediné potešenie nachádza v pozorovaní hviezd na poli pri dome, až raz pri tom nechtiac spôsobí nehodu – motorkár Kellen v snahe vyhnúť sa dievčatku takmer príde o život. Medzi tínedžerkou Wavy a obrovským potetovaným chlapom a, ako sa ukáže, bývalým kriminálnikom sa nečakane rýchlo vytvorí mocné puto. Pre Wavy je vzťah s Kellenom jediná krásna vec v brutálnom svete narkomanov a zhýralosti. Lenže čo je krásne pre ňu, je neprijateľné pre okolitý svet.

Všetko príšerné aj krásne je nádherný romantický a silný príbeh. Je to však aj mierne provokatívny príbeh lásky medzi dvomi celkom rozdielnymi ľuďmi. 

Autorka Bryn Greenwoodová je americká spisovateľka a dcéra drogového dílera. Vyštudovala na univerzite v Kansase a získala magisterský titul z tvorivého písania. Eseje a krátke prózy jej uverejnili vo viacerých novinách a časopisoch. Román Všetko príšerné aj krásne, ktorý zaujal čitateľov romantickej literatúry aj napriek atypickým hrdinom, bol nominovaný na niekoľko literárnych ocenení, okrem iného aj na Kirkus Prize a Goodreads Choice Awards. 

Prečítaj aj: A teraz ma pobozkaj: Desivé tajomstvá si nechajte pre seba

Začítajte sa do úryvku: Všetko príšerné aj krásne

Všetko príšerné aj krásne

 „Je všetko... je Wavy v poriadku?“ zašepkala.
„Nie. Nepovedala by som, že Wavy je v poriadku.“
„Čo sa stalo?“
„Práve zistila, že Kellena podmienečne prepustili a nesmie sa s ňou kontaktovať,“ vysvetlila som.
„Viem. Nesmie sa k nej priblížiť na menej ako tridsať metrov. Ani jej telefonovať a písať listy. To vie.“


„Nevedela to! Myslíš, že by išla za ním, keby vedela, že by ho tým mohla poslať späť do väzenia?“ Wavy mala predo mnou veľa tajomstiev, ale s týmto vedomím by za Kellenom rozhodne nešla. Vysvetľovalo to, prečo ich šťastné stretnutie po rokoch krachlo.
„Išla za ním? Prečo?“ začudovala sa Amy.
„Prečo? Pretože ho ľúbi!“

 

Nie je to romantický príbeh,“ píše prestížny Kirkus Reviews. „No Greenwoodová je neuveriteľne silná a provokatívna. Jej príbeh je inteligentný a ukazuje, že všetci ľudia si zaslúžia druhú šancu.“
 

Prečítaj aj: Lady v modrom: Skrýva sa za knihami a okuliarmi


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Soňa Kelemenová 19.07.17 08:03

SK
karma
86.00

nemám rada psycho knihy...... deprimuje ma to...

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 20.07.17 11:23

MF
karma
106.00

zbožňujem psycho :-) niečo pre mňa :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní