Vysnená postavička aj pre tie, ktoré fitko obchádzajú

Vysnená postavička aj pre tie, ktoré fitko obchádzajú

Nie každá z nás má bunky na všetko. Preto aj samotné cvičenie a hodiny strávené v posilňovní nie sú pre každú z nás. Preto pre tie lenivejšie existujú rôzne diéty. No aj tak väčšina z nich spôsobí len „jojo efekt“. Aj keď sa vám podarí schudnúť prostredníctvom 30- dňovej diéty, po jej skončení sa chtiac – nechtiac dostaneme tam, kde sme boli na začiatku.

Ak cvičenie v posilňovni a rôzne diéty či počítanie kalórií nie je nič pre vás, tak vám dnes prinášame zopár trikov, ako dosiahnuť vysnenú postavičku pri vašej lenivosti.

Odporúčame tiež:  Vyrysujte svoj chrbát vďaka cvičeniu na hrazde

Vysnená postavička aj pre tie, ktoré fitko obchádzajú

Zdroj: Shutterstock®

1. Cvičenie v pohodlí domova

Mnohé z nás si myslia, že cvičenie musí byť nudné a dlhé. Je také dlhé a vyčerpávajúce, že my, lenivé ženy naň nemáme chuť vôbec ísť. A k tomu sa vyčerpané vracať domov, tak to určite nie! Avšak aj 10 – minútové cvičenie v pohodlí domova spraví svoje. Cvičenie môže byť aj krátke, ale zato intenzívne. Aj takéto krátke cvičenie vám pomôže vyformovať postavu.

 2. Zabezpečte si energiu

Áno, aj nedostatok energie vás môže odradiť od cvičenia. Je jasné, že nie každej z nás sa po dlhom vyčerpávajúcom dni v práci ešte chce zájsť do fitka. Preto je dôležité si naservírovať vyvážené raňajky, ktoré vám dodajú dostatok energie. K tomu dostatok vody, ovocia a zeleniny. Ak si navyše do pitia pridáte zopár chia semienok, tak o energiu máte postarané. 

Odporúčame tiež: Čo vám signalizujú závraty?

Vysnená postavička aj pre tie, ktoré fitko obchádzajú

Zdroj: Shutterstock®

3. Cvičenie počas reklám

Áno, áno keď už sme lenivé, tak naša takmer každodenná obľúbená činnosť je sledovanie televízie namiesto strávenia času vo fitku. Preto, ak už ste sa rozhodli vymeniť fitko za obľúbenú film alebo seriál, tak môžete využiť reklamu na cvičenie. Namiesto prepínania a prehliadania sociálnych sietí si zacvičte.

 4. Odmeňte sa!

Samozrejme v tomto prípade nemáme na mysli rezerváciu letu do Karibiku ani nákup drahých topánok kvôli 10- minútovému cvičeniu. Ale postačí aj maličká drobnosť, ktorá naozaj poteší.

Odporúčame tiež: 5 dôvodov prečo na čierny čaj nezanevrieť

Vysnená postavička aj pre tie, ktoré fitko obchádzajú

Zdroj: Shutterstock®

5. Cvičenie počas cesty do práce?

Keďže sme veľmi spohodlneli a výdobytky modernej doby sa posúvajú stále dopredu, prečo by sme mali chodiť peši? Veď aj na mesiac ľudia lietajú! Ráno robíme všetko preto, aby sme nezmeškali autobus, vlak, poprípade sa do práce odvezieme vlastným autom. A čo tak toto všetko vymeniť za prechádzku? Chôdzou do práce si zabezpečíte menej stresu.

 6. Vytvorte si rutinu

Ak už sa rozhodnete zopár minút venovať cvičeniu, tak si z toho vytvorte rutinu. Nemusí to byť každodenné nútené cvičenie. Postačí párkrát do týždňa a uvidíte, že postupne si tento rituál zaužívate a nebudete sa musieť do cvičenia nútiť, ale budete cvičiť s radosťou. 

Odporúčame tiež: Prečo sladiť kokosovým cukrom?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní