Vysoko kalorické potraviny, ktoré budete potrebovať pri chudnutí

Vysoko kalorické potraviny, ktoré budete potrebovať pri chudnutí
  • 23.06.2017
  • Monika Šomšáková

Počítate každú kalóriu, ktorú si naservírujete na tanier? Máme pre vás prekvapenie. Niektoré vysoko kalorické potraviny sú skutočne potrebné pri vašej ceste zhodiť pár kíl. Tieto potraviny sú kalorické, ale aj nabité živinami ako vláknina, tuk a bielkoviny. Ak to s ich konzumáciou nebudete preháňať, budú skvelým pomocníkom pri vašom chudnutí. Ktoré potraviny to sú? 

Orechy

Kedy najviac zhrešíme počas chudnutia? Keď sa usadíme k televízoru a hľadáme niečo malé k zjedeniu. Vtedy sa nezdržíme a povieme si len trošku tyčiniek alebo len pár lupienkov, poprípade len kúsok čokolády. Ani sa nenazdáme a vrecko či obal je prázdny. Čo v takejto situácii robiť? Dať si za hrsť orieškov.

Sú nabité bielkovinami, vlákninou a nenasýtenými tukmi, ktoré uspokoja váš menší hlad. Dávajte však pozor, aby ste orieškov nezjedli veľa. Predsa len sú zdravšou alternatívou, no priveľké množstvo tiež nie je dobré na štíhlu líniu. 

Bude vás zaujímať: Vyskúšajte najúčinnejší cvik na krásne stehná a zadok!

ako rýchlo schudnúť

Zdroj: Shutterstock®

Olivový olej

Stredomorská kuchyňa je vyvážená a zdravá. Čo patrí k tejto kuchyni je určite olivový olej. Je nabitý omega-3 a omega-6 nenasýtenými mastnými kyselinami. To, že olivový olej zaraďujeme medzi potraviny vhodné pri chudnutí neznamená, že v ňom môžete vyprážať. Olivový olej je zdravou alternatívou na šaláty alebo cestoviny, takže skutočne s mierou. Jedna polievková lyžica totiž obsahuje 120 kalórií. 

Bude vás zaujímať: Potraviny, ktoré nakopnú váš metabolizmus!

ako zhodiť pár kíl

Zdroj: Shutterstock®

Avokádo

Obsahuje 20 vitamínov a minerálov. Avokádo je plné draslíka, ktorý priaznivo vplýva na spaľovanie tukov. Spolu s vlákninou vám pomáhajú udržať pocit sýtosti na dlhšiu dobu. Avokádo je skvelé na raňajky, kedy ich môžete skombinovať s vajíčkami a docielite tak plnohodnotné raňajky. Avokádo je určite lepšou voľbou, ako nedať si žiadne raňajky alebo raňajky plné cukrov.

Bude vás zaujímať: Akým spôsobom uvariť ryžu a prijať tak menej kalórií?

kalorické potraviny na chudnutie

Zdroj: Shutterstock®

Vajíčka

Aj vy konzumujete z celého vajíčka len bielko? Robíte chybu! Síce ušetríte kalórie, ale ukracujete sa o veľmi potrebne živiny. Žĺtko obsahuje vitamín A, B-vitamíny, K2 a cholín. Tieto živiny pomáhajú podporiť vašu metabolickú funkciu a zdravie štítnej žľazy, ktoré sú rozhodujúce pri strate hmotnosti. Takže radšej nájdite inú potravinu, pri ktorej by ste ušetrili kalórie a začnite znova konzumovať celé vajíčko.

Bude vás zaujímať: Skákanie cez švihadlo - rýchle a efektívne cvičenie

diéta

Zdroj: Shutterstock®

Mliečne výrobky

Veľakrát nám hovoria, aby sme kupovali všetko s nízkym obsahom tuku. Súčasný výskum však preukázal, že spotrebitelia, ktorí konzumovali potraviny s nízkym obsahom tuku mali vyššiu mieru obezity ako tí, ktorí konzumovali plnotučné potraviny. Prečo? 

Mliečny tuk obsahuje zdravú mastnú kyselinu nazývanú konjugovaná kyselina linolová (CLA). Nachádza sa okrem mliečnych výrobkov aj v hovädzom mäse. Je známa ako pomocník pri odbúravaní podkožného tuku. Ďalším faktom je, že po výrobkoch s nízkym obsahom tuku máte pocit hladu rýchlejšie ako pri plnotučných mliečnych výrobkoch. 

Bude vás zaujímať: Nič nestíham! Ako si mám nájsť čas na chudnutie?

štíhla línia

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Daniela Bieliková 23.06.17 20:49

DB
karma
117.00

samé dobré veci, všetko čo mám rada :-)

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 23.06.17 21:27

MC
karma
109.00

Avokádo nemusím ,ale ostatné rada používam.

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 14.07.17 19:07

AK
karma
100.00

olivy zbožňujem

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní