Záver roka je najkrajší v kúpeľoch a na horách

Záver roka je najkrajší v kúpeľoch a na horách
  • 26.11.2016
  • PR článok

Záver roka sa stal jedným z najobľúbenejších termínov pre rekreačné, turistické a kúpeľné pobyty. Stráviť Silvestra na horách, či vo wellness zariadeniach už nie je módnou, ale priam zdravotnou a hlavne relaxačnou záležitosťou. Odpadnú starosti a zbytočné náklady spojené s oslavami záveru roka a všetko sa to presunie na profesionálny personál vo vybraných horských, mestských či kúpeľných hoteloch. Živá hudba, kvalitné gastronomické špeciality, relax vo vírivkách a bazénoch, neznečistené prostredie plné kyslíka, ľahké športovanie či prechádzky a relax - taká je trendová predstava o trávení vzácneho voľného času počas Adventu, Vianoc, či Silvestra. Najatraktívnejšie termíny a kapacity bývajú vypredané už v lete, ale zopár miest sa ešte nájde aj teraz.

Prinášame vám overené tipy na oddych v tých najatraktívnejších zariadeniach cestovného ruchu v Čechách i na Slovensku. Vianočné a Silvestrovské pobyty prichystali svetoznáme Lázně Luhačovice (Kúpele Luhačovice), Bohemia-lazně, Karlove Vary či Bardejovské kúpele. Alebo sa na záver roka vyberte do metropoly akou je Praha. K dispozícii tu máte sieť hotelov SIVEK HOTELS, kde si budete užívať luxus, gastronómiu i fakultatívne výlety. Stávkou na istotu je najväčšia slovenská sieť hotelov Sorea, ktorej všetky väčšie zaradenia majú svoje wellness. Väčšina z nich je situovaná v najatraktívnejších lokalitách - Vysokých a Nízkych Tatrách či Slovenskom raji. Dlhoročným magnetom cestovného ruchu sú i Bojnice s krásnym zámkom a najväčšou ZOO na Slovensku.

Bude vás zaujímať: Prvá pomoc na vyrážky

jurkovicuv dum

Zdroj: Shutterstock®

Kúpele Luhačovice sú v zime rozprávkové

Silvestrovské pobyty v Kúpeľoch Luhačovice, a. s., patria k najobľúbenejším a stáli klienti si ich rezervujú aj rok dopredu. Aj tento rok je o Luhačovice enormný záujem a ak si chcete aj vy vychutnať záver roka v ich čarokrásnom prostredí s nezameniteľnou architektúrou Dušana Jurkoviča, máte jednu z posledných možností kúpiť si pobyt. Na predaj zostávajú už len posledné miesta. Neváhajte, v cene pobytu na vás čaká aj silvestrovský galavečer v spoločenskom dome s moderátorom Alešom Cibulkom, vystúpia aj Standa Hložek, ABBA Chiquita Revival a ďalší.

Celkom vypredaný je už hotel Alexandria - vlajková loď wellness pobytov, ale plno hlási aj Jurkovičov dom, Dom Bedřicha Smetanu, Jestřábí, Alpská růže, Vila pod Lipami, Myslivna, Riviera... Voľné miesta sú ešte v hoteli Palace a vlani zrekonštruovanom kúpeľnom hoteli Morava. Silvestrovská kúpeľná kúra v Morave od 27. 12. 2016 do 2. 1. 2017 (šesť nocí) klienta vyjde v dvojlôžkovej izbe od 281 eur (7 580 Kč) do 334 eur (9 020 Kč). V cene je aj silvestrovský galavečer v spoločenskom dome (welcome drink, večera formou bohatého rautu s neobmedzenou konzumáciou vybraných teplých, studených i sladkých lahôdok, bohatý zábavný silvestrovský program, ohňostroj). Silvestrovský balíček ďalej zahŕňa: 6-krát ubytovanie, 6-krát raňajky formou bufetu, 1-krát slávnostnú uvítaciu večeru, 3-krát večeru, 1-krát sviatočnú novoročnú večeru, kúpeľný program, 1-krát konzultáciu s lekárom, 1-krát prírodný uhličitý kúpeľ, 1-krát bublinkový kúpeľ s prísadou podľa vlastného výberu, 1-krát klasickú masáž (čiastočnú), 3-krát inhaláciu (individuálne), denne pitnú kúru liečivých minerálnych vôd.

Nielen Silvester je už väčšinou vypredaný, ale aj Adventné pobyty. Voľný je ešte Advent v Alexandrii v termíne 27. 11. - 18. 12. 2016 a posledné miesta v Jurkovičovom dome. Zostáva tiež niekoľko voľných miest výnimočného pobytu Vianoce v Alexandrii. Obrovský záujem o tieto obľúbené pobyty v závere roka v Kúpeľoch Luhačovice je dôkazom, že Silvester nemusí byť len o hluku a množstve ľudí na námestí, ale dá sa stráviť aj príjemne, v atraktívnom prostredí kúpeľov. V úvode roka 2017 je k dispozícii Novoročný kúpeľný pobyt v hoteli Palace.

Odporúčame tiež: Zemiaky - univerzálna a zdravá potravina pre zdravie i krásu

zima v hotely

Zdroj: Shutterstock®

Bardejovské kúpele pripravili bohatý program

Užite si záver roka v luxuse a s relaxom vo wellness, aký ponúkajú len Bardejovské kúpele, a. s. Premiéru bude mať Silvester s Jadrankou v tento rok otvorenom štvorhviezdičkovom kongresovom hoteli Alexander, ale k dispozícii je aj Silvestrovský pobyt so slávnostným Galavečerom v hoteli Ozón. Silvestrovské pobyty sú v Bardejovských kúpeľoch plné atraktívnych benefitov a sprievodných akcií. V ponuke sú pobyty od 27. 12. 2016 do 5. 1. 2017 na 3 až 6 nocí. Zahŕňajú slávnostný silvestrovský večer so začiatkom o 19.00 hod. s moderátorom, živou hudbou, tombolou a zaujímavým kultúrnym programom. K dispozícii je hosťom počas večere vždy na 2 osoby fľaša vína a sektu, teplý a studený bufet a minerálka. Ako bonus je pripravený veľký ohňostroj a darček pre každého.

V Bardejovských kúpeľoch je už tradíciou privítať Nový rok v spoločnosti kúpeľných hostí. Silvestrovské pobyty v najluxusnejších izbách v hoteloch Alexander, Ozón a Astória začínajú od 235 eur na 3 noci pre jednu osobu v dvojposteľovej izbe, 6 nocí vyjde na 430 eur. Dvojhviezdičkové izby počas záveru roka v Astórii začínajú od 190 eur na osobu a 3-dňový pobyt. Okrem atraktívneho programu počas silvestrovského večera pobyty už majú v cene voľný vstup do wellness, klasickú masáž, minerálny kúpeľ, soľnú jaskyňu, rašelinový zábal, prísadový kúpeľ alebo hydromasáž. Ako extra bonus je welcome drink, voľný vstup na biliard, tanečné zábavy so živou hudbou denne od 19:00 hod., bezplatný internetový prístup, parkovanie grátis, tanečné vystúpenie, hudobné popoludnie pri domácej štrúdli, večer slovenských špecialít a folklórne vystúpenie. Návštevníci sa môžu tešiť aj na novoročný koncert. Medzi doplnkové služby za poplatok patrí silvestrovské slávnostné líčenie pre dámy, voľno predajné procedúry - manikúra, pedikúra, kozmetika, kaderníctvo, bowling, party doplnky a konfety, BEAUTY STUDIO a iné.

Kúpele nezabúdajú ani na najmenších klientov. Pre deti pripravili detský kútik, detskú postieľku bezplatne a babysitting na požiadanie od 3 rokov od 9:00 do 15:00. Čakajú ich aj koláčiky na recepcii hotela Ozón od 28. 12. do 31. 12. 2016 vždy o 16:00 a zabaviť sa môžu pri maľovaní na tvár. Dostanú aj silvestrovské konfety a party doplnky, napríklad čapice a trúbky. Zľava pre deti do 15 rokov je 20 % z cenníkových cien. Deti do 3 rokov bez nároku na lôžko a stravu majú pobyt grátis. Detskú postieľku poskytnú na požiadanie bezplatne.

Odporúčame tiež: Potraviny, vďaka ktorým vás môže potrápiť migréna

hotel alexander

Zdroj: Shutterstock®

Počas zimy si užijete nezabudnuteľné zážitky so SOREOU

V hoteloch siete SOREA si môžete vychutnať zaslúžený oddych aj počas zimnej sezóny takmer po celom Slovensku. Medzi najobľúbenejšie patria hotely v blízkosti zjazdoviek, kde si po celodennej lyžovačke môžete dopriať relax vo wellness. V Jasnej na vás čaká 49 km perfektne upravených zjazdoviek rôznych obtiažností, ktoré poskytnú priestor aj tým najmenším lyžiarom. Na vrchol Chopku sa dopravíte najmodernejšími lanovkami Funitel alebo 15-miestnou kabínkou. Jasná Nízke Tatry ako najväčšia lyžiarska aréna s výbornými podmienkami pre zimné športy na Slovensku ponúka na severnej i južnej strane Chopku nekonečné možnosti aktivít, zábavy a aktívneho oddychu. Vždy upravené zjazdovky si na vás počkajú aj vo Vysokých Tatrách. Keď k tomu prirátate ešte 6,5 km carvingovú trať, máte sa naozaj na čo tešiť. Pre bežkárov sú k dispozícii trate dlhé až 26,5 km. Vybrať si môžete medzi najvyššie položeným lyžiarskym strediskom Štrbské Pleso alebo slnečnou lyžovačkou v Lomnickom sedle. Na Skalnatom plese myslia aj na rodiny s deťmi a poskytujú službu, ktorú určite radi využijú viacerí lyžujúci rodičia – babysitting v Indoor fun park Kamzíkovo. Spoločne si potom môžete užiť krst snehovej vločky, ktorý sa každoročne koná 31.12. na Štrbskom plese.

Po všetkých týchto aktivitách však treba nazbierať sily na druhý deň. Najlepšie v príjemne vyhriatej hotelovej izbe. V hoteloch SOREA si každý z hostí môže dopriať potrebný oddych i regeneráciu. Z 11 hotelov má až 9 svoj domov medzi najvyšším pohorím na Slovensku. Vysoké Tatry ukrývajú hotel ***SOREA TRIGAN, hotel ***SOREA URÁN, hotel ***SOREA TITRIS, hotel ***SOREA HUTNÍK I. a hotel **SOREA HUTNÍK II. Všetky sú ocenené Certifikátom „Zariadenie priateľské k deťom a rodinám“ v rámci projektu „Vstúpte s dieťaťom“. Pre tých, ktorí uprednostňujú pokojné prostredie, sú vhodné hlavne rodinné hotely SOREA HUTNÍK I a II v Tatranských Matliaroch. Ich výhodou je lyžiarsky vlek pre deti a začiatočníkov priamo pred hotelom a doprava SKIBUSom k okolitým zjazdovkám.

Pokiaľ si vyberiete niektorý z  pobytových balíčkov, môžete si užiť aj vstup do Wellness centra. A to v hoteloch SOREA TITRIS, URÁN a TRIGAN. V hoteli SOREA URÁN, v tesnej blízkosti špičkového strediska s najdlhšou zjazdovkou na Slovensku - v Tatranskej Lomnici, na vás čaká Wellness URANIA. Wellness centrum s nerezovým relaxačným bazénom s vodnými atrakciami a s detským bazénom so šmykľavkou. Samozrejmosťou je ponuka masáží či sauny. Vodný a saunový svet AQUA Relax v Hoteli SOREA TITRIS ponúka oddych v bazéne s perličkovou masážou a vodnými dýzami. Deti sa vybláznia v 36-metrovom tobogáne, vodnom hríbe alebo zrýchľovacom kanáli. Svoju výnimočnosť si hotelový wellness nesie v ponuke saun – bio sauna s bylinkami vás nielen zahreje, ale rozhodne aj podporí vaše zdravie. Rovnako s možnosťami na oddych nezaostáva ani hotel SOREA TRIGAN s jeho WELLNESS SVETOM REGENERÁCIE A ODDYCHU. Nachádza sa pri známom tatranskom Novom Štrbskom plese. V ponuke má relaxačný bazén s vodnými atrakciami, detský bazénik, sauny, fitnescentrum, masáže , zábaly a odpočívareň s priamym výhľadom na Tatry.

V Nízkych Tatrách si každý zamiluje hotel ***SOREA SNP, hotel **SOREA MARMOT a hotel ***SOREA MÁJ. Hotel SOREA SNP sa nachádza len pár krokov od zjazdovky Biela púť v Jasnej. Už ráno vás rozmazná bohatými bufetovými raňajkami v presklenej slnečnej reštaurácii s výhľadom na vrcholy Nízkych Tatier, ktoré vás naštartujú na tú správnu lyžovačku. Večer unavené nohy a telo zregenerujete v saune alebo relaxačnými procedúrami, ako masáž lávovými kameňmi, reflexná masáž chodidiel, rašelinový zábal, škoricový zábal či celková masáž. V prípade potreby je k dispozícii požičovňa lyží aj servis v priestoroch hotela, ktoré ponúkajú 10 % zľavu pre ubytovaných. Hotel SOREA MARMOT je zas v blízkosti kabínkovej lanovky v Jasnej. Pre ubytovaných zabezpečuje požičovňu lyží a odvoz k vlekom, je vhodný aj pre lyžiarske školy. Neďaleko Skicentra OPALISKO sa nachádza hotel SOREA MÁJ. Jeho návštevníci tu nájdu i termálnu vodu „z Mája“ vynikajúcu pre oddych tela a dobrý spánok. Tí, ktorí nenechajú všetku energiu na svahu, si prídu na svoje v JUMPING centre pri aeróbnych cvičeniach sprevádzaných motivujúcou hudbou.

Aby sme však nezostali len pri krásach Tatier, kvalitnú lyžovačku si užijete aj v nádhernom prostredí Pienin. Pokojné, rodinné prístrešie v údolí minerálnych prameňov tu poskytuje hotel **SOREA ĽUBOVŇA. Okrem toho má hotel v zozname výhod aj skiservis, požičovňu lyží i snowboardov či školu lyžovania. Ak by vaše srdce pookrialo viac pri slove wellness ako lyžovačka, príjemný zimný relax nájdete v hoteli ****SOREA REGIA v Bratislave na hradnom vŕšku, konkrétne v jeho hotelovom relax centre BAANTHAI. Aj rozhodný zauvažuje pri ich širokej ponuke luxusných thajských masáží.

Odporúčame tiež: 5 príznakov zápalu močových ciest

hotel sorea hutnik

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Soňa Krátka 02.12.16 12:06

SK
karma
114.00

ešte nikdy som záver roka neoslavovala mimo domova, bolo by to celkom zaujímavé, niečo nové

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 06.12.16 20:22

AK
karma
100.00

krásny Silvester by to bol

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 14:45

MZ
karma
-1.00

Joj, išla by som veru :)

  • 0
Odpovedať

simona vician 29.12.16 10:58

SV
karma
100.00

nooo mozno sa aj my raz dostaneme niekam na hory,moze to byt kludne aj mimo noveho roka :) este sme nikdy neboli...

  • 0
Odpovedať

Ivana Goliašová 02.01.17 15:35

IG
karma
-1.00

Nikdy som neverila, že kúpele môžu byť tak fantastické, kým som sa na vlastnej koži nepresvedčila ;)

  • 0
Odpovedať

Ján Komada 20.12.17 18:50

JK
karma
103.00

aj u nás na slovenku je krásne

  • 0
Odpovedať

Ingrid Štefanová 02.01.18 19:35

karma
94.00

top romantika bola v Aqucity Poprad,vonku husto snezilo a my v teplej vode pri zotmievani a snezeni

  • 0
Odpovedať

Zdenka Slahučková 26.09.18 03:32

ZS
karma
100.00

Súhlasím, aj keď som zatiaľ nevyskúšala.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 07.02.21 09:05

KS
karma
133.00

Je príjemné občas vymeniť domáce prostredie a stráviť začiatok nového roka na nejakom romantickom wellnesse v prírode :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní