Zdravé recepty: Šalát z pohánky a tofu

Zdravé recepty: Šalát z pohánky a tofu
  • 17.10.2015
  • Food Drink.sk

Pohánka – obilnina, ktorá bola voľakedy bežnou súčasťou stravy, dnes zabudnutá.

Možno ju nájsť v oddeleniach zdravej výživy, väčšiny obchodov.

Nebojte sa, návaly kupujúcich sa jej vyhýbajú, takže sa nestáva, že je vypredaná.

To však neznamená, že nestojí za vyskúšanie.

Na prípravu budeme potrebovať:

  • pohánka – 1 šálka
  • voda – 2 šálky
  • olej slnečnicový
  • cibuľa – 1ks
  • mrkva – 1ks
  • zeler – 1/4ks
  • pór
  • rajčinový pretlak – 2 polievkové lyžice
  • soľ
  • korenie tofu – 200g
  • sójová omáčka sladká – 1 polievková lyžica sezamový olej

Odporúčame vyskúšať: Bravčová pečienka na pive s polentou

salat-z-pohanky-a-tofu

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

1. Tofu nakrájame na kocky 1×1 cm. V troške vody, oleja si rozmiešame sójovú omáčku, soľ. Pridáme tofu, opatrne premiešame a marinujeme 20 min.

2. 2 šálky osolenej vody privedieme do varu. Vysypeme prebratú a prepláchnutú pohánku. Varíme 5 minút. Potom hrniec odstavíme a necháme “dôjsť”. Po 15 – 20 minútach by mala byť hotová.

3. Zatiaľ očistíme a na drobné kocky nakrájame zeleninu.

4. Tofu opečieme na panvici. Preložíme na tanier. Na tej istej panvici opražíme cibuľu, mrkvu a zeler, pridáme pretlak, opražíme, podlejeme vodou a dusíme 10 min.


5. Hotovú pohánku zmiešame so zeleninovou zmesou, podľa potreby dosolíme, okoreníme.

6. Pri podávaní šalát posypeme s najemno pokrájaným pórom, na vrch položíme kocky marinovaného tofu a pokvapkáme sezamovým olejom. Dobrú chuť.

Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Špagety s mrkvou a pórom

Zdroj: www.fooddrink.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Erika Špacírová 17.10.15 09:54

karma
93.00

vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 17.10.15 10:02

MZ
karma
92.00

o pohánke som už veľa čítala, ale nerobievam si ju doma... toto ale vyzerá veľmi chutne a tak určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Jana Šurkovská 23.10.15 21:14

karma
-1.00

Tofu mám rada, určite vyskúšam tento šalát.

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 06.12.15 18:35

AK
karma
100.00

Stálo by to za vyskúšanie.

  • 0
Odpovedať

Blažena Sádovská 25.01.16 13:29

BS
karma
100.00

Tofu pripravujem na viac spôsobov, určite vyskúšam:))

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní