Zmena pesimistického zmýšľania na pozitívne - tipy ako na to!

Zmena pesimistického zmýšľania na pozitívne - tipy ako na to!
  • 08.06.2017
  • Monika Šomšáková

Niekedy príde obdobie, kedy sa veci vo vašom živote pokazia a vy neviete, akou cestou sa vydať a čo je správne.

Vaše zmýšľanie sa stáva pesimistické a v ničom nevidíte radosť, všetko je čierne, v práci sa neviete sústrediť a každé ráno je pre vás len ďalší začiatok zlého dňa. Toto chce zmenu. 

Zmena pesimistického zmýšľania na pozitívne je v takomto prípade nutná, ak chcete byť v živote šťastný. Staňte sa optimistom!

Ranné vstávanie

Pesimisticky zmýšľajúci človek vidí všetko zle. Nič sa mu nechce a celý deň je totálne neproduktívny. Ako to zmeniť na optimistickejšie zmýšľanie? Vstávajte skôr! Vstaňte z postele o ôsmej, nie o desiatej. Vytvorte si program na celý deň a zamestnajte sa nejako. Nebude čas premýšľať pesimisticky. Tým, že strávite deň v posteli neprispejete k žiadnej zmene. Takže ako prvé vstávajte skôr, aby ste mali dlhší deň.

Bude vás zaujímať: Prechádzky a ich zdravotné benefity, ktoré musíte poznať!

optimistické zmýšľanie

Zdroj: Shutterstock®

Čo vás robí šťastnými

Prídete z práce, dáte si sprchu a zaleziete do postele. Skutočne? Toto nie je program, ktorý vás naplní optimizmom. Skúste to takto. Zoberte papier a pero a napíšte si zoznam vecí, ktoré vás robia šťastnými a naplnenými.

Môže to byť hocičo. Učiť sa nový jazyk, čítať knihy, cvičenie vo fitnes centre, stretnutie s priateľmi alebo prechádzka po parku. Napíšte všetko, čo vás napadne, a potom sa snažte pracovať na týchto veciach. 

Bude vás zaujímať: Moja kariéra mi zabíja vzťah, čoraz častejší problém dnešných žien...

zbavte sa pesimizmu

Zdroj: Shutterstock®

Usmievajte sa

Verte alebo nie, človek, ktorý sa necíti dobre a je pesimistický, má obrovský problém usmiať sa. Pritom ide o jednoduchý úkon, ale je to ťažké. Úsmev je doslova liečivý. Usmievajte sa a optimizmus sa vráti. S úsmevom bude život krajší, budete sa cítiť lepšie, sebavedomejšie a veríme, že vďaka jednoduchému úsmevu budete žiariť optimizmom. 

Bude vás zaujímať: Potraviny, ktoré nakopnú váš metabolizmus!

vyhnite sa pesimizmu

Zdroj: Shutterstock®

Stretávajte sa s ľudmi

Určite sa nezatvárajte doma. Nezostávajte sami. Pesimizmus len a len prehlbujete. V takom stave je ťažké prinútiť sa ísť von medzi ľudí, ale ak chcete byť znova optimisticky naladený, musíte to urobiť. Obklopte sa ľuďmi s pozitívnou náladou, úspešnými ľuďmi, ktorí vás motivujú a nakopnú optimizmus vo vašej mysli. Vyhýbajte sa ľudom, ktorí vás dostanú do ešte horšej pesimistickej nálady, ktorí sa len neustále sťažujú a vidia všetko čierne. Je čas na chvíľu sa prestať stretávať s týmito priateľmi a naopak stretnúť sa s usmievavými ľuďmi s optimizmom na rozdávanie. 

Bude vás zaujímať: Mobilné aplikácie pre ženy na rozvoj myslenia a pamäťe

optimistická nálada

Zdroj: Shutterstock®

Inak premýšľajte

Pesimisti sú majstri v tom, ako premýšľajú, čo všetko sa môže pokaziť. Optimisti naopak premýšľajú, že sa všetko podarí a bude všetko skvelé. Napríklad: Priatelia vás zavolajú večer von. Vy ako pesimista automaticky rozmýšľate negatívne. Budete musieť ísť do mesta a pôjdete do klubu, kde sa určite budete nudiť. Kamarátky budú chcieť tancovať, ale vy nemáte náladu a zajtra budete unavená, keď sa prebudíte.

Čo tak pozrieť sa na to optimistickým pohľadom. Áno, idem von. Stretnem sa s mojimi priateľmi, dodajú mi energiu, stretnem možno nových ľudí, zabavím sa na dobrej hudbe a zasmejem sa spolu s priateľmi. Na druhý deň síce vstanete unavená, ale s dobrým pocitom, že ste sa zabavili, usmiali a predsa len nie všetko je čierne.

Bude vás zaujímať: Tieto ranné rituály zabezpečia, že budete mať super deň

skončte s pesimistickou náladou

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Lucia Šeptáková 08.06.17 22:06

karma
107.00

Budem sa tým riadiť..

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 31.12.17 14:36

SK
karma
114.00

mám rada tieto články, ďakujem

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní