Zvýšená starostlivosť o nohy v letných mesiacoch

Zvýšená starostlivosť o nohy v letných mesiacoch

Horúce letné dni dávajú zabrať nielen našej pokožke, ale aj nôžkam. O ne sa musíme starať rovnako ako o zvyšok tela.

Koža je na pätách tvrdšia a okrem kvalitnej hydratácie by sme ju mali pravidelne zmäkčovať kúpeľom a zjemňovať obrusovaním. Aj napriek tomu, že je hrubšia ako zvyšná koža na našom tele, aj ona môže podliehať rôznym problémom – jedným z nich je nadmerné potenie. Druhým problémom môžu byť rôzne infekcie, ktoré sú najčastejšie spôsobené návštevou verejných miest, ako sú kúpaliská, sprchy či plavárne.

Práve tam môžu na naše nohy „striehnuť“ baktérie, ktoré v prípade poškodenej kože ľahko preniknú do jej hlbšej vrstvy. Problém je na svete a my tak musíme bojovať s nepríjemnou infekciou, plesňou či zápalom. Tie sa môžu navyše po istej dobe opäť vrátiť. Ako takémuto problému predísť? Ideálnou prevenciou je používanie produktov, ktoré sú určené na starostlivosť chodidiel. Tie pokožku dostatočne hydratujú, vďaka čomu predídete praskaniu pokožky a tým aj možnej infekcii. Pravidelné krémovanie a ostatná starostlivosť sú teda kľúčom k zdravým a krásnym chodidlám. 

Odporúčame prečítať: Vyhrajte krásnu kabelku s osviežujúcou termálnou vodou Thermal plus

starostlivost o nohy v lete

Zdroj: Shutterstock®

Stavte na produkty značky Allga San, ktoré zabezpečia chodidlám kvalitné ošetrenie a osvieženie počas sparných letných dní. V ponuke značky Allga San nájdete okrem starostlivosti pre chodidlá aj produkty zamerané na boľavé kĺby a svaly.

Na voňavé nôžky

Allga San – Kosodrevinová kúpeľ so soľankou – Vitálna starostlivosť pre namáhané a unavené nohy. Povzbudzuje cirkuláciu krvi, oživuje preťažené a namáhané nohy a dodá im novú sviežosť a silu. Jemne čistí pokožku a zároveň ošetruje porušené miesta. Obsahuje účinnú kombináciu z čistého kosodrevinového oleja a prírodnej žriedlovej soľanky.

Allga San – Ošetrujúci deosprej na nohy – Allga San ošetrujúci deosprej na nohy je ideálna osviežujúca ochrana nôh pri zvýšenom potení a zápachu nôh. Účinná látka Octopirox® dezodoruje a zabraňuje vzniku zápachu nôh. Sprej na nohy ošetruje a zároveň pôsobí ako prevencia proti plesniam.

Odporúčame prečítať: Pleťová maska – výživa pre vašu pleť od A po Z

starostlivost o nohy v lete

Zdroj: Shutterstock®

Pre dôkladnú hydratáciu

Allga San – Kosodrevinový krém na popraskanú a zrohovatenú pokožku –Intenzívna starostlivosť o suchú, popraskanú a zrohovatenú pokožku. Krém na zrohovatenú pokožku vráti extrémne namáhanej, suchej, popraskanej a zrohovatenej pokožke jej elasticitu a odolnosť. Pomáha zachovať celistvosť pokožky. Je prevenciou proti zápalom pokožky. Ideálne použitie po kúpeli nôh s Kosodrevinovým kúpeľom nôh so soľankou. Vhodné aj na použitie u diabetických pacientov.

Allga San – Kosodrevinové mlieko na nohy – Osviežuje unavené nohy, ošetruje suchú pokožku, podporuje prekrvenie (vhodné pri celulitíde). Prevencia kŕčových žíl. Napína pokožku lýtok a stehien. Účinnosť a znášanlivosť overená štúdiou.

Odporúčame prečítať: Odštartujte bežeckú sezónu bez zbytočných problémov

starostlivost o nohy v lete

Zdroj: Shutterstock®

Na boľavé kĺby a svaly

Allga San – Kosodrevinový roztok na kĺby a svaly – Na natieranie bolestivých miest. Používa sa pri reumatických stavoch, pri poruchách periférneho prekrvenia, pri športových poraneniach, pri zvýšenom napätí svalov, bolestivom syndróme krčnej chrbtice a pri nočných kŕčoch v lýtkach.

Viac informácií o produktoch Allga San nájdete na stránke: www.naturprodukt.sk

Zdroj foto: www.naturprodukt.sk

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Soňa Krátka 26.07.16 19:35

SK
karma
114.00

áno, o nôžky sa treba starať, nosia nás celý život

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 26.07.16 20:37

MC
karma
109.00

Kvalitná značka,dobré produkty.

  • 0
Odpovedať

Lucia Kobíková 26.07.16 21:14

LK
karma
100.00

Túto značku som ešte neoskúšala :)

  • 0
Odpovedať

Iveta Ondáková 26.07.16 22:04

IO
karma
96.00

Veru tak, aj pekne upravené nôžky robia z nás dámy :).

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 26.07.16 23:03

IM
karma
100.00

Allga san budem musiet vyskušat

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 11.12.16 19:38

AK
karma
100.00

tieto krémy používam

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 19.08.21 21:10

JK
karma
100.00

O nôžky sa starám kvalitné topánky a večer 10 min kúpeľ a dobrý kvalitný krém

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní