Zvyšovanie miezd v Luhačoviciach - odmena a motivácia pre zamestnancov

Zvyšovanie miezd v Luhačoviciach - odmena a motivácia pre zamestnancov
  • 17.03.2017
  • PR článok

Dobrou správou pre 580 zamestnancov akciovej spoločnosti Kúpele (Lázně) Luhačovice je plošné zvýšenie miezd od apríla tohto roku a to o 10 percent. Zároveň pracovná doba zostane kratšia, v priemerne je 37,5 hodiny týždenne. Informuje o tom výkonný riaditeľ spoločnosti Jiří Dědek.

Sme veľmi radi, že dosiahnuté výsledky našej akciovej spoločnosti nám umožňujú plošné zvýšenie miezd o 10 percent. Naši zamestnanci si to zaslúžia. Ak nám to ekonomická situácia akciovej spoločnosti dovolí, počítame s rastom miezd i v budúcnosti. Závisí to však predovšetkým od vonkajších vplyvov. Potrebujeme nových lekárov, sestry i fyzioterapeutov. Stojí proti nám totiž ich nedostatok v celom systéme, aj jasná podpora štátu smerovaná nemocniciam a akútnej starostlivosti. Mrzí nás, že nie sme schopní uspokojiť existujúci skokový rast dopytu po liečení. Na druhej strane nás teší spokojnosť našich zamestnancov s vykonávanou prácou v našej spoločnosti,“ konštatuje J. Dědek.

Odporúčame prečítať: Cibuľa je kráľovnou kuchyne. Ako jej jednotlivé druhy správne používať?

Zvyšovanie miezd v Luhačoviciach - odmena a motivácia pre zamestnancov

Zdroj: Shutterstock®

Mgr. Vladimíra Juřeníková, personálna manažérka Kúpeľov Luhačovice k tomu dodáva:Je už tradíciou, že každoročnému stretnutiu zamestnancov akciovej spoločnosti Kúpele Luhačovice predchádza prieskum spokojnosti. Prieskum je samozrejme anonymný a úplne dobrovoľný. O niečo menšia ako päťdesiatpercentná účasť nám síce neposkytuje možnosť prezentovať výsledky prieskumu ako názory všetkých zamestnancov spoločnosti, no aj napriek tomu zapojenie sa v takom rozsahu pokladáme za úspech. Vedenie spoločnosti dostalo celý rad zaujímavých podnetov a čo je dôležité, so závermi pracujeme, pomáhajú nám prípadné nedostatky zistiť a začať ich riešiť. Najviac nás teší, že medzi dve najlepšie hodnotené oblasti patrí dostatok poskytovaných informácií potrebných pre prácu a hlavne spokojnosť s vykonávanou prácou v spoločnosti.

Odporúčame prečítať: 5 vlastností u muža v znamení Rýb, ktoré ženy milujú

Zvyšovanie miezd v Luhačoviciach - odmena a motivácia pre zamestnancov

Zdroj: Shutterstock®

V. Juřeníková ďalej zdôrazňuje, že práve pozitívny postoj zamestnancov môže byť pre nových potenciálnych záujemcov o prácu v Kúpeľoch Luhačovice dôkazom toho, že práca v tejto spoločnosti je perspektívna a stabilná. „Pokiaľ k tomu ešte doplníme veľmi pozitívnu informáciu o raste miezd od apríla, máme novým uchádzačom o prácu skutočne čo ponúknuť. Ponukou voľných pracovných pozícií sa snažíme osloviť a podporiť v zamestnanosti hlavne náš región. Veľmi radi však prijímame pracovníkov zo všetkých kútov republiky či od našich blízkych susedov zo Slovenska. Ponúkame preto za veľmi výhodné ceny aj zamestnanecké ubytovanie, ktoré sa snažíme čo najviac skvalitňovať a modernizovať, tak aby bolo vyhovujúce pre celoročné bývanie.“ uzatvára V. Juřeníková.

Odporúčame prečítať: Japonský zelený čaj matcha. Spoznajte jeho výhody a správny spôsob prípravy.

Zvyšovanie miezd v Luhačoviciach - odmena a motivácia pre zamestnancov

Zdroj: Shutterstock®

Dodáva, že veľmi dôležitým aspektom pri motivácii zamestnancov je ich spokojnosť s vykonávanou prácou. Dve stovky zamestnancov v spoločnosti pracujú viac ako 10 rokov a necelá pätina zamestnancov tu pracuje dokonca viac ako 20 rokov. Jednou z priorít je podpora osobného a profesionálneho rozvoja. Systém vzdelávania a prehlbovanie kvalifikácia zahŕňa všetky profesie. Nespornou výhodou spoločnosti je aj zamestnanecké ubytovanie za výhodné ceny. To ocenia predovšetkým absolventi či mladí uchádzači, ktorí sa chcú osamostatniť. Výpočet zamestnaneckých benefitov je však oveľa dlhší. Zahŕňa bezplatnú lekársku starostlivosť, závodné stravovanie, týždeň dovolenky navyše, príspevok na dôchodkové pripoistenie, ale aj zvýhodnené výmenné rekreácie.

Odporúčame prečítať: Triky našich starých materí – jemne bizarné, ale zaručene fungujú

Zvyšovanie miezd v Luhačoviciach - odmena a motivácia pre zamestnancov

Zdroj: Shutterstock®

Žiť, bývať a pracovať v akciovej spoločnosti Kúpele Luhačovice je veľmi atraktívne pre ľudí, ktorí majú potrebnú kvalifikáciu a hľadajú pokojné, krásne, zdravé a bezpečné miesto pre seba a svoju rodinu. Ak ste lekár, masér, fyzioterapeut, zdravotná sestra, ale aj čašník, servírka či kuchár, máte dobrú šancu sa uplatniť práve v Kúpeľoch Luhačovice. Ideálne je, ak ste pár alebo rodina, ktorá spĺňa podmienky zamestnávateľa. A je úplne jedno, či ste z Českej alebo Slovenskej republiky. Zamestnávanie Slovákov je bezproblémové, v ČR sa uznávajú doklady o vzdelaní a praxi.

Viac informácií: www.LazneLuhacovice.cz  a www.HotelAlexandria.cz.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní