Čo tak pripraviť domáce kačacie hody? Tieto recepty musíš vyskúšať!

Čo tak pripraviť domáce kačacie hody? Tieto recepty musíš vyskúšať!
  • 03.11.2013
  • Silvia Karasová

Október a november sú charakteristické aj tzv. kačacími hodmi. Môžete na ne zájsť do reštaurácie a ušetriť si čas s ich prípravou. Ak ale rady stojíte občas za sporákom, nechajte sa inšpirovať a pripravte kačacie hody svojim najbližším v tej najpríjemnejšej atmosfére – v útulnom domove.

Pozri aj: Matcha čaj na chudnutie? Je to tak!

kačacie mäso

Zdroj: Shutterstock®

Pečená kačica na ázijský spôsob

Ingrediencie: 1 kačica, kúsok čerstvého zázvoru, 4 feferónky, 4 strúčiky cesnaku, 3 lyžice ustricovej omáčky, 3 lyžice medu, 2 lyžice ryžového vína, 2 lyžice tmavej sójovej omáčky, 1 lyžica Sichuan korenie , 2 ks drveného badiánu, mix ázijského korenia, 2 lyžice sezamového oleja, 1 lyžica slnečnicového alebo arašidového oleja, morská soľ, ryža a čerstvý koriander

Postup: Všetky ingrediencie okrem soli, ryže a koriandra zmiešajte a vzniknutou marinádou natrite umytú kačku zvonku aj zvnútra. Nechajte marinovať v chlade, ideálne cez celú noc. Predhrejte rúru na 130 °C. Otočte kačacie prsia nahor, posypte morskou soľou a dajte do rúry. Pečte približne 1 hodinu, v polovici pečenia kačku v prípade potreby podlejte trochou vody, ak je treba, dodajte tiež olej. Po hodine kačicu opäť podlejte vodou a pečte ďalších 90 minút. Kačku by ste mali podlievať ideálne každú pol hodinku. Keď je kačica upečená do mäkka, nechajte ju v rúre prikrytú fóliou cca 20 minút. Kačku podávajte s ryžou a čerstvým koriandrom. Môžete tiež pokvapkať trochou ustricovej omáčky či sezamovým olejom.

kačacia pečeň

Zdroj: Shutterstock®

Kačacia pečeň na mede

Ingrediencie: 500 g kačacej pečene, olivový olej (cca 2 – 3 lyžice), čerstvý tymián, pár bobúľ červeného hrozna, 1 cibuľa, 2 chilli papričky, 1 stonka zeleru, 5 lyžíc tekutého medu, vývar, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 1 lyžica jablčného octu

Postup: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme zeler, chilli papričky, hrozno a primiešame po chvíli med. Podlejeme vývarom, ochutíme korením a chvíľku varíme. Na záver vlejeme ocot a premiešame. Umytú a očistenú pečeň orestujeme na oleji a chvíľu opekáme zo všetkých strán. Ku koncu osolíme, podlejeme omáčkou, chvíľu podusíme. Podávame napríklad s pečivom zdobené tymiánom.

kačacie polievka

Zdroj: Shutterstock®

Pikantná kačacia polievka

Ingrediencie: 2 veľké kačacie prsia bez kože, 2 litre kuracieho vývaru, kúsok čerstvého zázvoru, slnečnicový olej, celozrnné rezance, 2 chilli papričky, zväzok jarnej cibuľky, zelená fazuľka, za hrsť čerstvého koriandru, soľ, tmavá sójová omáčka, čínska koreninová zmes, mleté čierne korenie, 1 lyžica cukru

Postup: Rozdrvené chilli papričky zmiešajte s korením, soľou a cukrom. Do vývaru vložte zázvor. Koreninovou zmesou obaľte kačacie prsia, jedno opečte z každej strany na oleji, druhé vložte do polievky. Varte kým mäso nie je mäkké. Potom do polievky pridajte tiež fazuľku, koriander a zelenú fazuľku. Chvíľu povarte, polievku dochuťte sójovou omáčkou. Podávajte s rezancami a opečeným kačacím mäsom.

Odporúčame: Rýchle a lahodné mrkvovo-jablkové koláčiky pre najmenších


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Blažena Sádovská 28.01.14 18:52

BS
karma
100.00

Rada sa inšpirujem...

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 19.02.14 16:03

JK
karma
100.00

netradičné recepty, kačku robievam no klasika červená kapusta,knedla a pečená kačka

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní