- Galéria
5 z 5
5. Prispejú k ochrane pred rakovinou
Uhorky môžu nakoniec prispievať i k ochrane tela pred rozvojom zákerných nádorových ochorení. Ukrývajú sa v nich totiž mnohé látky, ktoré sa vyznačujú protirakovinovými účinkami. V uhorkách sa nachádzajú rôzne fytochemikálie a rovnako sú zdrojom antioxidantov. Tie chránia bunky tela pred oxidačným poškodením, ktoré môže byť práve príčinou rozvoja mnohých vážnych chorôb. Ukazuje sa, že pravidelnou konzumáciou chutných uhoriek je možné prispieť k zníženiu rakoviny prsníka, prostaty či maternice. Uhorky majú nakoniec pozitívny vplyv i na imunitný systém človeka či na stav a kvalitu pokožky.
Odporúčame: Čo pomáha pri prekyslení organizmu: Toto je účinná a hlavne lacná pomoc
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy