Ako odstrániť škrabance na okuliaroch? Tieto triky ťa zachránia!

Ako odstrániť škrabance na okuliaroch? Tieto triky ťa zachránia!

Okuliare sú verným spoločníkom obrovskej časti populácie. Hlavne bez tých dioptrických sa mnohí jedinci jednoducho nezaobídu. No rovnako môžeme nájsť i fanúšikov slnečných okuliarov, ktorí na ne nedajú dopustiť, či je slnečno, alebo nie je. Veci, ktoré používame veľmi často či dokonca pravidelne, sa však môžu ľahšie poškodiť a oveľa rýchlejšie na nich vidíme známky opotrebovania. To platí aj pri okuliaroch. Najmä na tie, do ktorých človek investoval nemalé peniaze, by si mal dávať jednoducho veľký pozor. Nikdy by ich nemal ukladať na miesta, kde by ich mohol niekto prisadnúť či pristúpiť. Rovnako by nemali prísť do kontaktu s predmetmi, ktoré môžu poškriabať samotné sklíčka. 

Práve drobné škrabance a ryhy na okuliaroch veľmi často vznikajú i vtedy, keď si na ne dávate skutočne pozor. Je však možné ich nejakým spôsobom odstrániť? V nasledujúcom článku vám ponúkame hneď niekoľko jednoduchých tipov, ako vzhľad okuliarov hneď zlepšiť. Verili by ste tomu, že vám pomôžu aj obyčajné prípravky z domácnosti? 

Zubná pasta

Ani sa nedá spočítať, koľko babských receptov so zubnou pastou existuje. Nuž, odporúča sa ju použiť aj pri oprave okuliarov. Poradí si s drobnými škrabancami, pričom zahladí ostré hrany rýh. Maličké množstvo bielej pasty aplikujte na sklá pomocou mäkkej handričky či bavlneného odličovacieho tampóna. Sklá krúživými pohybmi vyleštite. Nakoniec ich môžete opláchnuť studenou vodou. Ak je to potrebné, proces zopakujte.

Pozri aj: Čo dokáže oregano? Famózne liečivé účinky vyskúšaj nasledovne

sóda bikarbóna

Zdroj: Shutterstock®

Sóda bikarbóna

I sóda bikarbóna je akýmsi všestranným pomocníkom v domácnosti. Ak na okuliaroch zbadáte drobné šmuhy a ryhy, určite po nej siahnite. Z malého množstva jedlej sódy a trochy vody vytvorte jemnú kašičku. Tú opäť naneste na vatový tampón a poškodené miesto ošetrite krúživými pohybmi. Okuliare opláchnite a osušte. Rovnakým spôsobom môžete použiť aj prášok do pečiva.

Detský olej

Pri oprave poškriabaných okuliarov môžete bez obáv siahnuť aj po detskom olejčeku. Stačí použiť jednu malú kvapku. Po vyleštení budú drobné škrabance vyplnené a sklá budú vyzerať omnoho lepšie.

Vazelína

Ďalším mastnejším pomocníkom je aj vazelína. Malé množstvo naneste na vhodnú handričku a vyleštite ňou poškodené sklá. Následne siahnite po papierovej utierke alebo vlhkej handričke a zbytky vazelíny jednoducho odstráňte. Ak boli okuliare viac poškodené, je vhodné postup pre lepší výsledok aj opakovať.

poškriabané okuliare

Zdroj: Shutterstock®

Vosk na auto

Pri oprave okuliarov, primárne však tých plastových, sa odporúča vyskúšať aj vosk na auto. Postup ošetrenia je v podstate podobný ako v predchádzajúcich prípadoch. Stačí vám vosk a jemná handrička. Následne je už potrebné poškodený povrch okuliarov len poriadne vyleštiť, kým sa drobné škrabance nestratia.

Opaľovací prípravok

V prípade, že nemáte vosk, ale chcete vynoviť opotrebované plastové slnečné okuliare, siahnite po opaľovacom kréme s vysokým ochranným faktorom. Pomocou mäkkej handričky a krému vyleštite sklíčka z oboch strán.

Čistič na nábytok

Nakoniec môžete na odstránenie drobných škrabancov na okuliaroch vyskúšať aj prípravok na čistenie či leštenie nábytku, prípadne aj čistič na obrazovku počítača. Vďaka svojmu zloženiu pomôžu tieto prípravky vyplniť maličké ryhy. Okuliare opäť vyleštite pomocou jemnej handričky.

Odporúčame: 7 zásad, ako znížiť hladinu cholesterolu v krvi – BEZ LIEKOV!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní