Ako podporiť zdravie domáceho miláčika? Zabezpeč mu dostatok kolagénu!

Ako podporiť zdravie domáceho miláčika? Zabezpeč mu dostatok kolagénu!

Zvieratá sú už prakticky od zrodu ľudstva vernými spoločníkmi nás ľudí. I dnes majú domáci miláčikovia svoje nezastupiteľné miesto v mnohých domácnostiach. Psy, mačky, operence, hlodavce – to už dávno nie sú iba zvieratá, ale členovia rodiny. Staráme sa o ne, za čo sa nám odvďačia svojou láskou a oddanosťou. Nič človeku nevylepší náladu po dlhom pracovnom dni rýchlejšie ako chlpáč vrtiaci chvostom, ktorý sa teší z vášho príchodu a túži s vami stráviť aspoň chvíľku času. Nuž, pre svojich miláčikov skutočne spravíme všetko potrebné. Každé zvieratko má, samozrejme, iné požiadavky, čo sa starostlivosti oň týka.

Vo všeobecnosti však môžeme spomenúť, že dôležitá je napríklad hlavne kvalitná strava. Rovnako ako my, tak aj zvieratá potrebujú správnu výživu, aby si držali pevné zdravie do vysokého veku. Vedeli ste pritom, že podporiť zdravie svojich miláčikov môžete i kolagénom? Práve o tejto bielkovine sa v súčasnosti často hovorí a na jej užívanie vo forme doplnkov stravy nedá dopustiť množstvo ľudí. Dopĺňanie si kolagénu môže v pozitívnom smere vplývať na zdravie i krásu jedinca a u zvierat to nie je inak. Kolagén predsa predstavuje hlavný pilier spojivového tkaniva a veľmi dôležitú bielkovinu, a to nielen v našom tele, ale i tom zvieracom. Pozrite sa spolu s nami na to, aký význam má kolagén pre zvieratá a ako ním podporiť zdravie svojich miláčikov!

Pozri aj: Zákony na ochranu zvierat: Takto sú chránené zvieratá v rozličných krajinách!

starostlivosť o zvieratá

Zdroj: Shutterstock®

Potrebujú kolagén i zvieratá?

Kolagén predstavuje základnú bielkovinu všetkých spojivových tkanív. Je vo vode nerozpustný, skladá sa približne z 20 druhov rozličných aminokyselín a má štruktúru trojitej špirály, čo je možné vidieť pod mikroskopom. Tvorí pritom okolo 25 až 30 percent všetkej bielkovinovej hmoty v tele cicavcov. V súčasnosti je známych najmenej 27 typov, pričom najrozšírenejší je kolagén typu I, ktorý sa ukrýva v koži, kostiach, zuboch i šľachách. Ďalšie typy sa skrývajú i v chrupavkách, stenách krvných ciev a podobne. Organizmus si pritom dokáže kolagén vytvárať a prebieha jeho neustála výmena, no tento proces nie je trvalý. Tak ako v tele človeka, i u zvierat dochádza starnutím k postupnému ubúdaniu kolagénu. V starobe sa dokonca netvorí v organizme už skoro vôbec.

S úbytkom kolagénu sa pritom spája výskyt mnohých zdravotných komplikácií, a to u človeka i zvieraťa. U štvornohého miláčika môžeme vplyvom nedostatku tejto dôležitej látky pozorovať stratu lesku srsti a pevnosti rohoviny. Objaviť sa môžu problémy so suchou kožou či starnúcim chrupom. V neposlednom rade sú vo vyššom veku bežné a časté aj pohybové ťažkosti.

Ako u ľudí, tak aj u zvierat sa pomerne často stáva, že jednoducho veľmi rýchlo vyrastú. Tak sa stane, že zo dňa na deň máte z malého šteniatka veľkého člena domácnosti. Avšak takýto rýchly rast nie je pre nikoho prospešný. V prvom rade trpí samotný psík, pretože jeho kĺby dostanú veľký nápor. Kĺby sa tak rýchlejšie opotrebúvajú, v dôsledku čoho môže zvieratko pociťovať bolesť, ktorá môže vyústiť do jeho apatie, nechuti k jedlu či k obmedzeniu pohybu. Práve dopĺňaním kolagénu je aj u zvierat možné výrazne spomaliť prirodzený proces starnutia či zmierniť bolesť kĺbov a ich opotrebovanie. Veď nie nadarmo sa kolagénu hovorí aj bielkovina mladosti. Túto látku je pritom možné i zvieratám dopĺňať prostredníctvom výživového doplnku. Značka Inca Collagen, ktorá už štyri roky ponúka na českom a slovenskom trhu kvalitný čistý morský hydrolyzovaný kolagén, teraz prichádza s novinkou, a to kolagénom pre zvieratká Incapet Collagen.

kolagén pre zvieratá

Zdroj: Shutterstock®

Pevné zdravie pre štvornohého kamaráta

Incapet Collagen vznikol s cieľom urobiť pre zdravie štvornohých kamarátov niečo viac. Nápad sa pritom zrodil priamo medzi dlhoročnými spokojnými zákazníkmi, ktorí na výživový doplnok Inca Collagen nedajú dopustiť. Tento čistý hydrolyzovaný morský kolagén podporuje zdravie človeka i krásu a bojuje proti viditeľným známkam starnutia, a tak ním zdravie svojich miláčikov neváhali podporiť aj šťastní chovatelia. Vznikol teda Incapet Collagen, ktorý je určený pre našich zvieracích kamarátov, či už psíkov, mačky alebo kone.

Používanie Incapet Collagenu je úplne jednoduché, zvieratku ho stačí pridať do kvalitného krmiva tesne pred skrmovaním. Ide o čistý kolagén vo forme prášku, ktorý je možné použiť v suchej forme. Rovnako sa však dá dobre rozpustiť vo vode. Prostredníctvom jedného vrecúška pritom zvieratku doplníme až 3000 mg hydrolyzovaného kolagénu, a to typu I, II a III. Tento doplnok stravy obsahuje čistý hydrolyzovaný kolagén, ktorý je vyrábaný veľmi šetrne, vďaka čomu si uchováva štruktúru trojitej špirály, ktorá je charakteristická len pre bielkoviny živých organizmov. Je teda biologicky aktívny a telo zvieraťa ho vie spracovať a využiť ako telu vlastný kolagén.

Odporúčame: Je dopĺňanie kolagénu výživovými doplnkami vhodné? Takto to vidia odborníci!

Incapet Collagen

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ako Incapet Collagen vplýva na zvieratko?

Incapet Collagen predstavuje kŕmnu surovinu, ktorá má pozitívny vplyv na bunkovú obnovu. Podporuje regeneráciu a výživu kože, rohoviny, srsti i pazúrov. Dopĺňanie kolagénu ovplyvňuje zdravie zvieracieho miláčika v mnohých smeroch. Blahodarne v prvom rade vplýva na jeho pohybový systém. Obohatenie krmiva o kolagén napomáha posilňovať mäkké tkanivá, kĺby, kosti i chrupavky zvieratka. Najmä u starších zvierat výrazne prispieva k lepšej mobilite. Okrem toho kolagén podporuje dobrý stav a kvalitu zubov, srsti či pazúrikov.

Medzi viditeľné účinky prípravku Incapet Collagen môžeme zaradiť žiarivú a hustú srsť aj hrivu, spomalené šedivenie, pevné pazúry, ktoré nie sú náchylné na lámanie a štiepenie i vypnutejšiu a hydratovanú pokožku. Prípravok Incapet Collagen môže navyše zvieraťu pomôcť pri rôznych zdravotných ťažkostiach. Pri kožných problémoch podporuje hojace procesy a regeneráciu kože. Taktiež je pre zvieratká skvelým pomocníkom v období rekonvalescencie po chirurgických zákrokoch či úrazoch, taktiež pri problémoch s ochoreniami kĺbov. Podporuje zdravie fyzicky veľmi aktívnych zvierat a je ho možné podávať aj v období gravidity.

Ak aj vy chcete podporiť zdravie svojho najlepšieho štvornohého kamaráta, môžete teraz Incapet Collagen vyskúšať so zľavou 5 € z každej zakúpenej krabičky kolagénu na e-shope Incapet Collagen s kódom „KZK“. Navyše, teraz pri kúpe praktického balenia 4+1 nielenže ušetríte, ale sa tiež zapojíte do súťaže o pobyt na Malte v hodnote 555 €!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní