Ako posilniť nechty? Budeš sa diviť, ale toto ti zaručene pomôže

Ako posilniť nechty? Budeš sa diviť, ale toto ti zaručene pomôže

Trápia vás lámavé nechty, ktoré nechcú dorásť do správnej dĺžky? Vyzerajú stále škaredo a neupravene? Nezúfajte a pokúste sa im trochu pomôcť. 

Udržiavajte si kratšie nechty

Ak potrebujete, aby boli vaše nechty silnejšie, skráťte ich a udržiavajte ich niekoľko mesiacov kratšie. Budú tak menej náchylné k lámaniu a tiež sa zmenší plocha povrchu, ktorému môžu škodiť rôzne chemikálie. Akonáhle ich skrátite, nezabudnite okraje nechtov zahladiť jemným pilníkom na nechty, aby ste čo najviac zabránili zadrhávaniu.

Vyhnite sa acetónu

Ak máte problém s lámaním nechtov, skúste prestať používať odlakovač s acetónom. Práve toto rozpúšťadlo je zodpovedné za ľahké odstraňovanie laku. Nechtom ale veľmi neprospieva, pretože je pre ne veľmi drsné a vysušuje. To vedie k ich lámaniu a štiepeniu, ale tiež k bielym škvrnám.

Odporúčame: Dvojča petržlenovej vňate: Vieš, čo je trebuľka a čo dokáže liečiť?

lamanie_nechty

Zdroj: Shutterstock®

Pozor na antibakteriálne gély

Neviete si predstaviť život bez antibakteriálneho gélu, ktorým si dezinfikujete ruky kdekoľvek a kedykoľvek? Vaše nechty sa vám zaň však príliš nepoďakujú, pretože tieto gély väčšinou obsahujú alkohol. Gél nechty vysúša a zanecháva ich veľmi krehké. Ak máte možnosť, dajte prednosť klasickému umývaniu rúk a hlavne používajte krémy na ruky, ktoré vyživia aj nechty.

Obmedzte gél a akryl

Mnoho žien rieši problém so slabými a lámavými nechtami tým, že si nechávajú robiť gélovú alebo akrylovú manikúru. Je síce pravda, že takéto nechty sa vám len veľmi ťažko zlomia, ale nie sú ideálnym riešením. Pravidelným brúsením vaše nechty slabnú a počas aplikácie dochádza k častému kontaktu s acetónom, ktorý vysušuje. Z dlhodobého hľadiska je preto lepšie vydržať nejaký čas a dopriať nechtom prirodzené zosilnenie.

posilnenie_nechtov

Zdroj: Shutterstock®

Oddýchnite si

Aj klasická manikúra, kedy si nechty len nalakujete obyčajným lakom, môže viesť k poškodeniu. A to aj v prípade, že používate netoxické laky. Ak sú vaše nechty krehké, doprajte im oddych od akýchkoľvek procedúr, vrátane obyčajného laku. Ozdravný proces môžete podporiť prípravkami s obsahom keratínu, ktorý má na zdravie nechtov pozitívny vplyv.

Sledujte, čo jete

Na kvalitu vašich nechtov majú pochopiteľne vplyv aj naše stravovacie návyky. Aby ste pomohli tomu, že vaše nechty budú silnejšie a odolnejšie, do jedálnička je nutné zaradiť dostatok bielkovín a vápnika, ktoré zdravie nechtov podporujú. Zamerajte sa tiež na vitamín krásy – biotín, ktorý nájdeme napríklad v sušených hubách. Vo vašom jedálničku by nemali chýbať vajcia a orechy.

Zaujme ťa: Nemáš čas na salón? Vyskúšaj tento návod na domácu pedikúru!

Nestráňte sa správnej výživy!

Všetci dobre vieme, aká dôležitá je správna výživa či zdravý životný štýl. A to nielen pre dobrý pocit z toho, že ste pre seba niečo spravili. Správna výživa je dôležitá aj pre váš vzhľad a obzvlášť pre zdravý vzhľad vašich nechtov. Ak sa vám nedarí vypestovať si prírodné „pazúriky“, ktoré sú pevné – nelámu sa a neštiepia sa, tak všetko, čo potrebujú, je regenerácia. Regenerácia prostredníctvom jednej výživnej zložky, ktorá okrem iného prospieva aj nechtom. Tou zložkou je kolagén!

Vaše nechty majú rovnako ako vaše vlasy podobné zloženie. Sú zložené z keratínu, čo je dôvod, prečo naše nechty neustále rastú. Aby sme boli presnejší, tak nechty rastú z dôvodu krátkej životnosti buniek. Ako pokožka pod nechtovým lôžkom „umiera“, vytvárajú sa nové bunky, ktoré tie staré vytláčajú. A práve to spôsobuje, že naše nechty rastú. Ak si práve hovoríte, že vaše nechty sú v skutočnosti mŕtve bunky, tak ÁNO, je to tak. Avšak, je veľmi dôležité, akú výživu týmto bunkám dodáte pred tým, než odumrú. To ovplyvňuje aj to, či sú vaše nechty pevné alebo krehké.

Práve kolagén podporuje syntézu keratínu, čím sa nechty stávajú pevnejšie a odolnejšie. Nielenže ich vzhľad je zdravší, ale tiež nechty sú chránené pred rôznym poškodením a dokonca aj pred plesňovou infekciou. Bioaktívny morský kolagén pomáha zlepšovať zdravie nechtov, zvyšovať prirodzenú mieru rastu nechtov, pomáha predchádzať ich štiepeniu a zároveň pomáha zlepšovať ich vzhľad.

Je vhodné telu dopĺňať kolagén, akým je hydrolyzovaný morský kolagén, ktorý sa svojou štruktúrou podobá kolagénu, ktorý je telu vlastný a ktorý si organizmus sám dokáže vyprodukovať. Vďaka svojej podobe trojitej špirály ho dokáže ľudský organizmus lepšie vstrebávať, no a tým distribuovať práve tam, kde to najviac potrebuje.

Morský kolagén IncaCollagen stačí len rozpustiť vo vode a dopriať si dávku elixíru mladosti každý deň po dobu 30 dní. Je ľahko rozpustný vo vode, neobsahuje žiadne farbivá a navyše v jednej dávke obsahuje až 3000 mg morského bio-aktívneho kolagénu. Ak by ste ho radi vyskúšali, tak s kódom „KZK“ získate na e-shope IncaCollagen zľavu 5 €.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Simona Káčerová 09.11.19 23:59

SK
karma
107.00

Skvelý článok, mam tiež problém s nechtami a tento článok mi pomohol v tom, čomu sa mám vyvarovať.

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 18:35

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 18:35

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní