Ako používať kliešte na mihalnice? Toto sú chyby, ktorým sa vyhni!

Ako používať kliešte na mihalnice? Toto sú chyby, ktorým sa vyhni!

Nech zdvihne ruku tá, ktorá nikdy nevyskúšala, čo s jej mihalnicami urobia klieštiky na mihalnice. Nástroj, ktorý otestovala takmer každá z nás, síce vyzerá desivo, no ak sa ho naučíte správne používať, môže vám a vašim mihalniciam urobiť naozaj dobrú službu. A tak si kliešte na mihalnice našli svoje verné fanúšičky a každodenné užívateľky, práve pre ktoré píšeme tieto riadky. Ako používať kliešte na mihalnice správnym spôsobom a vyhnúť sa tak chybám?

Váš krok číslo jeden

Prvá chyba, pred ktorou beauty odborníci vystríhajú azda najviac, čo sa klieštikov na mihalnice týka, je používanie tohto nástroja niekedy v strede či dokonca ku koncu líčenia. Ak si teda natáčate mihalnice po nanesení riasenky, prestaňte s tým. Riskujete totiž polámanie a zničenie rias. Kliešte teda používajte zásadne pred zahájením líčenia. Uvidíte tak lepšie tvar oka a nemôže sa ani stať, že si zničíte mejkap pod očami alebo dokonalú očnú linku.

Zaujme ťa: Maska na rast vlasov: Potrebuješ len 3 základné ingrediencie!

ako naočiť mihalnice

Zdroj: Shutterstock®

Vyberajte starostlivo

Na trhu nájdete mnoho kliešťov na mihalnice, no len niektoré sa naozaj oplatí kúpiť. Odborníci na krásu odporúčajú pred samotnou kúpou hľadať inšpiráciu na internete a načítať si o produkte, ktorý sa chystáte kúpiť, recenzie. Nejde ani tak o cenu, ako o kvalitu. Nekvalitné kliešte sa môžu podpísať na zdraví a kráse vašich mihalníc, čo žiadna z nás zrejme nechce. 

Používajte správnu techniku

Ako kliešte na mihalnice používate, sa tiež podpisuje na výslednom efekte. V otvoroch určených na prsty by ste mali mať palec a ukazovák. Mihalnice by ste mali umiestniť medzi kovovú a zmäkčenú časť klieštikov tak, aby ste sa čo najviac priblíži korienkom, no nemali by ste sa dotýkať kože. Začnite so stláčaním klieštikov pri korienku mihalníc približne 4 až 8-krát a potom pokračujte s natáčaním pozdĺž rias smerom ku končekom. Každé jedno stlačenie podržte približne 5 sekúnd.

Pozor! Stláčajte jemne a nikdy riasy neťahajte. Ak máte dobré klieštiky, príliš veľa sily ani použiť nemusíte a nemôže sa vám ani stať, že si ich vytrháte alebo polámete.

natáčanie mihalníc

Zdroj: Shutterstock®

Tipy na záver

Výborným trikom, ktorý môžete použiť, je klieštiky pred ich použitím na chvíľu nahriať, a to napríklad použitím fénu na vlasy. Tento spôsob použite najmä vtedy, ak máte nepoddajné riasy, ktoré sa nedajú len tak ľahko natočiť. Nezabudnite však prstom vyskúšať, či železná strana klieštikov nepáli. Odborníci ďalej vystríhajú pred tým, aby ste používali klieštiky v pôvodnom stave, v akom ste ich kúpili. Gumená časť je totiž vymeniteľná a tieto pásiky možno dostať aj ako náhradné diely. Opotrebovaná guma by sa mala meniť aj každé tri mesiace v prípade, ak klieštiky používate denne. Skúsiť môžete aj gumený pásik vymeniť za silikónový, ktorý funguje o čosi lepšie.

Bude sa ti páčiť: Bórová voda: Skutočný zázrak, ktorý dokáže byť nápomocný?!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 22.01.20 07:54

ĽŠ
karma
100.00

Výborné rady a tipy!

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 22.01.20 10:56

KK
karma
105.00

keď som bola mladšia tak som používala kliešte, ale teraz si kupujem špirály, ktoré predlžia a vytočia mihalnice, veľmi dobré má Gosh a MaxFactor

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní