Ako pripraviť kuskus? Týchto 5 inšpirácií musíš vyskúšať!

    • Zdieľaj:
- Galéria
1 z 5

1. Kuskus ako príloha

Kuskus môžete v prvom rade využiť ako náhradu iných príloh, čiže ryže, zemiakov či cestovín. Základný recept na jeho prípravu nájdete priamo na obale produktu. Vo všeobecnosti však stačí cestovinu zaliať v miske horúcou vodou a prikryť pokrievkou. Na jeden diel kuskusu pripadá približne 1,5 dielu vody. Cestovinu nechajte odstáť aspoň 5 minút, respektíve kým nevsiakne všetku vodu a nenapučí. A máte hotovo! Takto pripravený kuskus môžete využiť ako prílohu k mäsu na šťave, chutnému lososovi na pare či ku grilovaných kuracím prsiam aj tofu. Podľa chuti môžete kuskus osoliť, okoreniť či dochutiť bylinkami.

Odporúčame: RECEPT: Pudingové slimáky s brusnicami – potešia každého maškrtníka!

Zdroj: Shutterstock®

1 z 5