Ako sa zbaviť múch a komárov? Týmto spôsobom ich účinne odplašíš!

Ako sa zbaviť múch a komárov? Týmto spôsobom ich účinne odplašíš!

Hoci sa nám leto pomaly blíži ku svojmu koncu, otravný hmyz nedá pokoj ani v dnešných dňoch. Sadá si kdekoľvek, lieta si kdekoľvek a znepríjemňuje nám život. Skúšame rôzne dostupné prostriedky na jeho odháňanie, no účinok je poväčšine minimálny. Čo tak sa vykašľať na všetky chemikálie, ktoré vypúšťame do ovzdušia, aby sme zahnali všetky muchy a komáre z domácnosti a nahradiť ich niečím prírodným?

Určite sa nemýlime, ak povieme, že aj vy máte v zásobe spreje na hmyz. Ale zamýšľali ste sa niekedy nad tým, čo obsahujú a čo sa dostáva do ovzdušia? Takéto spreje spôsobujú rôzne alergie a iné zdravotné problémy. Preto máme pre vás jednoduchý trik, vďaka ktorému vám muchy ani komáre nebudú znepríjemňovať život.

Odporúčame: Ovocie jackfruit: Pozri sa, čím je absolútne fascinujúce!

sprej na komáre

Zdroj: Shutterstock®

Teplo, klinčeky a otravný hmyz

Rovnako ako my tak aj hmyz hľadá nejaké útočisko počas horúcich dní. Vysoké teploty spôsobujú to, že sa všetok hmyz tlačí do našich príbytkov, kde hľadá istú úľavu pred teplom. No nič to nemení na fakte, že dokáže byť naozaj otravný a hlavne počas noci, keď spíme.

Ak ste za všetky domáce „babské“ triky, ktoré majú všestranné využitie, tak jeden taký pre vás máme aj my. Napichané klinčeky v citróne sú klasikou, ktorú pozná každý. Avšak, namiesto citróna použite mladú cibuľu.

Ak si chcete vyrobiť vlastný domáci a hlavne prírodný odpudzovač hmyzu, tak jednoducho napichajte klinčeky do mladej cibule a zaveste ju najlepšie do blízkosti okna alebo balkónových dverí. A najlepšie bude, ak cibuľu rozrežete na polovicu, pretože jej aróma bude vďaka tomu výraznejšia.

cibuľa a klinčeky

Zdroj: Shutterstock®

Výrazné vône, silice a pokojný spánok

Žiadny hmyz nemá rád výrazne vône. Preto klinčeky, napichané v cibuli, ktorá obsahuje veľké množstvo silíc, je tou najlepšou voľbou, ako hmyz odohnať z domácnosti. Silice, obsiahnuté v cibuli, sa totiž dokážu rozširovať do celého priestoru a sú omnoho silnejšie a výraznejšie.

Kombinácia veľmi výrazných vôní je pre hmyz mätúca, pretože vďaka nej strácajú schopnosť orientácie, preto sa takýmto vôňam radšej vyhýbajú.

Poprípade si vystačíte aj so samotnou cibuľou. Tú stačí očistiť, prerezať na polovicu a uložiť s miskou do blízkosti okna. Mušky, komáre, muchy ani ostatný hmyz viac vašu domácnosť nenavštívi.

Vyskúšali ste už niekedy tento trik? Alebo poznáte nejaký iný, ktorý je rovnako účinný a ktorý používate vo svojej domácnosti?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Soňa Horáčková 21.08.18 14:06

SH
karma
123.00

zaujímavé.... o takomto spôsobe odpudzovanie múch a komárov som ešte nepočula ...

  • 2
Odpovedať

Vlasta Mäsiarová 21.08.18 18:56

karma
100.00

Chvalabohu nemám žiadne problémy s komármi a iným otravnym hmyzom

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 22.08.18 09:38

MC
karma
109.00

Občas nás otravujú protivné komáre ,ale v spálni vôňa cibule nie je akurát to orechové...

  • 1
Odpovedať

Darina Božiková 22.08.18 17:52

DB
karma
114.00

používam ten citrón,vhodné bude vyskúšať cibuľu.

  • 1
Odpovedať

Alžbeta Stanková 07.09.18 19:10

AS
karma
108.00

tak v takom teple ani pre človeka nie je príjemná táto vôňa

  • 0
Odpovedať

Anton Marek 18.12.18 10:39

karma
127.00

Je to zaujímavé, ale neviem, či by vôňa cibule neodpudzovala aj mňa.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní