10-minútové cvičenie pre pevnejšie prsia: Intenzívne, no účinné!

10-minútové cvičenie pre pevnejšie prsia: Intenzívne, no účinné!

Pravidelné cvičenie dokáže s naším telom urobiť hotové zázraky. Nielenže pozitívne vplýva na kondíciu či pohybový aparát, rovnako nám pomáha formovať postavu. Štíhle ruky a chrbát, ploché a pevné bruško alebo pekne tvarované nohy a zadok – to všetko sa dá dosiahnuť pravidelným cvičením a správnymi cvikmi, ktoré dajú zabrať konkrétnym svalovým skupinám. Ženy si dokonca pravidelným cvičením môžu dopomôcť i ku krajším prsiam. Nie, žiaľ, žiadne cviky nezväčšia prsia o tri čísla, to skutočne dokáže len plastická chirurgia. Cvičenie však dokáže svalstvo v tejto oblasti poriadne spevniť, čím bude dekolt pôsobiť plnšie a krajšie. Navyše, cvičenie je aj skvelý spôsob riešenia problémov s ovisnutými prsiami.

A ktoré cviky sú najlepšie na formovanie poprsia? Perfektnou voľbou je napríklad plávanie. Ide o veľmi šetrnú pohybovú aktivitu, ktorá je vhodná prakticky pre kohokoľvek. Plávanie zlepšuje kondíciu, posilňuje pľúca, eliminuje stres a tiež spevní svalstvo a skrášli celú postavu. Ak chcete radšej stáť pri cvičení pevne na nohách, vyskúšať môžete aj rozličné cviky s činkami. Pozor, rozhodne nevoľte ťažké činky, tie by malé prsné svalstvo mohli preťažiť. Úplne postačia jednoručky s váhou jeden či dva kilogramy, prípadne si vodou naplňte pollitrové fľašky. A ak neviete, aké cviky s nimi robiť pre spevnenie pŕs, poradíme vám. Prinášame vám inšpiráciu na 10-minútové cvičenie, ktoré je síce intenzívne, no vhodné aj pre začiatočníkov a hlavne účinné.

Odporúčame: Ako na štíhle ruky? Zmeny prinesie 8-minútové cvičenie už po pár týždňoch!

Čo ešte môžeme urobiť pre pevné prsia?

Je mnoho faktorov, ktoré vplývajú na stratu pevnosti pŕs a ich ovísanie. Samozrejme, oveľa častejšie sa s týmto problémom stretávajú ženy s väčšími prsiami. Obrovský vplyv má aj vek. Strata pružnosti poprsia výrazne súvisí práve so starnutím. To sú pomerne neovplyvniteľné faktory, no existuje zároveň mnoho vecí, ktorými si škodíme my a ktoré môžu zhoršovať kondíciu pŕs. Spomenúť môžeme nosenie nevhodne zvolenej podprsenky, nesprávne držanie tela a hrbenie sa či veľmi rýchle chudnutie aj časté slnenie, taktiež nesprávnu starostlivosť. Ak chcete svoje poprsie udržovať pevné a pružné do vysokého veku, cvičenie určite skombinujte so zdravou a vyváženou stravou, ktorá telu doplní všetky dôležité živiny.

O prsia sa tiež nezabudnite vhodne starať i zvonka. Potrebujú poriadnu hydratáciu, rovnako ako pokožka celého tela a pleť. Doprajte im pravidelnú masáž s prírodnými olejmi, ktoré podporia elasticitu pokožky. Môžete zvoliť jojobový, avokádový či mandľový olej. Pokojne k nim pridajte pár kvapiek nejakého esenciálneho oleja, napríklad oleja z feniklových semienok. Pokožku pŕs tiež môžete pravidelne premasírovať gélom z liečivého Aloe vera. Spevniť prsia a predísť ich ovísaniu pomôže aj granátové jablko, a to konkrétne olej z jadierok tohto ovocia. Tento olej pomáha suchej pokožke, hydratuje, intenzívne vyživuje a pôsobí proti vráskam.

Odporúčame: Aké sú príznaky chrípky? Nepomýľte si ju s prechladnutím!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní