10-minútový tréning s partnerom: Prijmite výzvu a precvičte telo!

10-minútový tréning s partnerom: Prijmite výzvu a precvičte telo!

Cvičenie by malo byť neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Nie je potrebné každodenne zdvíhať ťažké váhy či zabehnúť dvadsať kilometrov, no je dôležité sa skrátka pravidelne hýbať. Formou prospešného pohybu či telesnej aktivity môže byť aj prechádzka v prírode, plávanie, beh, bicyklovanie, ale aj väčšie upratovanie či práca na záhradke. Každý si môže nájsť svoj obľúbený spôsob, ako udržiavať telo v pohybe. Aj cvičenie v pohodlí domova si mnohí obľúbili. 

Roztiahnuť si podložku na cvičenie a zapnúť video s tréningom na internete je jednoduché a praktické. Takto je možné venovať sa rozličným druhom cvičení, napríklad joge, pilatesu, ale aj kondičným či silovým cvičeniam. Pravidelné cvičenie je pritom skvelé na posilnenie tela, zlepšenie celkovej kondície, ale aj zhodenie prebytočných kilogramov. Mnohých však takéto domáce cvičenie neláka. Niekedy chýba motivácia, inokedy chuť. Možno by to však šlo ľahšie vo dvojici. Čo poviete?

Vo dvojici to ide ľahšie

Hovorí sa, že vo dvojici ide všetko ľahšie. V mnohých prípadoch to skutočne platí. S partnerom sa spravidla človek snaží tráviť čo najviac času a nie je ničím výnimočným, že majú partneri spoločné aktivity. Tak prečo si spolu aj nezacvičiť? Cvičenie vo dvojici, o to viac s niekým blízkym, so sebou nesie viacero výhod. Tou prvou je spomínaná motivácia. Partneri sa môžu počas cvičenia skvelo podporovať a motivovať k lepším výkonom a hlavne motivovať k tomu, aby to jeden nechcel vzdať o niečo skôr. Párové cvičenie môže pre partnerov predstavovať spoločný koníček a hlavne kvalitne strávený čas vo dvojici. Niekedy je ťažké v tejto uponáhľanej dobe nájsť si čas na toho druhého, nieto ešte čas na dostatok pohybu, tak prečo to nedať dokopy a nespojiť príjemné s užitočným?

Spoločné cvičenie môže podporiť nielen zdravie partnerov, ale rovnako aj utužiť a upevniť ich vzťah. Cvičenie je zároveň skvelým pomocníkom v boji proti stresu a expresne zlepšuje náladu. Verte, že ak si s partnerom poriadne zacvičíte, uvoľníte zo seba to negatívne a podporíte dobrú náladu, nezostane ani čas na hádky. Neváhajte a vyskúšajte si zacvičiť s partnerom aj vy. Možno vás inšpiruje aj priložené video. Na tento 10-minútový tréning pre páry nepotrebujete žiadne pomôcky, vystačíte si sami. Nie je najjednoduchší, no zároveň vám pomôže skvelo precvičiť celé telo. A možno si pri ňom užijete aj kopu zábavy. Prijímate výzvu?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jana Komadová 13.04.21 19:39

karma
100.00

Jej to je super

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní