Registrácia Prihlásenie

Ako servírovať kávu? Kreatívne, ako táto umelkyňa, ktorá ohromuje celý svet!


Káva by nemala byť len rýchlym prostriedkom na doplnenie našej klesajúcej energie, ale mala by byť aj pôžitkom. A čo tak ju premietnuť aj do formy umeleckého zážitku? Tu sa však naskytá základná otázka: Ako servírovať kávu správne a navyše ešte aj s umeleckým cítením?

Mladá, len 17-ročná umelkyňa zo Singapuru Daphne Tan premieňa svoje šálky kávy na hotové umelecké diela. Z kávovej peny vytvára najrôznejšie tvary, ktorým vdychuje život použitím farieb a ďalších doplnkov. Ako je však možné že jej kávová pena drží?

Odporúčame: Je instantná káva tvojím denným spoločníkom? Rozlúč sa s ňou!

(ps please forgive me for lacklustre cups and infrequent posts, gonna be really busy the next 2 weeks)

Príspevok, ktorý zdieľa DAPHNE TAN (@periperipeng),

Dajú sa tieto umelecké diela vytvoriť z akejkoľvek kávy?

Záujem a chuť vytvárať zaujímavé kávové dielka v nej vzbudil workshop, ktorého sa ako študentka zúčastnila a v ktorom sa učili vážiť si a vychutnávať práve gurmánske druhy kávy. Začala experimentovať, najskôr s klasickým espressom, až našla metódu, pomocou ktorej sa kávová pena udrží v požadovanom stave dlhšie ako pri iných kávach. Tvorba každého kávového diela trvá asi 20 minút. Tajomstvo jej metódy Daphne nechce prezradiť, ale spomenula, že sa jej najviac osvedčilo Nespresso. Pre nás, menej šikovných, je však aj tak najdôležitejší výsledný efekt, a ten je veru nádherný!

Pozri aj: Ako relaxovať počas prestávky v práci? Toto ti vždy dobije baterky!

Trying some new things out!

Príspevok, ktorý zdieľa DAPHNE TAN (@periperipeng),

hula hoopin'

Príspevok, ktorý zdieľa DAPHNE TAN (@periperipeng),

Pulled an all nighter 2 nights ago so this has been my spirit animal for the past 2 days

Príspevok, ktorý zdieľa DAPHNE TAN (@periperipeng),

so i tried to make we bare bears... ft. the most delicious coconut bircher muesli

Príspevok, ktorý zdieľa DAPHNE TAN (@periperipeng),

That wobble though

Príspevok, ktorý zdieľa DAPHNE TAN (@periperipeng),

- Anketa

PÁČIA SA VÁM KÁVOVÉ UMELECKÉ DIELA?

Odpovedalo 19 ľudí  

Áno, veľmi sa mi to páči.
79%
Nie, nepáčia sa mi.
21%

Návrat hore
Autor článku

13 komentárov

Mária Maxianová 16.11.17 07:41

MM
karma
100.00

určite je to umenie, ale s tými zvieratkami sa mi to nepáči, aj keď sú milé

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 16.11.17 09:33

SK
karma
85.00

môj priateľ je barista, takže originálne umenie s kávou poznám..... ale tiež sa mi nepáči to stými zvieratkami.... súhlasím s názorom pani Márie..... som za jemnejšie kreácie.... kvetinky, srdiečka..

  • 1
Odpovedať

Katarína Kusá 16.11.17 12:46

KK
karma
89.00

ja že to sú keksíky a to kávová pena, úžasné

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 16.11.17 15:40

MD
karma
102.00

Je až nepochopiteľné že tá pena nestečie dole šálkou...čo ešte nevymyslia:)

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 16.11.17 17:52

KK
karma
103.00

tak to by som sa odnaučila piť kávu, lebo mi mi bolo ľúto takú krásu vypiť

  • 0
Odpovedať

Jana Uhrová 16.11.17 18:10

JU
karma
103.00

že vôbec tá pena drží takto do tvaru zvieratka napríklad.. škoda si z toho odpiť a pokaziť to :)

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 16.11.17 19:35

DB
karma
100.00

zaujímavé a nápadité...

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 17.11.17 10:13

MZ
karma
93.00

aké milučké :-) rada by som si takú kávu vychutnala

  • 0
Odpovedať

Lucia Valková 17.11.17 13:29

LV
karma
113.00

Fantastické!!

  • 0
Odpovedať

Lucia Kobíková 17.11.17 15:09

LK
karma
97.00

Úžasné :) Chcela by som to vedieť robiť (alebo aspoň ochutnať)

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 18.11.17 18:26

MR
karma
91.00

šikovná je... len tá suma za kávu..

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 19.11.17 15:32

MF
karma
-1.00

nádherné umelecké diela

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 11.12.17 19:18

SK
karma
92.00

hotové umenie, škoda zjesť

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Tri recepty na plnenú tortillu: Vďačné jedlo na raňajky aj na obed
Mäsité jedlá

Tri recepty na plnenú tortillu: Vďačné jedlo na raňajky aj na obed

  • 29
  • 5
  • 09.06.2019
Čo s čerstvými levanduľovými kvetmi? Priprav si levanduľový cukor!
Dezerty

Čo s čerstvými levanduľovými kvetmi? Priprav si levanduľový cukor!

  • 35
  • 4
  • 05.07.2019
Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná!
Dezerty

Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná!

  • 97
  • 7
  • 13.07.2019
TOPlist