Ako upiecť tekvicu 3x inak, aby z nej bola jesenná delikatesa?

    • Zdieľaj:
2 z 3

Tekvica s feta syrom a medom

Na tento recept podľa Recipe Tin Eats  budeme potrebovať:

  • 1 kg tekvice
  • 1 červenú cibuľu
  • 50 g vlašských orechov
  • 3 lyžice javorového sirupu (alebo medu)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžicu drveného čili
  • soľ, korenie

Na posypanie:

  • 100 g feta syru
  • posekanú petržlenová vňať

Postup prípravy:

  1. Rúru si predohrejeme na 200 stupňov, tekvicu zbavíme semienok a pokrájame na stredné kocky. Semienka umyjeme pod tečúcou vodou.
  2. Kocky tekvice, tekvicové semienka, červenú cibuľu na 12 mesiačikov a sporadicky posekané orechy dáme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a javorovým sirupom. Plech mierne ponadhadzujeme, aby sa olej a sirup dostali všade. Napokon posypeme čili, soľou a korením a dáme piecť na 25 minút, po 15 minútach plech mierne ponadhazujeme. 
  3. Vytiahneme z rúry, posypeme fetou a petržlenovou vňaťou a podávame teplé.
2 z 3