Tekvica s feta syrom a medom
Na tento recept podľa Recipe Tin Eats budeme potrebovať:
- 1 kg tekvice
- 1 červenú cibuľu
- 50 g vlašských orechov
- 3 lyžice javorového sirupu (alebo medu)
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžicu drveného čili
- soľ, korenie
Na posypanie:
- 100 g feta syru
- posekanú petržlenová vňať
Postup prípravy:
- Rúru si predohrejeme na 200 stupňov, tekvicu zbavíme semienok a pokrájame na stredné kocky. Semienka umyjeme pod tečúcou vodou.
- Kocky tekvice, tekvicové semienka, červenú cibuľu na 12 mesiačikov a sporadicky posekané orechy dáme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a javorovým sirupom. Plech mierne ponadhadzujeme, aby sa olej a sirup dostali všade. Napokon posypeme čili, soľou a korením a dáme piecť na 25 minút, po 15 minútach plech mierne ponadhazujeme.
- Vytiahneme z rúry, posypeme fetou a petržlenovou vňaťou a podávame teplé.