Čerstvý, ešte rozvoniavajúci chlebík, prinesený priamo z pekárne, ktorý praská hneď pri prvom zahryznutí. Lahodné, že?
Avšak, stáva sa aj vám, že vám chlieb v domácnosti dlho nevydrží? Niekedy, bohužiaľ, sa po 1 dni na chlebe vytvorí pleseň, vďaka ktorej veľakrát končí hneď v koši.
Ak ani vy nestihnete skonzumovať chlieb na jedno posedenie, tak je skvelou voľbou uskladniť ho v mrazničke. To však nie je ono. Chlieb takto stráca svoju lahodnú chuť, a dokonca občas nasaje všetky vône z mrazničky. Čo s tým? Aký je najlepší spôsob skladovania chlebu v domácnosti?
Pozri aj: Očná migréna: Vieš rozpoznať príznaky? Zisti, či ňou netrpíš aj ty!
Bude ťa zaujímať
Ako skladovať chlieb? Potrebuješ len 2 veci!
Tentokrát som zašla po radu k mojej babičke. Veď napokon, staré mamy poznajú vždy tie najlepšie vychytávky, ktoré zaručene fungujú. Tá moja má chlieb uskladnený v kuchynskej skrinke, no napočudovanie, aj napriek vlhkosti v kuchyni jej chlieb vydrží aj týždeň bez toho, aby sa na ňom vytvorila pleseň alebo aby stvrdol. Pýtate sa, ako to je možné? Jej tajomstvo spočíva v balení chleba. Moja babka je v tomto punitčkárka, a preto chlieb balí hneď 2-krát.
Najprv ho zabalí do papierového vrecúška (takto si chlieb vozíme z obchodu). Potom ho zabalí do kuchynskej bavlnenej utierky. Tá pohlcuje akúkoľvek vlhkosť, ktorá by sa mohla dostať k chlebu. Žiadna veda, že?
Zaujme ťa: Jedinečné miesta: Najzaujímavejšie reštaurácie sveta