Ako zariadiť predsieň? Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi!

Ako zariadiť predsieň? Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi!
  • 03.05.2020
  • Michaela Kožáková

Predsieň, chodba alebo vstupná izba býva väčšinou tou najmenšou miestnosťou v byte či dome. My jej prikladáme najmä praktickú funkciu, preto sa často snažíme využiť jej priestor čo najúčelnejšie. Veľakrát sa však stane, že predsieň pôsobí veľmi zapratane a plným dojmom. Topánky, vešiaky na kabáty, botník na sedenie, úložné priestory v podobe skríň, dáždniky, ešte tam chceme mať koberec, nejakú tú rastlinu a obraz či dekoráciu na stene. Nakoniec sa prichytíme pri tom, že sme vlastne z predsiene spravili akýsi sklad.

Zabúdame na to, že táto miestnosť je tá, ktorú naši hostia, návšteva, priatelia vidia ako prvú. A prvý dojem je veľmi dôležitý, najmä, keď je to váš domov. Ako zariadiť predsieň tak, aby vyzerala vkusne, pôsobila príjemne a zároveň nestrácala na svojej funkcii? Na čo si dať pozor? Čomu sa vyhnúť? 

Neprehliadni: Najväčšie chyby pri pestovaní izbových rastlín: Dopúšťaš sa ich i ty?

Nepodľahnite zmätku

Zdroj: pinterest.com

Pravidlo číslo jedna

Nepodľahnite zmätku. Stohy novín, hromady letákov a obuvi sú najhorším nepriateľom vašej vstupnej miestnosti. Nielenže na pohľad pôsobia ako jeden veľký neporiadok, ale môžete o ne vy alebo niekto z vašich hostí zakopnúť. Snažte sa svoju predsieň zariadiť tak, aby bola čo najotvorenejšia. Môžete to dosiahnuť aj pomocou ľahkého a efektívneho nábytku, ako je napríklad elegantný konzolový stôl alebo vkusné zrkadlo. Takisto je veľmi múdre umiestniť do predsiene prútený kôš ako úložné miesto pre veci, ktoré zo seba zhadzujete po príchode domov.

Miesto na sedenie

Zdroj: pinterest.com

Miesto na sedenie

Navštívila vás vaša babička a potrebuje si zapnúť zips na topánkach? Vy bežíte pre stoličku do kuchyne. Nerobte to. Teda, určite ju nenechajte ohýbať sa, ale ideálnejším riešením je zvážiť miesto na sedenie. Veď aj vy si niekedy potrebujete zaviazať šnúrky. Ak vaša predsieň veľmi nevyniká priestorom, stavte na pevnú taburetku, drevenú lavičku, ktorú zasuniete pod konzolový stolík alebo postavíte k stene. Skvelým riešením je lavica, ktorá ponúka úložné priestory v podobe košíkov alebo zásuviek.

Dekorácie

Zdroj: pinterest.com

Nezabudnite na doplnky

Presne tak, ako my vítame návštevu úsmevom, pohľadom a podaním ruky, tak by ich aj naša predsieň mala milo privítať. Zútulnite ju štýlovými doplnkami. Žiadna predsieň nie je kompletná bez zrkadla, ktoré ju opticky zväčšuje. Aj vy sa určite chcete na seba pozrieť pred odchodom z domu. 

Čerstvé kvety dodajú vašej vstupnej miestnosti nádych prírodnej krásy, ktorá môže zmeniť fádny priestor na malú oázu. Vyskúšajte orchideu, črepníkovú rastlinu alebo vázu z rezaných kvetov. Osvetlenie je tiež dôležité. Zvoľte stolovú lampu alebo luster, ktorý príjemne rozžiari vašu predsieň. Môžete pridať niekoľko vankúšov, deku prehodenú cez lavičku, nápisy na stenu, obrazy, dekoratívne misky na kľúče, vešiaky. Dajte si však pozor, aby ste to neprehnali.

Tapety

Zdroj: pinterest.com

A čo steny?

Dajte stenám svojej predsiene dramatický nádych. Vyberte si medzi obkladmi, kameňom, tapetami alebo náterom. Popremýšľajte i o farbe dlaždiciach, podlahy či koberca. Ak sa rozhodnete napríklad pre výraznú tapetu, nalepte ju len na jednu stenu. Pri výbere nábytku berte do úvahy farbu a vzory stien. Zvolili ste si neutrálnu farbu a nechcete veľmi experimentovať? Tak vsaďte na farebné doplnky, ktoré celú miestnosť krásne oživia. 

Odporúčame: Cviky na chrbticu a jej posilnenie: Pomôžu ti zbaviť sa aj bolesti!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Mária Reibergerová 03.05.20 17:44

MR
karma
104.00

páči sa mi keď je v predsieni miesto na sedenie

  • 1
Odpovedať

Mária Reibergerová 03.05.20 17:44

MR
karma
104.00

páči sa mi keď je v predsieni miesto na sedenie

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 04.05.20 06:47

ĽŠ
karma
100.00

Užitočné tipy, ďakujem!

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 04.05.20 12:33

DB
karma
117.00

chcem spraviť nejaké zmeny v predsieni a vaše rady mi prišli práve vhod

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní