Banánovo-ďumbierová pena

Banánovo-ďumbierová pena
  • 22.11.2015
  • Lucia Hausknechtová

Liečivá sila ďumbiera lekárskeho, zvyčajne nazývaného zázvor, je známa už desiatky rokov. Vďaka svojmu vysokému obsahu vitamínov a ďalších dôležitých látok je to jeden z najlepších liekov proti chrípke a prechladnutiu. Ak ste doteraz zázvor pridávali len do čaju, recept na banánovo-ďumbierovú penu z knihy Recepty pre vegetariánov vám ukáže, že ďumbier má omnoho väčšie využitie v kuchyni ako ste si mysleli.

Recept (2 porcie):

  • 2 zrelé banány
  • 2 cm kúsok čerstvého ďumbiera (zázvoru)
  • 1 polievková lyžica šťavy z biolimety alebo biocitrónu
  • 1,25 dcl minerálky
  • 50 ml mlieka

Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Kuchárska kniha Recepty pre vegetariánov (recenzia)

Banánovo-ďumbierová pena

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka

Banánovo-ďumbierová pena

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Ošúpeme 2 zrelé banány a nakrájame ich na kocky. Asi 2 cm kúsok čerstvého ďumbiera ošúpeme a najemno posekáme. Horúcou vodou umyjeme jednu biolimetu alebo 1 malý biocitrón, osušíme, kôru natenko nastrúhame, šťavu vytlačíme.

Banány a ďumbier s limetovou kôrou a jednou polievkovou lyžicou šťavy s minerálkou a 50 ml mlieka vo vysokom pohári rozmixujeme. Ideálne podávame vychladené. 

Dobrú chuť!

Banánovo-ďumbierová pena

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta

Banánovo-ďumbierová pena

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Jarka Kontrová 07.12.15 23:02

JK
karma
-1.00

toto znie fakt super

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 08.12.15 20:08

SK
karma
114.00

Dumbier mame stale v chladnicke na dobry cajik, vyskusame aj zdravu bananovo-dumbierovu penu.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 13.12.15 15:34

JK
karma
100.00

URčITE VYSKúšAM

  • 0
Odpovedať

Júlia Anyalaiová 13.12.15 18:53

JA
karma
-1.00

Super recept

  • 0
Odpovedať

Lucia Semaníková 15.12.15 22:20

LS
karma
-1.00

zaujímavá kombinácia :)

  • 0
Odpovedať

Daniela Šurláková 16.12.15 18:50

karma
97.00

vyzerá to byť dobrá mňamnka,vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Zuzana Pechacova 30.12.15 12:12

ZP
karma
-1.00

zaujimava kombinacia, urcite vyskusam

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 27.06.18 16:46

ĽU
karma
100.00

vyzerá dobre

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 04.11.21 18:54

KS
karma
133.00

Vyzerá to veľmi lákavo, skvelá možnosť ako sa naladiť na vianočnú atmosféru :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní