Beauty poradňa GERnétic: Aký je vplyv menopauzy na pokožku?

Beauty poradňa GERnétic: Aký je vplyv menopauzy na pokožku?

Odpovedá Alena Kimlová z Kozmetického štúdia GERnétic www.StudioGernetic.cz

Ako pôsobí obdobie menopauzy na pokožku? A ako sa mám o ňu starať? 

Tak ako celé naše telo prechádza s postupujúcim vekom rôznymi premenami, tak sa mení aj naša pokožka. Zrazu si všimneme, že naša pleť už nie je úplne hebká, napnutá, svieža, objavujú sa hlbšie vrásky. Áno, hovorím o pokožke, ktorá sa odborne nazýva perimenopauzálna. Čiže pokožka žien, ktoré vstúpili do obdobia menopauzy. Toto obdobie sa začína okolo 40. - 45. roku života. Hoci sa ešte stále cítime vo výbornej forme, mladé a krásne, v našom tele postupne dochádza k poklesu ženských hormónov - estrogénov, ktoré majú veľký vplyv na kvalitu pokožky.

Koža sa celkovo stenčuje, klesá produkcia kolagénových aj elastínových vlákien. Má to za následok zhoršenie pevnosti a pružnosti pokožky. Kvôli zníženiu činnosti mazových žliaz sa znižuje aj produkcia kožného mazu, narúša sa hydrolipidová vrstva na povrchu pokožky, koža prestáva byť vláčna, dochádza k jej vysychaniu.  Postupne je narušená aj vrstva kožnej bariéry, pokožka je oveľa menej odolná voči vonkajším vplyvom, ako je slnečné žiarenie, vietor, mráz, znečistené prostredie. Pleť môže zrazu svrbieť, páliť, objavuje sa pocit pnutia alebo začervenania. Najmä jemná pleť okolo očí často vykazuje známky podráždenia, opuchy a nekomfortný pocit. A preto je potrebné na tieto zmeny reagovať. Doprajte svojej pokožke pravidelnú starostlivosť s kvalitnými prípravkami, používajte aktívne preparáty vo forme séra alebo iného aktívneho koncentrátu.

Odporúčame: Beauty poradňa GERnétic: Ako na spevnenie pokožky na celom tele?

Les Parfaits od GERnétic

Zdroj: Shutterstock®

Zlatý rad francúzskej kozmetiky GERnétic

Vyskúšajte prípravky zo zlatého radu Les Parfaits od francúzskej kozmetiky GERnétic, ktorá je určená práve pre ženy 40+. Hebký a decentne parfumovaný denný krém La Crème Jeunesse dodá pleti veľké množstvo takej potrebnej energie, pomôže naštartovať obranyschopnosť a odolnosť pokožky, eliminuje voľné radikály. Samozrejmosťou je aj kvalitný UV faktor, ktorý ochráni pokožku pred poškodením slnečnými lúčmi. Nočný krém La Crème Anti Temps (proti času) bojuje, vďaka obsahu dôležitých výživných a regeneračných látok, proti prejavom starnutia. Systematicky dopĺňa vitamíny, minerály, stopové prvky a aminokyseliny do buniek, spomaľuje stratu ich výživy a starnutie a pleť zachováva sviežu a hebkú. Ak túto starostlivosť doplníme ešte o reparačné sérum Le Concentré Réparateur, ktoré do radu Les Parfaits patrí, tak bude starostlivosť úplne dokonalá. Výživné kokteily účinných látok Vaša pokožka bezo zvyšku zužitkuje a vy si zachováte dlhodobo mladistvý vzhľad. Rad Les Parfaits je možné aplikovať ako kúru 1 - 2 krát ročne alebo, u žien 55+, je možné tieto prípravky zaradiť do pravidelnej dennej starostlivosti. Samozrejmosťou by sa mala stať aj pravidelná návšteva kozmetického salónu.

Produkty GERnétic zakúpite v kozmetických salónoch, kde vám kozmetička poradí, ako prípravky používať a môže ponúknuť aj salónne ošetrenie. Zoznam salónov na www.gernetic.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Ľubica Šťastná 05.11.18 06:13

ĽŠ
karma
100.00

Zostáva len dopriať svojej pokožke pravidelnú starostlivosť s kvalitnými prípravkami ako Les Parfaits, ktoré pôsobia naozaj sľubne.

  • 0
Odpovedať

Mária Sivová 05.11.18 08:48

MS
karma
100.00

No veru,čím som staršia tým viac potrebuje tvár aj telo údržbu.Robím to ale čím dalej tým radšej.

  • 0
Odpovedať

Katarína Kusá 07.11.18 00:18

KK
karma
90.00

namiesto drahých krémov treba staršej pleti dodať kolagén a aj pre telo izoflavóny

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 29.11.18 20:42

ZS
karma
100.00

esteze mam menopauzu daleko

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 20.04.19 05:44

JK
karma
100.00

Tak toto je niečo pre mňa mám po 50siatke

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní