Beauty poradňa GERnétic: Starostlivosť o pleť počas letných mesiacov

Beauty poradňa GERnétic: Starostlivosť o pleť počas letných mesiacov

Odpovedá Alena Kimlová z Kozmetického štúdia GERnétic www.StudioGernetic.cz

Ako počas letných mesiacov zabrániť poškodeniu pokožky tváre od slnka?

Zvýšená tvorba vrások a zvädnutá pokožka počas letných mesiacov je následok nadmerného slnenia, pri ktorom vzniká veľké množstvo voľných radikálov. Tie poškodzujú zdravé bunky v koži a spôsobujú degeneráciu kolagénových a elastínových vláken. Pokožka ochabuje, „láme“ sa, vznikajú vrásky. Často sa na pokožke prehĺbi aj nepravidelná pigmentácia. Aby sme zabránili poškodeniu kože od slnka, musíme ju počas dňa dostatočne chrániť pred UV lúčmi a večer sa o ňu dobre starať. A ako na to? Ak budeme väčšinu dňa tráviť v zamestnaní a vonku sa budeme pohybovať len priebežne, stačí ráno na pleť aplikovať denný krém s UV faktorom a make-up. Ak však máte počas jarných a letných mesiacov problém s nepravidelnou pigmentáciou pokožky a tvorbou tmavých škvŕn, je nutná aktívnejšia ochrana. Odporúčam krém Melano 15 (SPF 15, stredná ochrana). Je to vynikajúci prípravok kozmetiky GERnétic, ktorý vyvažuje tvorbu pigmentov a dobre pokožku ochráni pred tmavými mapami. Melano 15 je možné počas slnečných mesiacov používať ako bežný denný krém. Nebráni nalíčeniu, nedráždi oči a pekne pokožku matuje. Môžete ho kombinovať aj s ďalšími, napr. liftingovými prípravkami, ktoré ste ráno zvyknutá na pokožku aplikovať.

Odporúčame: Beauty poradňa GERnétic: Ako získať späť vitalitu a energiu?

GERnétic Melano

Zdroj: GERnétic

Ak sa budete na slnku pohybovať dlhší čas, tak je dôležité nevystavovať tvár cielene priamym lúčom, prípadne pokožku chrániť klobúkom alebo šiltovkou. Pri pobyte pri mori či na horách, kde je intenzita slnečných lúčov oveľa vyššia, je nutné použiť na ochranu pleti prípravok s vyšším UV faktorom, napríklad Melano 30 (SPF 30, vysoká ochrana). Obidva prípravky Melano 15 aj Melano 30 obsahujú nielen ochranné filtre, ale aj regeneračné a výživné látky, ktoré pomôžu zabrániť poškodeniu. Nezabúdajte, že ochranné prípravky je potrebné aplikovať s časovým predstihom, minimálne 20 minút pred pobytom vonku a počas dňa ich aplikáciu obnovovať. Ochranné produkty na ochranu pred slnkom je dôležité večer dôkladne odlíčiť, aby pleť počas nočných hodín zbytočne nezaťažovali, a na pokožku aplikovať kvalitný regeneračný krém, prípadne aj ďalšie cielené produkty, ktoré používate. Odporúčam krém Synchro, ktorého receptúra bola pôvodne určená na hlbokú regeneráciu spálenej pokožky. Preto dokáže pleť nielen dobre regenerovať, ale po opaľovaní aj výborne upokojiť.

letná starostlivosť o pleť

Zdroj: Shutterstock®

Rada by som spomenula ešte jeden prípravok, ktorý vždy odporúčam na ochranu pleti pred voľnými radikálmi. Ide o sérum Mito Spécial+, ktoré obsahuje intenzívny antiradikálový komplex. Ten voľné radikály aktívne neutralizuje a tým veľmi aktívne zabraňuje poškodeniu pokožky. Ďalšími účinnými látkami séra Mito Spécial+ sú peptidy vo vysokej koncentrácii (100mg/kg), ktoré sú schopné stimulovať tvorbu kolagénu a existujúci kolagén revitalizovať. Sérum celkovo podporuje mimobunkovú aktivitu a bunkové dýchanie, oživuje a vypína pokožku. Klientky ho milujú pre jeho okamžitý liftingový efekt. Pre správne funkcie pleti je dôležitá aj optimálna hydratácia. Nezabúdajte preto dodržiavať pitný režim a jedenkrát týždenne aplikovať hydratačnú masku. Maska Hydra Ger určite naplní vaše očakávania.

Produkty GERnétic zakúpite v kozmetických salónoch, kde vám kozmetička poradí, ako prípravky používať a môže ponúknuť aj salónne ošetrenie. Zoznam salónov na www.gernetic.sk.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 21:02

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 21:02

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní