Beauty poradňa GERnétic: Starostlivosť o pokožku očného okolia

Beauty poradňa GERnétic: Starostlivosť o pokožku očného okolia

Odpovedá Alena Kimlová

z Kozmetického štúdia GERnétic 

www.StudioGernetic.cz

Prečo je koža okolo očí tak citlivá a prečo sa tu tvoria tak skoro vrásky? A ako sa o očné okolie správne starať?

Pokožka okolo očí je špecifická oblasť, ktorá si pre zachovanie jasu a vitality zaslúži pravidelnú starostlivosť. Ide o najtenšiu kožu nášho tela, je niekoľkonásobne slabšia než pokožka na iných častiach tváre, neobsahuje príliš veľa mazových žliazok, preto je suchšia. Hlavne s postupujúcim vekom sa táto oblasť rýchlo dehydratuje, čo urýchľuje tvorbu vrások a existujúce vrásky sa prehlbujú. V oblasti očného okolia sa tiež najviac odráža únava, stres, nevyspatosť, pôsobenie slnečných lúčov. Jemná pokožka je veľmi namáhaná mimikou a žmurkaním. 

Bude vás zaujímať: Beauty poradňa GERnétic: Hydratácia pleti - nové zloženie masky Hydra Ger

Starostlivosť o pokožku očného okolia

Zdroj: Shutterstock®

PRE ZAUJÍMAVOSŤ

Žmurkanie je dôležité, pretože zvlhčuje očnú rohovku a odstraňuje nežiaduce čiastočky, ktoré by mohli spôsobiť podráždenie oka. Žmurkáme priemerne 10krát za minútu, čo je 14 000krát za deň. Frekvencia žmurkania sa môže meniť, pri čítaní a práci na počítači sa znižuje, preto oči rýchlejšie vysychajú a dostavuje sa únava. Naopak pri uvoľnení či pohľade do diaľky je frekvencia oveľa vyššia, až 20krát za minútu. Malé deti žmurkajú 1-2krát za minútu.

Bolo taktiež dokázané, že ženy, ktoré užívajú hormonálnu antikoncepciu žmurkajú o tretinu vyššou frekvenciou. Doteraz nebolo objasnené, prečo tomu tak je. 

Bude vás zaujímať: Manno - regeneračný krém na ruky

Starostlivosť o pokožku očného okolia

Zdroj: Shutterstock®

Rýchlejšie starnutie pokožky spôsobujú slnečné lúče, vďaka ktorým vznikajú voľné radikály napádajúce zdravé bunky, znečistené životné prostredie, fajčenie, nevyvážená strava.

Je jasné, že faktorov, ktoré spôsobujú podráždenie či starnutie oblasti očného okolia je veľké množstvo od samotného narodenia, a preto tu nachádzame vrásky už po 20. roku života. S postupujúcim vekom ochabujú aj mimické svaly, začína sa prejavovať zemská príťažlivosť a objavujú sa previsnutia pokožky. Pri hlboko položených očiach môžu kožné previsnutia siahať až k riasam. Oko je potom veľmi unavené, pohľad pôsobí mdlým dojmom, bez iskry.

Odporúčame prečítať: Beauty poradňa GERnétic: Ako redukovať váhu?

Starostlivosť o pokožku očného okolia

Zdroj: Shutterstock®

Tesne pod pokožkou je bohatá sieť jemných krvných vlásočníc, ktoré často cez pokožku presvitajú a vytvárajú dojem tmavých kruhov.

Oblasť očného okolia môžu trápiť aj opuchy, často tu nachádzame miliá, objavujú sa xantelazmy, čo sú kožné útvary nažltnutej farby, ktoré obsahujú tukové látky. Objavujú sa u starších ľudí, alebo sprevádzajú poruchy metabolizmu tukov. Títo ľudia majú väčší sklon ku kardiovaskulárnym ochoreniam. Ak sa xantelazmy vyskytujú vo vyššej koncentrácii, je potrebné podstúpiť lekárske vyšetrenie na hladinu tukov v krvi.

Miliá sú malé biele zrniečka v pokožke, ktoré sa nedajú vytlačiť. Odstránime ich iba citlivým narušením pokožky ihličkou a následným vytlačením. Zverte tento úkon do rúk kozmetičky, lebo pri neodbornom odstránení môže dôjsť k poškodeniu pokožky, k vzniku jazvičiek alebo k zvýšenej tvorbe pigmentu.

Bude vás zaujímať: Symbiose - výživný denný a nočný krém pre suchú pleť

Starostlivosť o pokožku očného okolia

Zdroj: Shutterstock®

A ako môžeme stav pokožky očného okolia zlepšiť alebo aspoň zabrániť jeho predčasnému starnutiu?

Pravidelná denná starostlivosť o tieto partie:

  1. Šetrné a dôkladné odstraňovanie líčidiel. Vyskúšajte výživné čistiace mlieko Glyco, ktoré rozpustí a odstráni make-up, tiene aj riasenku veľmi citlivou cestou. Mladé dievčatá môžu použiť micelárnu vodu Démaquillant Douceur.
  2. Kvalitný večerný regeneračný krém Synchro alebo Cytobi v tzv. homeopatickej dávke dodá bunkám pokožky výživné látky, ktoré zabraňujú predčasnému starnutiu.
  3. Bežnú dennú ochranu zabezpečí ochranný gél Gel Contour Yeux a hydratačné krémy, napr. Tropo Plus, alebo Symbiose. V prípade pobytu na slniečku aplikujte Melano 15 (SPF 15, stredná ochrana), vynikajúci ochranný krém, ktorý nedráždi oči a navyše zabraňuje nepravidelnej pigmentácii.
  4. Prípadné existujúce vrásky vypne a vyhladí sofistikovaný krém Lift Crème, zároveň očnému okoliu prinesie hebkosť a jemnosť, vráti jas a energiu.
  5. Kožným riasam a previsnutiam je možné predchádzať pomocou peptidového krému Ger Lift, vďaka ktorému sa pokožka spevní. Aktívne látky tohto prípravku boli získané z morských rias, ktoré dokáže pokožka bezo zvyšku zužitkovať.
  6. Tmavým kruhom zabránime zodpovedajúcou starostlivosťou, pleť sa nebude stenčovať a kapiláry nebudú presvitať. Ak chcete očné okolie predsa len rozjasniť, využite krém Vasco, ktorý urýchli prietok krvi aj v tých najjemnejších cievkach. Pokožka sa presvetlí a rozjasní.
  7. Nepríjemným opuchom zabránime pomocou pravidelnej večernej aplikácie Masque Yeux. Veľmi malé množstvo masky nanesieme na dolné aj horné viečko a pretrieme Synchrom. Necháme pôsobiť do rána. Aktívne látky vytláčajú lymfu, ktorá má tendenciu stagnovať a zabraňujú tak opuchom.

Bude vás zaujímať: Beauty poradňa GERnétic: Denné a nočné krémy

Starostlivosť o pokožku očného okolia

Zdroj: Shutterstock®

Produkty GERnétic zakúpite v kozmetických salónoch, kde Vám kozmetička poradí, ako prípravky používať a môže ponúknuť aj salónne ošetrenie.

Zoznam salónov na www.gernetic.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Anna Kralovičová 06.02.17 13:03

AK
karma
64.00

Výborný článok, veľa nových vecí som sa dozvedela. Aj návod na ošetrovanie očného okolia krok za krokom je vynikajúci, už len potrebnú kozmetiku si zaobstarať.

  • 0
Odpovedať

Alena Gudjáková 07.02.17 11:27

AG
karma
91.00

Túto kozmetiku nepoznám...používam kozmetiku DERMACOL a nedám na ňu dopustiť. Tiež má množstvo krémov určených na pleť

  • 0
Odpovedať

Monika Filípková 07.02.17 15:15

MF
karma
56.00

Nedávno mi moja kozmetička povedala, že vďaka tomu, že mám mastnú pleť, nemám až tak viditeľné vrásky. Tak to som sa teda potešila, aspoň niečo. Tak teraz ešte tento problém s vráskami nejako neriešim, ale do budúcna si tento článok určite uschovám.

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 07.02.17 18:20

PV
karma
113.00

Na mne je hned vydieť ,že som nevyspatá.Odrazí sa to na očiach a ich okolí. Používam krémy, aj starám sa ako treba..Už radšej spím 8 hodín ,aby som mala normálne oči a nie opuchy a čierne pod očami..

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 07.02.17 22:26

IM
karma
100.00

rada som si prečítala

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 08.02.17 18:46

SK
karma
114.00

...dobré vedieť, šetrné čistenie aj očného okolia a krémik, to je moje

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní