Beauty poradňa GERnétic: Starostlivosť o pokožku tela po slnení

Beauty poradňa GERnétic: Starostlivosť o pokožku tela po slnení

Odpovedá Alena Kimlová z Kozmetického štúdia GERnétic www.StudioGernetic.cz

V máji a júni som sa pri mori nádherne opálila. Teraz sa mi ale zdá, že pokožka bledne, navyše sa veľa šúpe. Môžem opálenie dohnať v soláriu? Zdá sa mi totiž, že slniečko nie je u nás dosť intenzívne.

Byť na Vašom mieste, nechala by som pokožku celého tela trochu odpočinúť, ak nechcete niesť následky preťaženia kože vo forme zvädnutosti, vrások, pigmentových škvŕn a neskôr solárnych lentíg. Toto poškodenie spôsobí veľké množstvo voľných radikálov, vznikajúcich pri nadmernom slnení. Ani pre Váš celkový zdravotný stav nie je vhodné toľko slnečného žiarenia, pretože rýchlo znižuje imunitu. Domnievam sa, že dvojitým pobytom pri mori ste už vyčerpali svoju možnú dávku slnečných kúpeľov pre tento rok. Naopak by som sa snažila pokožku celého tela veľa hýčkať a pravidelne ju ošetrovať. Aplikácia kvalitného hydratačného mlieka dvakrát denne pomôže pokožke obnoviť dobrú hydratáciu. Vyskúšajte prípravok Lait Corps Douceur od kozmetiky GERnétic. Jemná, ľahko roztierateľná emulzia dodá pleti hodvábny nádych, hydratačné zložky posilnia kožnú bariéru, rehydratujú povrch kože a zamedzia šúpaniu. Marhuľový olej, bambucké maslo a peptidové komplexy sú zárukou vynikajúceho výsledku.

Odporúčame: Beauty poradňa GERnétic: Letné akné - ako predchádzať jeho vzniku?

zábal z morských rias Marine Essence

Zdroj: Shutterstock®

Pokiaľ máte radšej olejové preparáty, odporúčam Huile De Beauté, teda olej pre krásu. Ide o suchý olej, ktorý obsahuje výťažky z ušľachtilých olejov (hroznové jadierka a makadámie), po aplikácii sa rýchlo vstrebe, regeneruje bunkové membrány, vyživuje, zvláčňuje. Vášmu zdraviu a kráse by určite prospelo aj kozmetické ošetrenie pokožky v niektorom zo salónov GERnétic. Odporúčam zábaly z morských rias Marine Essence.

chytanie bronzu v soláriu

Zdroj: Shutterstock®

Solárium - áno alebo nie?

Čo sa týka solárií, nie som presvedčená o ich nezávadnosti. Už pred 20 rokmi nás doktor Laporte upozorňoval na zdravotné riziká po pobyte v soláriách. V niekoľkých krajinách, napríklad v Austrálii, bola ich prevádzka úplne zakázaná, v iných krajinách je vstup do solárií dovolený po dovŕšení 18 rokov. Takže by som bronzovú farbu pokožky v soláriách určite neodporučila doháňať.

Produkty GERnétic zakúpite v kozmetických salónoch, kde vám kozmetička poradí, ako prípravky používať a môže ponúknuť aj salónne ošetrenie. Zoznam salónov na www.gernetic.sk

Zdroj foto - úvodná: pexels.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Mária Maxianová 06.08.18 07:22

MM
karma
100.00

keďže celé leto pracujem na záhrade, slnečné lúče pravidelne absorbujem, teraz sa im skôr vyhýbam, na solárium ani nepomyslím, ani ho neuznávam

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 06.08.18 07:39

karma
108.00

Solárium by som tiež neriešila,je kozmetika ktorá pomôže a hlavne kožu treba hýčkať a nie trápiť...

  • 0
Odpovedať

Martina Varhaníková 06.08.18 10:05

karma
110.00

Dosť sa tento rok slním a občas to preženiem, no sažím sa počas dňa stále niečim natierať a pokožku zvláčňovať. Solárium ma neláka, kamoška začal mať pigmentové fľaky ako tam chodila. Vďaka za rady a tip na prípravky.

  • 0
Odpovedať

Natália Lobodášová 06.08.18 11:23

NL
karma
105.00

Solárium ma vôbec neláka, treba využívať slniečko počas celého leta :-)

  • 0
Odpovedať

Mária Liščinská 06.08.18 17:15

karma
132.00

Určite kombinovať solárium s pobytom na slnku neodporúčam. A iste ani jeden dermatológ či iný odborník by neradil, aby sme sa slnili v solárku aj na slniečku. Keď som sa vrátila v októbri roku 2011 z polročnej zahraničnej praxi na Cypre bola som opálená tak do januára. Potom som začala pozorovať, že sa opálenie stráca a tak som začala navštevovať solárium. Pleť (so sklonom k akné) bola na počudovanie vo vynikajúcom stave. Taktiež ľudia z môjho okolia si solárium chvália - pretože majú problém so psoriázou... ale poznám aj typy ľudí, ktorí so soláriom neboli spokojní a dokonca ho aj prestali úplne navštevovať. Ja sa najradšej slním na slniečku. Pri práci v záhradke alebo keď idem k vode, k moru.. Myslím si, že je to bezpečnejšie (s použitím vhodnej kozmetiky s ochranným faktorom) v porovnaní so solárkom. Mňa chytí hneď na druhý raz dohneda, mám skvelý pigment vďakabohu! ;) Ako ste na tom vy hm?

  • 0
Odpovedať

Jana Uhrová 07.08.18 14:08

JU
karma
103.00

v soláriu som bola len raz aby som vyskúšala, ale neláka ma to tam..

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 02.10.18 21:29

JK
karma
100.00

Túto kozmetiku nepoznám a slniečka bolo toto leto až až a presne teraz treba pokožku hýčkať

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní