Seriál IVETA už po prvej odvysielanej časti trhá rekordy v sledovanosti: Žeby hit roka 2023?

Seriál IVETA už po prvej odvysielanej časti trhá rekordy v sledovanosti: Žeby hit roka 2023?

Už zopár týždňov sme mohli sledovať upútavku na nový seriál IVETA, ktorý mal stvárniť život dievčaťa z Trebišova a k tomu s východoslovenským nárečím. Už z prvých upútaviek nám bolo jasné, že tento seriál buď zaujme alebo možno trošku aj pobúri. Avšak, možno ani samotní tvorcovia neverili, že by mohol trhať rekordy v sledovanosti.

Popravde, po prvej odvysielanej časti 8. januára sa celé Slovensko rozdelilo na dva tábory. Niektorí východniari zúria, pretože majú pocit, že celý seriál je len akýmsi posmechom a nehádže na východnú časť Slovenska práve ten najlepší obraz. Na druhej strane sa však nájdu aj takí, ktorí si seriál ihneď zamilovali, pretože splnil svoj účel – pobavil celé Slovensko aj keď niektorí východoslovenskému nárečiu nerozumeli.

Pozri aj: Nová séria Let's Dance prichádza s veľkým prekvapením! Na obrazovky sa vracia Juan zo Skrytej vášne

Slovenský seriál IVETA trhá rekordy!

Podľa portálu mediaboom.sk seriál Iveta láme všetky rekordy. Dokonca patrí k najsledovanejším seriálom v histórií a podľa peoplemetrového merania sledovanosťou prekonal aj obľúbený seriál Panelák. Prvý diel si pozrelo takmer 800-tisíc divákov.

Úvodná časť dokonca zaujala divákov po celom Slovensku natoľko, že hneď v pondelok ráno televízia TV JOJ na sociálnych sieťach ďakovala divákom. „Seriál IVETA včera ovládol televízne obrazovky a zasiahol viac ako 1 milión divákov. Ide o vôbec najúspešnejší štart seriálovej novinky za posledné roky. Ďakujeme za všetky vaše pozitívne ohlasy, ale aj skvelé reakcie od novinárov a kritikov.“  Uvádza TV JOJ na sociálnej sieti Facebook.

Reakcie divákov však nenechali na seba dlho čakať. „Tešila som sa na ten seriál, ale fakt som mala zmiešané pocity z toho ako bol východ a obyvatelia východu vykreslení. Fakt ako keby sme žili 100 rokov pozadu, nevedeli sa normálne správať, všetko v dezolátnom stave, či byt ako za sociku, kulturák zo 70 rokov....fakt hrozne“ napísala jedna z diváčok.

Na druhej strane sa však nájdu aj takí, ktorým sa seriál celkom pozdával. „Niečo iné, ako dookolo natočené rýchlokvasné seriály tipu “Nemocnica…Oteckovia…”atď, ktoré sa nedajú sledovať. Práve preto nie som milovníkom nekonečných seriálov, častí… Toto malo šmrnc, klobúk dole“ vyjadrila sa diváčka v komentári na sociálnej sieti.

„Bolo jasné, že sa to nebude každému páčiť. Veď preto sa točia rôzne žánre filmov. Takže komu sa páčilo, tak si to opäť zapne a vy ostatní budete pozerať niečo iné“ dodáva ďalšia diváčka.

Zaujme ťa aj: Z dovolenky v raji nečakaná svadba: Tatiana Žideková sa vydala!

Námet seriálu podľa skutočnosti?!

Mysleli ste si, že ide o vymyslený príbeh o mladom dievčati z východnej časti Slovenska, ktorá sa z vylúčeného prostredia dostane do modelingu? Popravde, čiastočne ide o skutočný príbeh. Scenárista a autor námetu seriálu Iveta – Petr Kolečko uvádza, že námetom mu bola jeho ex priateľka. Čiastočne teda ide o reálny životný príbeh, ktorý je kombinovaný s vymyslenými udalosťami a pod.

Režisér Jan Hřebejk v rozhovore pre TV JOJ uviedol, že veľkým plusom seriálu je fakt, že scenár napísal Petr Kolečko. „Petr Kolečko má takú schopnosť, s takým, povedzme ostrým humorom vystihnúť podstatu nejakých situácií a stretov, či už etnických, alebo civilizačných, takže som rád, pretože teraz som točil veľa vecí vážnych, tak som strašne šťastný, že sme zase robili komédiu,“ prezradil v rozhovore.

Neprehliadni: Najbohatšie celebrity za rok 2022: Skús si tipnúť, kto sa umiestnil na prvom mieste

Kto je IVETA?

Hlavná postava celého seriálu pochádza z východného Slovenska, konkrétne z Trebišova. Avšak, robí všetko pre to, aby sa z Trebišova dostala. Naskytne sa jej príležitosť odísť do Bratislavy, kde robia nábor do modelingovej agentúry. A tak sa jej z Trebišova podarí dostať, avšak nie vždy je všetko také ružové... Môžeme očakávať zápletky a rôzne nástrahy, ktoré na ňu „vo svete“ čakajú.

Je trochu drzá, na druhej strane inteligentná, nepohrdne alkoholom a vždy si povie, čo má na srdci.

Seriálovú Ivetu stvárnila Alžbeta Ferencová známa aj pod umeleckým menom Zea. Dlhé roky sa venuje modelingu, tancu i spevu. Tentokrát mala možnosť okúsiť aj hereckú profesiu a my si myslíme, že to zvládla bravúrne.

Videli ste prvú časť tohto slovenského seriálu? Aký máte názor na seriál IVETA?

Zdroj úvodnej fotky - facebook.com/tvjoj


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Alžbeta Stanková 18.01.23 07:44

AS
karma
108.00

videla som jeden diel- škoda, že rozumiem každému 10-temu slovu

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 19:03

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 19:03

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 11:57

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 20:18

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 20:18

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 11:57

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 16:18

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 16:18

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní