Aké špeciality by ste mali ochutnať v zahraničí?

Aké špeciality by ste mali ochutnať v zahraničí?
  • 26.06.2015
  • Lucia Hausknechtová

Spoznávanie nových krajín prináša so sebou mnoho zaujímavých a príjemných skúseností. Okrem návštevy slávnych pamiatok či jedinečných miest sem patrí aj zoznámenie sa so zahraničnou kuchyňou. Každá krajina má svoje tradičné jedlá, ktoré sú odrazom ich kultúry a prírodných podmienok.

Pozrite sa, ktoré jedlá stoja za ochutnanie v egyptskej, talianskej či francúzskej kuchyni.   

Egyptská kuchyňa

Základom tejto kuchyne sú arabské jedlá. Dôležitou informáciou pre všetkých dovolenkárov je fakt, že v Egypte nejedia bravčové mäso a nepijú alkohol. Základom tunajších jedál je ryža, pšenica, zelenina, ale taktiež aj jahňacie mäso či čerstvé ryby.

V miestnych rýchlych občerstveniach nájdete najmä pita chlieb plnený rôznymi náplňami alebo košari, čo sú cestoviny so šošovicou a cibuľkou v paradajkovej omáčke. Medzi jedlá, ktoré stoja za ochutnanie patrí už aj u nás známy kebab alebo kofta, mleté a grilované mäso na špajdli.

Odporúčame prečítať: Istanbul - Brána do Orientu

Dovolenka

Zdroj: Shutterstock®

Talianska kuchyňa

Pri predstave talianskej kuchyne každému napadne pizza, cestoviny a syry. Ich tradičné jedlá sú známe po celom svete a mnoho ľudí si taliansku kuchyňu ihneď zamiluje. Na rozdiel od nás považujú za hlavné jedlo večeru, ktorá pozostáva z niekoľkých chodov.

Okrem obľúbených cestovín a pizze, by ste pri návšteve Talianska nemali zabudnúť na bruschettu. Je to chutný predkrm pozostávajúci z opečeného krajca chleba potretého cesnakom a olivovým olejom, na ktorom sú kúsky paradajok. Taliani jednoduché jedlá milujú.

Odporúčame prečítať: Cyklotrasy na Slovensku II.

Dovolenka

Zdroj: Shutterstock®

Francúzska kuchyňa

Francúzi sú svetoznámi gurmáni. Jedlo si vychutnávajú pri každej príležitosti a doprajú si pohár vína pri každom obede. Základom francúzskej kuchyne je kvalitné víno a syry.

Francúzi uprednostňujú ryby a morské plody a ich známou špecialitou je foie gras, z husacej alebo kačacej pečene. Neoddeliteľnou súčasťou francúzskych raňajok je čerstvé pečivo v podobe chrumkavých bagiet, ktoré s kvalitným francúzskym syrom vytvoria gurmánsky zážitok.

Odporúčame prečítať: Grécke ostrovy – kam na dovolenku?

Dovolenka

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.thinkstockphotos.com  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Martina Zahoranová 26.06.15 17:21

MZ
karma
92.00

veľmi rada ochutnávam nové veci :-)

  • 0
Odpovedať

Patrícia Debnárová 26.06.15 22:39

PD
karma
-1.00

Taký originál kebab by som si teda dala. :) a neodmietla by som ani bruschettu ktorú dúfam že v októbri v Taliansku aj ochutnám. :)

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 23.09.15 09:14

MR
karma
-1.00

talianska a francúzska kuchyňa vyhrávajú

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 04.01.21 16:31

KS
karma
133.00

Každá kuchyňa má niečo do seba a najlepšie je ju ochutnať priamo v danom štáte, viem si predstaviť ako si v Taliansku vychutnávam niekde na terase pravú veľkú taliansku pizzu, alebo teplý croissant na raňajkách vo Francúzsku :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní