Chrumkavá rebarbora s jahodami – crumble bez lepku

Chrumkavá rebarbora s jahodami – crumble bez lepku
  • 19.05.2017
  • Jarkapecie .sk

Víkendy často využívame na odložené návštevy rodiny a stretnutia s priateľmi. Ak nemáte upečenú sladkosť, nič to, pripravte chrumkavé crumble a potešte hostí.

Vyskúšajte tento jahodovo - rebarborový crumble bez lepku. Príprava nie je zdĺhavá a ak si večer pripravíte ovocno – zeleninovú zmes a aj drobenku, potrebujete 20 minút na zapečenie a slávnostné raňajky sú na stole. Ak náhodou niečo zostane, môžete zmes dať aj do raňajkovej kaše. Ja som použila pekáčik 27 x 17 cm, ale môžete zapekať aj v menších zapekacích miskách po porciách.

Budete potrebovať:

  • 500 g rebarbory
  • 250 g jahôd
  • 1 PL kukuričného škrobu (Maizena)
  • 4 PL javorového sirupu (medu)
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Odporúčame prečítať: Lahodné kávové eklérky z odpaľovaného cesta

Chrumkavá rebarbora s jahodami – crumble bez lepku

Zdroj: Shutterstock®

Posýpka :

  • 4 PL pohánkových (pšenových) vločiek
  • 4 PL mandľových lupienkov
  • 4 PL mletých mandlí
  • 1 PL trstinového (kokosového) cukru
  • 2 PL javorového sirupu (medu)
  • 4 PL pufovanej quinoi (amaranth-u)
  • 4 PL kokosového oleja

Odporúčame prečítať: Jednoduché a pritom delikátne rumové mafiny

Chrumkavá rebarbora s jahodami – crumble bez lepku

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Rebarboru očistite a nakrájajte na 1-1,5 cm kúsky. Jahody pokrájajte na rovnako veľké kúsky. Dajte do misy, pridajte javorový sirup, vanilkový extrakt a škrob. Jemne premiešajte a nechajte marinovať.

Na drobenku zmiešajte v jednej mise vločky, lupienky, mleté mandle, cukor, pufovanú quinou. Pridajte tekutý kokosový olej a sirup. Všetko spracujte (rukami) ako drobenku.

Do zapekacej  misy dajte ovocno-zeleninovú zmes a povrch posypte drobenkou. Pečte pri 190°C asi 20 minút, kým nie je drobenka zapečená.

Odporúčame prečítať: Ako sa robí kávové umenie latte art

Chrumkavá rebarbora s jahodami – crumble bez lepku

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

11 komentárov

Lucia Šeptáková 19.05.17 06:15

karma
108.00

Rebarboru milujeme,robím väčšinou klasika koláč,ale tento recept sa mi páči.

  • 0
Odpovedať

Vlasta Francisti 19.05.17 07:11

VF
karma
81.00

Mmmmmmm... milujem jahody

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 19.05.17 07:21

DB
karma
117.00

Z rebarbory rada pečiem, dá koláčom jemnú kyselkavú osviežujúcu chuť, tento vyzerá naviac aj zdravo, páči a mi

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 19.05.17 07:53

SK
karma
114.00

rebarbora nám rastie v záhrade, vyskúšame aj takéto

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 19.05.17 08:15

SK
karma
86.00

teraz je obdobie na rebarboru, majú ju v každom nákupnom centre v potravinách..... výborný je aj rebarborový puding... a koláčiky pečiem rebarborové jedna radosť...

  • 0
Odpovedať

Anna Kralovičová 19.05.17 08:51

AK
karma
64.00

Teraz ste mi urobili riadne chute. Jahody, rebarboru milujem, tak nie je čo riešiť. Ešte prikúpim ostatné chýbajúce ingrediencie a pripravím si túto skvelo vyzerajúcu pochúťku.

  • 0
Odpovedať

Marie Gutmannová 19.05.17 08:53

MG
karma
104.00

Tento recept je pre mňa nový, ale klasický rebarborový koláč milujem :)

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 19.05.17 12:22

MC
karma
109.00

To bude určite dobré...

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 20.05.17 22:01

MM
karma
100.00

chystám sa pestovať rebarboru na záhrade, potom budem hľadať recepty na jej uplatnenie

  • 0
Odpovedať

Natália Homolová 21.05.17 16:10

NH
karma
91.00

Ja moc rebarboru nepouzivam ale toto vyzera vynikajuco velmi zdravo,urcite to skusim v malych zapekackach

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 24.05.17 06:44

MF
karma
67.00

milujem koláče z rebarbory, osviežujúca a mierne kyslastá chuť, mňam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní