DIY prípravok proti lupinám: Daj zbohom bielym šupinám aj svrbeniu!

DIY prípravok proti lupinám: Daj zbohom bielym šupinám aj svrbeniu!

Ak máte suché a zničené vlasy, je možné, že aj vaša pokožka pod vlasmi prahne po hydratácii. A práve suchá pokožka pod vlasmi často vyústi až do vzniku nepríjemných bielych šupiniek, ktoré poznáme ako nepekné lupiny. Nielenže sú neestetické, no často sa k nim pridruží aj svrbenie ako nepríjemný a situáciu zhoršujúci príznak. V prípade, že vás trápia lupiny, nezúfajte a pamätajte, že každý estetický problém je riešiteľný. Domáci prípravok proti lupinám by mal všetko vyriešiť.

Inšpiruj sa: Domáci telový peeling s mandľami: Potešenie pre celé telo!

DIY prípravok na lupiny

Zdroj: Shutterstock®

DIY prípravok proti lupinám

Vlasoví špecialisti totiž prezradili, ako si v pohodlí domova pripravíte skvelý prípravok proti lupinám. Potrebovať budete niekoľko základných ingrediencií a čistú fľaštičku s rozprašovačom. Ako postupovať? Je to veľmi jednoduché. Polovicu väčšieho koreňa očisteného zázvoru si nastrúhajte na strúhadle a povarte ho v 500 ml vody. Zázvorový čaj varte, až kým sa neodparí viac ako polovica tekutiny a nevznikne vám ho približne za šálku. Do tohto množstva pridajte za lyžicu citrónovej šťavy a kvalitného olivového oleja. Prípravok prelejte do fľaštičky s rozprašovačom a aplikujte priamo ku korienkom. Nechajte vysušiť a potom si vlasy umyte šampónom ako zvyčajne.

ako sa zbaviť lupín

Zdroj: Shutterstock®

Ďalšie kroky k vlasom bez lupín

Vlasy, ktoré sužujú suché lupiny by mali dostávať pravidelnú špeciálnu starostlivosť. Len domáci prípravok, ktorého zloženie sme vám prezradili vyššie, stačiť nebude. Podľa expertov je veľmi dôležité hľadať ten správny šampón proti lupinám, ktorý vyhovuje práve vašim potrebám. Ak teda jedna značka nezaberá alebo vás zbavila len časti problému, skúste inú. Pokožku pod vlasmi by ste mali aj pravidelne hydratovať, pretože lupiny sú dôsledkom suchej pokožky. Tu sa stačí obrátiť na celkom obyčajný kokosový olej, ktorý si aplikujete priamo ku korienkom aspoň raz týždenne a zmyjete vodou so šampónom. Používajte čo najmenej rôznych produktov na vlasy a prestaňte sa škriabať!

Neprehliadni: Sušená trstinová šťava – je to vítané sladidlo v našich kuchyniach?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní