Dojímavé! V Kórei umožnili mamičke stretnutie s mŕtvou dcérou

Dojímavé! V Kórei umožnili mamičke stretnutie s mŕtvou dcérou

Stretnutie, ktoré dojme k slzám úplne každého. V Kórei umožnili mladej mamičke stretnúť sa so svojou dcérkou, ktorá zomrela pred 4 rokmi. Kórejská televízia prišla s projektom, kde v rámci virtuálnej reality dokážu oživiť kohokoľvek, aby sa rodina mohla ľahšie vyrovnať so zármutkom a možno aj rozlúčiť s nebohou osobou. Hneď v prvej časti projektu vdýchli „život“ malému dievčatku, ktoré podľahlo chorobe. Projektom „Stretnutie s tebou“ chce kórejská televízia vyrozprávať príbeh rodiny a zároveň umožniť jej členom ľahšie sa vyrovnať so stratou.

Malá Nayeon a jej mama Jang Ji-sung sa vďaka virtuálnej realite mohli spolu na chvíľku porozprávať a symbolicky rozlúčiť. Firma zaoberajúca sa virtuálnou technológiou prišla na spôsob, ako oživiť mŕtvych. V tomto prípade dlho pracovali na návrhu tváre, tela a hlave malej Nayeon tak, aby bol čo najskutočnejší a najviac sa podobal originálu.

Odporúčame: V akom luxuse býva Nicole Scherzinger? Jej vila ukrýva jedno tajomstvo!

Virtuálne oživenie Nayeon

Pre potreby virtuálnej reality boli vytvorené špeciálne okuliare, vďaka ktorým sa Jang Ji-sung preniesla do virtuálnej reality, kde ju s úsmevom na perách vítala jej dcérka. Okrem okuliarov v tomto prípade veľkú rolu zohrávali aj špeciálne rukavice, vďaka ktorým ju mohla chytiť za ruku, pohladkať ju a dotýkať sa jej.

„Och, moja krásna, chýbala si mi.“ To boli prvé slová Jang Ji-sung, keď zbadala svoju dcérku. Určite nemusíme hovoriť, že slzy dojatia a šťastia v tomto prípade nechýbali. Nechýbali u jej matky a ani u ostatných členov rodiny, ktorí sedeli v hľadisku a celé virtuálne stretnutie sledovali so zatajeným dychom. Symbolicky spolu sfúkli sviečky na torte, posedeli si v parku a nakoniec si zaspievali aj uspávanku.

Dojímavá rozlúčka určite chytí za srdce úplne každého! Musíme povedať, že je to skutočne skvelý projekt a je úžasné, že virtuálnu realitu je v dnešnej dobe možné využiť aj úplne inak.

- Anketa

AK BY STE MALI MOŽNOSŤ, CHCELI BY STE SA AJ VY S NIEKÝM TAKTO SYMBOLICKY ROZLÚČIŤ?

Odpovedalo 37 ľudí  

Určite ÁNO
30%
Skôr NIE
70%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Daniela Bieliková 08.03.20 17:17

DB
karma
117.00

neviem, či je to dobrý nápad...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní