Učiaca veža ZOODY pre najmenších – ten najlepší vianočný darček?

Učiaca veža ZOODY pre najmenších – ten najlepší vianočný darček?

Určite nám dáte za pravdu, že deti sú neposedné. A možno ani nie tak neposedné, ako sa rady zapájajú do centra diania. A že milujú vypomáhanie v domácnosti, asi hovoriť nemusíme. Deti sú jednoducho vždy tam, kde sa niečo deje. Keď vysávate, tak vysávajú spolu s vami. Keď umývate okná, ony ich veľmi rady umývajú tiež (alebo skôr „opackávajú“). A čo také varenie? Aj pri tom veľmi rady pomáhajú. A vlastne je to skvelé, pretože už od útleho detstva získavajú svoje zručnosti, ktoré sa snažia vycibriť. Spoznávajú nové činnosti, nástroje a pomôcky, ktoré používate pri upratovaní alebo varení a pod.

Rozvíjať detskú zručnosť, predstavivosť a rovnako aj myslenie je potrebné už od útleho detstva. Na druhej strane však také varenie s deťmi je niekedy príliš zložité. Deti chcú pomáhať, no kým navaríte obed, tak ubehne aj niekoľko hodín. Musíte totižto deti držať, aby nespadli zo stoličky alebo si inak neublížili. Avšak, vždy existuje riešenie, ako si v domácnosti všetko uľahčiť a dokonca aj varenie a pečenie s deťmi v kuchyni. Stačí objaviť takú praktickú pomôcku, akou je učiaca veža – je to skvelý spôsob, ako zapojiť deti do varenia, upratovania i ďalších praktických aktivít v domácnosti.

Odporúčame: Poznáte najhoršie diéty? Tieto pri chudnutí radšej neskúšajte!

na čo je dobrá učiaca veža

Zdroj: ZOODY

Čo je to učiaca veža?

Kuchynská pomocná veža alebo teda učiaca veža je v podstate akási stolička, ktorá je však zabezpečená proti pádu dieťaťa. Je to bezpečnostná stolička, ktorá umožňuje deťom zapájať sa do bežných každodenných činností. Zároveň však môžeme povedať, že také učiace veže sú skvelé aj pre dospelých. Ak to vezmeme z hľadiska praktickosti a zjednodušovania vecí, tak učiaca veža poskytuje bezpečný prístup deťom ku kuchynským linkám, umývadlám a iným ťažko dostupným miestam. Montessori učiace veže (ako sa tiež nazývajú) podporujú prístupnosť, nezávislosť a „slobodu pohybu,“ vďaka čomu sú v poslednej dobe veľmi obľúbené.

Pri učiacich vežiach je, samozrejme, najdôležitejší dizajn. Mohli by sme povedať, že ten je premyslený do posledného detailu. Prvoradá je bezpečnosť, preto sú tieto stoličky z každej strany zabezpečené, aby dieťa z nich nevypadlo, ale aby zároveň malo dobrý prístup ku všetkému.

Naskytá sa tu však otázka, ktorá vŕta v hlave nejedného rodiča – od ktorého roku dieťaťa sú tieto učiace veže vhodné? V podstate od doby, čo dieťa dokáže samo stáť a chodiť. Zväčša je to okolo 18 mesiaca.

čo je učiaca veža

Zdroj: ZOODY

Aké majú učiace veže benefity?

Nezávislosť, bezpečnosť, dôvera a rozvoj schopností – to všetko umožnia učiace veže vašim deťom. Môžeme povedať, že učiace veže sú skvelými pomôckami v domácnosti s malými deťmi. Navyše im nemožno uprieť ich praktickosť a viacero možností využitia. Deťom skvelo poslúžia nielen v kuchyni, ale aj v kúpeľni (pri umývaní rúk), pri hraní sa pri stole (maľovanie, skladanie, prezeranie kníh,...), pri sledovaní von oknom a ďalších mnohých činnostiach.

  • Bezpečnosť – na rozdiel od bežnej stoličky má učiaca veža „klietku,“ ktorá chráni detí. To znamená, že sa nemusíte strachovať, že vaše dieťa spadne zo stoličky a ublíži si.
  • Nezávislosť – učiace veže majú slúžiť deťom, ktoré ich môžu využívať samostatne. Učiace veže tak dokážu podporiť začínajúcu samostatnosť detí.
  • Zručnosti – vzdelávacie stoličky umožňujú deťom zapájať sa do bežných aktivít, čím v podstate zábavným spôsobom nadobúdajú nové zručnosti a rozvíjajú ich.
  • Motorika – výstup na vežu je dobrým postupom pre rozvíjanie motoriky. No tiež prístup deti ku všetkému, čo majú na dosah je tiež skvelým spôsobom, ako podporiť rozvoj ich motoriky. V kuchyni môžu pomáhať s trhaním byliniek, miešaním surovín alebo cesta, umývaním pohárov a pod.
  • Čas – s deťmi môžete vďaka učiacim stoličkám stráviť viac času, ktorý by ste im inak pri príprave obeda či večere nevenovali.

Prečo voliť učiacu vežu ZOODY?

Nemôžeme poprieť, že montessori kuchynské stoličky sú skvelými pomocníkmi do každej domácnosti s malými deťmi. Dokonca sa nebojíme povedať, že taká učiaca veža je skvelým vianočným darčekom, ktorý dokáže mnohým rodičom uľahčiť život s dieťaťom.

Učiace veže ZOODY sú inšpirované princípmi Montessori pedagogiky, ktorá je založená na učení deti v prirodzenom prostredí. Stúpenci montessori vzdelávania veria, že deti sa najviac učia počas reálneho života. ZOODY učiace veže sú vyrábané na Slovensku z prírodných materiálov dostupných u nás a u našich českých susedov. Dizajn veží ZOODY je premyslený do posledného detailu a sú vyrábané tak, aby vydržali dlhé roky. Na ich výrobu sú využívané predovšetkým drevárske spojky, sú ručne opracovávané a v prvom rade zamerané na bezpečnosť detí.

Keďže sú vyrábané ručne, je možné prispôsobiť si ich dizajn a rovnako aj veľkosť svojim požiadavkám. Na výber máte z 30 farieb a 5 lakov, vďaka čomu môže byť učiaca veža vášho dieťaťa unikátna a jedinečná. ZOODY tiež prináša možnosť vytvorenia veží s počítadlom i bez neho, s magnetickou tabuľou, respektíve s tabuľou na kreslenie, s polohovaním výšky státia dieťaťa a pod. Každý nový model veže tiež prechádza skúškou kvality deťmi ZOODY :D.

Ak vás učiaca veža ZOODY zaujala, tak viac informácií nájdete na zoody.sk, kde si ju zároveň môžete aj objednať.

1 z 12

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Emil Valentaj 18.08.21 17:13

EV
karma
-1.00

takéto kreatávne hračky, ktoré deti niečo vedia naušiť sú najlepšie podla mna... ovela lepšie ako im dať do ruky tbalet alebo podobné veci :D

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní