Elegantné svadobné torty, ktoré nikdy nevyjdú z módy: Ktorú si vyberieš?

Elegantné svadobné torty, ktoré nikdy nevyjdú z módy: Ktorú si vyberieš?
  • 16.06.2020
  • Michaela Kožáková

Keď sa povie svadobná torta, všetkým sa začnú zbiehať slinky. Hm, lahodný čokoládový krém s čerstvým ovocím medzi mäkkými korpusmi zdobenými živými kvetmi – potešenie pre chuťové poháriky a dokonalá pastva pre oči. Svadobná torta je akýmsi sladkým vrcholom svadobnej hostiny. Aj keď sú hostia prejedení zákuskami, černohorskými rezňami či bravčovými panenkami, so zvedavosťou čakajú na tortu. 

Samozrejme, svadobná torta by sa mala v prvom rade páčiť vám. A hlavne aj vám chutiť. Nebudete si dávať predsa robiť tortu s makramé vzorom len preto, že je to teraz moderné, ale vy ste sa v tom nápade celkom nenašli. Trendy odchádzajú a prichádzajú. Aké druhy svadobných tort budú vždy štýlové a nikdy nevyjdú z módy? Čítajte ďalej.

Neprehliadni: Svadobná torta s jedlými kvetmi: Najzaujímavejší trend, ktorý ťa uchváti

Majster maliar

Zdroj: pinterest.com

Majster pekár - maliar

Tieto svadobné torty so zaujímavým zdobením jednoznačne upútajú na prvý pohľad. Vďaka bielym či farebným fľakom pripomínajúcich ťahy štetcom premieňajú tortu na umelecké dielo, ktoré vytvoril sám majster maliar. Tieto trendy svadobné torty možno nevyzerajú celkom elegantne, avšak prekvapia svojou prepracovanosťou a originalitou. Možno sa čudujete, ako vyrobili tie zaujímavé trojrozmerné ťahy štetcom. Jednoducho. Sú to vlastne vytvrdené kúsky čokolády alebo cukrovej hmoty.

Nahá torta

Zdroj: pinterest.com

Jednoduchá a krásna

Pre tie nevesty, ktoré nemajú rady polevy, rôzne poťahy či fondány na tortách, vynikajúcim a zároveň veľmi vkusným riešením je nahá svadobná torta. Jednoducho symetrické korpusy poukladané na sebe a medzi nimi náplň úhľadne a rovnomerne rozotretá. S výzdobou si veľmi hlavu nelámte a ani to nepreháňajte. Vsaďte na živé kvety, pár kúskov čerstvého ovocia či sušené plátky pomaranča kombinované s figami a máte nádhernú tortu.

Štvorcová torta

Zdroj: pinterest.com

Všade samé štvorce

Štvorcová svadobná torta v jednej farbe s jemnou výzdobou môže vyzerať naozaj veľmi elegantne a sofistikovane. Hrany korpusov môžu byť ostré alebo jemne zaoblené. Ak si zvolíte viacfarebné poťahy na tortu alebo fondány so vzormi, na jej dozdobenie zvoľte jeden či dva živé kvety, aby torta nevyzerala ako nepodarený kúsok či veľký chaos. 

Kráľovská torta

Zdroj: pinterest.com

Niečo pre princezné

Ak túžite po skutočnej princeznovskej svadbe s celou tou noblesou, nechajte sa inšpirovať kráľovskými svadobnými tortami. Väčšina z nich sú majstrovskými dielami. Napríklad taká svadobná torta Williama a Kate mala až osem poschodí. My to nemusíme až tak preháňať (jedine, ak budete mať na svadbe dvesto a viac hostí). Viac poschodové torty s niekoľkými korpusmi sú tým pravým elegantným prvkom na vašej svadbe. Môžete dodržať tento kráľovský štýl do bodky a zvoliť torty ozdobené cukrovými kvetmi, monogramami, jedlými perlami, čerstvými kvetmi alebo zvoliť hladkú tortu s niekoľkými zelenými vetvičkami či listami.

S mramorovým efektom

Zdroj: pinterest.com

S mramorovým efektom

Mramorovaný fondán je niečo, čo je zvyčajne vyhradené pre modernejšie torty, ale pomocou niekoľkých vylepšení môžete tento trend využiť aj pre elegantnú svadobnú tortu. Nepoužívajte príliš svetlé alebo žiarivé farby – namiesto toho sa držte neutrálnych a pastelových odtieňov. V prípade viac poschodových tort môžete zvýrazniť jeden korpus mramorovaným fondánom a ostatné nechať klasické. 

Pozri aj: Alternatívne svadobné torty: Takú musíš mať aj ty!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní