Festival Cannes nie je len o filmoch

Festival Cannes nie je len o filmoch

Už od svojho prvého ročníka v roku 1946 bol Cannes vždy aj prezentáciou najnovších módnych trendov. S vyše 5000 novinármi každoročne navštevujúcich tento filmový festival ide o jednu z najsledovanejších udalostí na svete.

Pripravili sme si pre Vás infografiku, kde sme sa zamerali na na slávnostné róby víťaziek filmového festivalu v Cannes za posledných 40 rokov.

Zamerali sme sa na 3 hlavné ukazovatele: farba, štýl a dĺžka rukávov. Hoci ide o jednoduché a veľmi všeobecné prvky, vieme na ich základe stanoviť špecifické kritériá outfitov, ktoré boli počas festivalu prezentované. Nakoľko boli farebné fotografie z festivalu dostupné až po roku 1977, naše štatistiky siahajú iba po tento ročník.

Odporúčame prečítať: Tieto trendy doplnky budeme nosiť v lete 2017

Festival Cannes nie je len o filmoch

Zdroj: Shutterstock®

A teraz vám prinášame krátky sumár našej analýzy:

FARBY:

Filmový festival v Cannes je synonymom elegancie - a ktorá farba je tou najelegantnejšou? Čierna. Táto skutočnosť sa samozrejme premietla aj do outfitov celebrít, ktoré sa v Cannes prezentovali, a to od svojho počiatku až do roku 2007, kedy začali prevládať svetlé, biele a krémové farby. Pestré farby sú výnimkou, ale aj tie si zaslúžia pozornosť - kto by si nepamätal ružovú róbu speváčky Björk?

DĹŽKA:

Dlhé chic šaty boli odjakžíva synonymom festivalu v Cannes. Napriek tomu sa predovšetkým začali objavovať aj kratšie šaty siahajúce po kolená (vrcholom sú tohtoročné ultrakrátke šaty francúzskej herečky Charlotte Gainsbourg), dlhá večerná róba je stále prevládajúcim outfitom tejto udalosti. Za 40 rokov festivalov v Cannes s dámskom smokingu objavili iba 3 herečky.

ŠTÝL:

Dlhé rukávy na šatách boli dominantou prvých 20 rokov. V 90.-tych rokoch nastal posun smerom k novým strihom: tenšie vypchávky na ramenách či odkryté ramená, vrátane jednodielnych šiat. Postupom času sa dlhé rukávy zo šiat vytratili celkom, a to najmä za posledných 10 rokov, kedy boli nahradené čiastočne alebo úplne odhalenými ramenami.

Odporúčame prečítať: Trendy letný šatník pre rok 2017 od KAMzaKRASOU

Festival Cannes nie je len o filmoch

Zdroj: Shutterstock®

Za tieto zaujímavé informácie a fotky ďakujeme e-shopu:  shopalike.sk

festival v cannes móda

Zdroj: Shutterstock®

róby z festivalu v cannes

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Lucia Šeptáková 30.05.17 06:02

karma
108.00

Zaujímavé zistenia..Ja milujem sledovať,kto mal čo oblečené na takýchto festivaloch,účesy líčenie...

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 30.05.17 07:23

MM
karma
100.00

zaujímavé zistenia, aj keď nepodstatné

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 18:47

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 18:47

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní