Viete si azda predstaviť leto bez grilovanej alebo varenej kukurice? My rozhodne nie a preto sme sa rozhodli vypátrať, ako túto klasiku tento rok troška oživiť a obľúbiť si tak niečo nové, sviežejšie. Predstavte si, že sa nám to podarilo! Grilovaná kukurica s príchuťou vás dostane a možno si už na nudnú klasiku ani nespomeniete. Vyberte si z týchto troch skvelých receptov!
Vyskúšaj aj: Čaj z kukuričných fúzov: Zisti, prečo ho zaradiť do pitného režimu!
Bude ťa zaujímať
1. Grilovaná kukurica po grécky
Gréci sa v kuchyni vedia obracať, o tom niet žiadnych pochýb. Takže ako pripraviť kukuricu na grécky spôsob? Jednoducho použitím typických gréckych ingrediencií.
Na kukurice budeme potrebovať:
- 2 kukurice (môžete si ich aj predvariť, aby boli hotové rýchlejšie)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 lyžičky sušeného oregána
- 1/2 lyžičky sušenej bazalky
- soľ
- korenie
Na toping si pripravte:
- 4 lyžice gréckeho jogurtu
- 50 gramov syra Feta
- čerstvú bazalku
- pol červenej cibule nadrobno
Ako postupovať? Kukurice si potrite zmesou z olivového oleja a korenín a ugrilujte do zlatista. Následne si zmiešajte jogurt s Fetou a zmesou potrite vrch kukuríc. Posypte nasekanou bazalkou a cibuľkou. Ak máte, môžete pridať aj čerstvé oregáno.
Inšpiruj sa: Recepty na naloženú kuracinu a morčacinu: Najlepšie na grilovanie!
2. Grilovaná kukurica na taliansku nôtu
Ďalšou kuchyňou, ktorú milujeme, je talianska. Tak prečo nepripraviť po taliansky aj kukuricu? Uvidíte, že neoľutujete!
Na kukurice budeme potrebovať:
- 2 kukurice (môžete si ich aj predvariť, aby boli hotové rýchlejšie)
- 1 šalotku
- 2 hrste čerstvej bazalky, zbavenej stoniek
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 lyžičky mletých čili papričiek
- 120 ml olivového oleja
- 2 lyžice červeného balsamica
- soľ na dochutenie
Na toping si pripravte:
- nastrúhaný parmezán
Ako postupovať? Kukurice dajte na gril, na ktorom ich grilujte do zlatista, teda kým nebudú mäkké. Medzitým si pripravíme zmes na potretie kukuríc - bazalkové Vinaigrette. Všetky ingrediencie od šalotky až po soľ dáme do mixéra a poriadne rozmixujeme. Dresingom potrieme ugrilované kukurice a posypeme parmezánom, ktorý by sa mal na teplých kukuriciach roztiecť. Podávame ešte horúce. Pre krajší efekt môžete kukuriciam nechať zelené stonky s listami.
Zaujme ťa: Prečo plačeme pri krájaní cibule? Vieme, ako tomu jednoducho predísť!
3. Grilovaná kukurica na ázijský štýl
Pri poslednom recepte zájdeme troška viac na východ zemegule, kde preferujú jedlá štipľavejšie, ako kdekoľvek inde. Presne tak pripravíme aj kukuricu, na ohnivý spôsob.
Pripravte si:
- 2 kukurice
- 4 lyžice štipľavej omáčky (najlepšie omáčky Sriracha)
- 2 strúčiky cesnaku
- med na zjemnenie
- soľ
Ako postupovať? Kukurice si ugrilujte tak, aby boli mäkké a zlatisté. Zmiešajte si ingrediencie na toping. Použite toľko medu, aby ste vedeli omáčku skonzumovať podľa toho, aké štipľavé jedlá máte radi. Ak je omáčka príliš silná, môžete ju zjemniť napríklad bielym jogurtom. Kukurice potrite pálivou omáčkou a konzumujte.