Hľadáš zdravý recept na lososa? Vyber si z týchto 3!

    • Zdieľaj:
- Recept na lososa 3x inak
3 z 3

Losos po toskánsky

Na záver sa presunieme do slnkom zaliateho Talianska a pripravíme si toskánskeho lososa podľa Eatwell 101.

Ingrediencie:

  • 500 g lososa
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1/4 lyžičky drveného čili
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky 
  • soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 1 strednú cibuľu (posekanú)
  • 4 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 4 Roma paradajky 
  • 170 g čerstvého špenátu
  • 30 g čerstvej bazalky
  • 60 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 2 lyžice kvalitného olivového oleja na podávanie

Postup prípravy:

  1. Hlbšiu panvicu si rozohrejeme na strednú intenzitu a pridáme do nej 2 lyžice olivového oleja, lososa, čili, talianske korenie, papriku aj soľ. Všetko opekáme asi 5 minút, kým je losos prepečený z oboch strán.
  2. Lososa vyberte z panvice a dajte do nej zvyšnú lyžicu oleja (alebo masla) a pridajte cesnak a cibuľu. Opekáme na miernom plameni, kým cibuľa nezosklovatie.
  3. Následne pridáme paradajky, bazalku, špenát a vývar (prípadne biele suché víno namiesto vývaru). Spoločne nechajte bublať 3 až 5 minút. Špenát sa musí spariť a paradajky musia pustiť šťavu. Dochuťte podľa potreby, pridajte korenie.
  4. Do panvice vráťte lososa, trocha spolu všetko povarte a podávajte poliate kvalitným olivovým olejom.
3 z 3