Najhoršie vlastnosti podľa znamení horoskopu: Odhaľ svoju temnú stránku

Najhoršie vlastnosti podľa znamení horoskopu: Odhaľ svoju temnú stránku

Svet nie je čiernobiely a rovnako tak ani ľudia. V každom človeku nájdeme pozitívne vlastnosti, no zároveň každý jeden má aj svoju temnú stránku, ktorú si odhalíme v nasledujúcich riadkoch. Aké sú najhoršie vlastnosti jednotlivých znamení horoskopu? Čítajte ďalej a možno budete aj celkom prekvapení.

BARAN (21.03. – 20.04.)

Pri energickom znamení Barana niekedy nemusíte „stačiť s dychom“. Je natoľko dynamický a akčný, až to môže byť pre niektoré osoby príliš náročné a vyčerpávajúce, napríklad aj pre členov jeho rodiny, ktorí v sebe nemajú tento oheň. Výhodou je to, že s ním nuda v každom prípade nehrozí a svojou odvážnou a rozhodnou povahou dokáže inšpirovať aj druhých k veľkým činom. Jeho priamočiarosť v komunikácii dokáže byť prínosná, ale vie aj zraniť. Ide o veliteľské znamenie, ktoré sa v zásade nepýta, ale vyžaduje a nastavuje pravidlá aj pre druhých, čo môže pôsobiť diktátorsky a nekompromisne.

Pozri aj: Partnerský horoskop: Ktoré znamenia nie sú vhodné pre Barana?

zlé vlastnosti podľa horoskopu

Zdroj: Shutterstock®

BÝK (21.04. – 21.05.)

Býk si potrpí na tom, ako vyzerá a vyžaruje z neho serióznosť. Na druhej strane je v jeho charaktere prítomná nadmerná konzervatívnosť, no a tiež lipnutie na starých a overených postupoch, čo môže v živote spôsobiť stagnáciu a akési „bezvetrie“. Pokiaľ nemá v živote dosť vonkajších podnetov a inšpirácie, zacyklí sa v stereotype, ktorý mu síce maximálne vyhovuje, ale jeho blízkym to môže ísť poriadne na nervy. Ak si však chcú presadiť niečo iné, narazia na jeho tvrdú hlavu a rohy. Pokiaľ ho chce niekto pripraviť o dominanciu, má jednoducho smolu. Zjavná je u neho aj neochota riskovať a sklony k závisti.

BLÍŽENCI (22.05. – 21.06.)

Vzdušní Blíženci sú pomerne nestáli a „ulietaní“. V dynamike, ktorou bytostne žijú, či už na cestách alebo v práci, sa na nich nemožno absolútne spoliehať. Niekedy sa stáva, že si radi prifarbia realitu a snažia sa byť ešte zaujímavejšími, ako sú. Avšak ľudia, ktorí sú s nimi v kontakte, majú možnosť oceniť ich inteligenciu aj kreativitu, preto je toto preháňanie naozaj zbytočné. Temnejšou stránkou Blížencov je aj ich dvojtvárnosť, teda radikálne zmeny nálad, ktorými znepríjemňujú život nielen sebe, ale aj ľuďom naokolo. Pracovným metódam a samotnému nastaveniu Blížencov sa dá taktiež vyčítať chaotickosť, no pravdou je, že svoje záležitosti vždy dotiahnu do konca.

zlé vlastnosti podľa znamenia

Zdroj: Shutterstock®

RAK (22.06. – 22.07.)

Citlivý Rak je milujúci, no zároveň dokáže byť aj chladný a sarkastický. Jeho prioritou je zázemie, rodina a pekný domov. Ak niekto negatívne zasiahne do tejto jeho zóny, dokáže byť až nebezpečný. Keď niekoho miluje, dáva do toho všetko, ale zároveň dokáže túto osobu svojím záujmom až „dusiť“ a môže sa prejaviť aj snaha zmeniť svojho partnera na obraz, ktorý je v jeho očiach tým ideálnym, no to väčšine ľudí nebýva po chuti. Nepríjemnou stránkou tohto znamenia sú aj ťažko predvídateľné zmeny nálad, ktoré zasahujú každého v jeho okolí, či už v dobrom alebo v zlom.

LEV (23.07. – 23.08.)

Tak ako lev v prírode, aj človek narodený v znamení Leva sa môže javiť ako flegmatický, lenivý a niekedy aj pomalý. Keď však ide do tuhého, zapne na všetky obrátky a dokáže podať obdivuhodný výkon. Potrpí sa si na svojom výzore, pôsobí hrdo a niekedy až namyslene. Na rozdiel od takého Strelca, ktorý je taktiež ohnivým znamením, je organizovanejší a pravidlá sú pre neho dôležité. Možno sa na neho spoľahnúť. Odvrátenou stránkou tohto znamenia je jeho prebujnelé ego, ktoré síce niekedy pôsobí v prospech Leva, dokáže cezeň zapôsobiť a dobre sa odprezentovať, no vie ním druhých aj nahnevať, predovšetkým tie znamenia, pre ktoré je príznačná tvrdohlavosť a podobne dominantné nastavenie.

Vybrali sme: Ktoré znamenia neodpúšťajú žiadnu krivdu? S tými to je ťažké!

lenivosť

Zdroj: Shutterstock®

PANNA (24.08. – 23.09.)

Hovorí sa, že Panne nie je dobré dať do rúk veľkú moc, pretože by sa mohla začať výraznejšie prejavovať jej odvrátená stránka povahy. I keď sa na prvý pohľad javí milo, spôsobne, je spoľahlivá, dôsledná a rada pomôže, skrýva sa v nej až prílišná kritickosť. A to nielen k sebe, ale aj k druhým ľuďom. Neujde jej žiadne pochybenie, neznáša poflakovanie sa a jej puntičkárstvom dokáže pravidelne dvíhať tlak najmä blízkym ľuďom. A keď príde na to, že sa dostane v kariére do vedúcej pozície, nepozná zľutovanie a neberie do úvahy nič s výnimkou výkonu podaného na 100 %.

VÁHY (24.09. – 23.10.)

Pre Váhy je niekedy veľmi náročné dopracovať sa od slov k činom, čo môže pôsobiť aj ako lenivosť. Okrem tejto neschopnosti rozhýbať sa, im neuveriteľne dlho trvá rozhodnúť sa pre tú správnu možnosť. Radšej si nechávajú otvorené zadné vrátka, pretože neveria ani sami sebe a neustále váhajú a prehodnocujú, čo môže ostatných privádzať až do zúrivosti. S Váhami totiž nikdy nie ste na istom a nič nie je zrejmé. Ak si s nimi niečo plánujete, potrebujete mať pevné nervy a musíte počítať aj s tým, že nič nemusí byť napokon tak, ako sa dohodnete. Najbližší a rodinní príslušníci Váh často narážajú na problém, že i keď sa snažia zavďačiť sa im a robiť maximum v záujme Váh, ich snaha nie je adekvátne ocenená a toto znamenie ju berie ako samozrejmosť.

Inšpiruj sa: 3 spôsoby, ako použiť sódu bikarbónu v domácnosti: Toto ti uľahčí život!

nebezpečné znamenie

Zdroj: Shutterstock®

ŠKORPIÓN (24.10. – 22.11.)

Toto znamenie vie byť nápomocné aj citlivé, avšak nechcite ho nahnevať. Razom sa dokáže zmeniť na bezohľadného manipulátora, ktorý dostane ľudí presne tam, kde chce, aby boli. Je to znamenie opradené istým druhom kúzla, má hĺbku, no je aj nebezpečné a má veľkú potrebu „vlastniť“ druhých ľudí. Jeho videnie sveta býva čiernobiele a rovnako vníma aj druhých – buď vás miluje, alebo vás nenávidí. Intenzita jeho emócií je naozaj mimoriadna.

STRELEC (23.11. – 21.12)

Znamenie Strelca sa vyznačuje veľkou dávkou optimizmu a odvahy, no jeho tienistá stránka môže demotivovať a odplašiť aj toho najväčšieho dobráka. Keď totiž nemá svoj deň, prestáva brať ohľad na ostatných a správa sa ako „slon v porceláne“. V skutočnosti mnohé, čo vysloví alebo urobí v tomto zlom stave, ani nemyslí vážne, no dopady, aké to má na druhých ľudí, už nedokáže zmierniť. A potom sa už len čuduje, prečo sa s ním ostatní nechcú rozprávať a kontaktovať sa. Ľahko sa nadchne, ale unikajú mu mnohé súvislosti a stáva sa, že veci jednoducho nedokončí.

chladný muž

Zdroj: Shutterstock®

KOZOROŽEC (22.12. – 20.01.)

Niekedy môžete mať pocit, že je Kozorožec chladný aj ku svojej vlastnej rodine a najbližším. Jeho povaha je však v zásade vážna, seriózna a určite nemôžete od neho čakať, že uprednostní zábavu pred povinnosťou. Pre niekoho môže ísť o príliš nudné znamenie, ktoré kladie až priveľký dôraz na disciplínu. Je pravdou, že sa na neho dá spoľahnúť, ale niekedy ani všetky jeho pozitívne stránky nestačia na to, aby nahradili tak potrebné emócie, ktoré sú dôležité pri rozvíjaní vzťahov a v medziľudskom kontakte.

VODNÁR (21.01. – 19.02.)

Inšpiratívny a inteligentný – taký je Vodnár, ktorého život rozhodne nie je stereotypný alebo nudný. Aká je však jeho odvrátená strana? Niekedy sa pri skúmaní dôležitých vecí príliš zaoberá detailmi, a preto mu dokáže uniknúť celková podstata. Analytická myseľ Vodnárov je teda na jednej strane pre nich dôležitým nástrojom, ale aj prekliatím. A to najmä v prípade, keď chcú analyzovať ľudské vzťahy a motivácie. Tu sa totiž dosť strácajú a vytvárajú si obraz sveta, ktorý ich núti k prehnanej nedôverčivosti.

RYBY (20.02. – 20.03)

Napriek množstvu pozitívnych vlastností Rýb vystupujú do popredia aj také, ktoré by sme mohli označiť za sebadeštruktívne. Akoby malo toto znamenie v popise svojej existencie požiadavku trpieť. Na jednej strane sa ľudia v znamení Rýb obetujú, musia sa cítiť pre druhých potrební a na druhej strane sa vyžívajú v sebaľútosti. Namiesto toho, aby urobili niečo pre seba, venujú pozornosť, energiu a čas tým, ktorí si to nezaslúžia. Ich doménou je jednoducho trpiteľstvo.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Ľubica Šťastná 31.05.19 05:06

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavé, celkom sedí!

  • 1
Odpovedať

Jana Tonhauserová 01.06.19 10:43

karma
104.00

Tak to sedí naozaj pre každé znamenie..aj ja som sa v tom našla a trefa do čierneho...

  • 1
Odpovedať

Lenka Čajová 01.06.19 11:01

karma
97.00

zaujimave teda :)

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 04.06.19 00:07

karma
109.00

Som prekvapená,ale celkom to na mňa sedí...

  • 1
Odpovedať

Katarína Hrtúsová 09.06.19 16:59

KH
karma
79.00

Môžem potvrdiť, že v mojim prípade charakteristika skutočne sedí. Nieje príjemné byť sebakritický, nuž ale fakty sú fakty

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 12.06.19 22:50

JK
karma
100.00

Celkom to sedí aj na mňa

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní