Inšpirácie, ako skrášliť malý balkón: Takto bude vyzerať ako z katalógu

Inšpirácie, ako skrášliť malý balkón: Takto bude vyzerať ako z katalógu
  • 04.08.2019
  • Michaela Kožáková

Radi počas teplých letných dní sedávate vonku na slniečku a vychutnávate si svoju kávu? Nemáte však dom s obrovskou terasou alebo záhradou, ale bývate v bytovej zástavbe s malým balkónom a o sedení na pekne upravenom balkóne s kvitnúcimi kvetmi, lampášmi a vkusnými doplnkami môžete len snívať? Omyl! Aj váš malý balkón sa môže premeniť na oázu pokoja, priestor na čítanie obľúbenej knihy alebo romantické posedenia pri pohári dobrého vína.

Len veselo do toho!

Máte radi kvety? Zvoľte vertikálnu záhradu. Pripevnite obrúsenú paletu na stenu balkóna a poukladajte do nej kvetináče s bylinkami, muškátmi alebo zeleninou. Zaveste na strop črepníky na trendy makrém špagátové kreácie, ktoré si hravo zvládnete spraviť aj sami. Využite zábradlie a položte naň v špeciálne tvarovaných kvetináčoch pichľavé kaktusy alebo slnko milujúce skalné ruže. 

Palety môžete využiť i na jednoduché sedenie. Pre pohodlie poukladajte niekoľko vankúšov vo vašej obľúbenej farbe. Alebo si vyberte z ponuky balkónového sedenia v obchodoch. 

Posvieťte si na to

Predstavte si tie pokojné večery v objatí partnera na vašom balkóne. Ozdobte si balkón vkusnými lampášmi a zapáľte v nich dlhé sviečky. Kúpte si solárnu reťaz a zaveste ju v hornej časti balkóna alebo ju omotajte okolo zábradlia. Na zem položte koberec a nezabudnite na deku pre chladnejšie dni. Vyhrajte sa s farbami, zvoľte doplnky, ktoré váš balkón oživia. Fantázii sa medze nekladú a je len na vás, ako si svoj balkón skrášlite. Nemusíte zarábať tisícky eur alebo mať balkón ako pol futbalového ihriska, aby ste sa cítili príjemne. Aj malý balkón sa môže stať vaším útočiskom, súkromným rajom a miestom, kde sa radi stratíte v myšlienkach alebo si vypočujete najnovšie novinky od klebetných susediek.

Ešte stále váhate, či sa do toho pustiť? Pozrite sa na niektoré nádherné balkóny. Určite minimálne jeden z nich vám padne do oka.

Pozri aj: Akú zeleninu pestovať na balkóne? Toto ti porastie jedna radosť!

1 z 13

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Chromíková 04.08.19 14:26

MC
karma
109.00

Treba využiť aj malé priestory na príjemné posedenie.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní