Ktoré 3 typy žalúzií vám ušetria najviac tepla?

Ktoré 3 typy žalúzií vám ušetria najviac tepla?

Už to tak vyzerá, že teplo bude v túto zimu najviac ceneným tovarom. Avšak, nie všetky riešenia na jeho zabezpečenie sú ideálne. Ako teda dokážete okrem nového kotla získať viac tepla pre vašu domácnosť? Aj správna voľba žalúzií dokáže spraviť s teplotou v miestnostiach divy.

Ktoré typy tejto tieniacej techniky sú najvhodnejšie na chladné zimné dni?

Predokenné vonkajšie žalúzie

Jednotkou v šetrení tepla a energií sú vonkajšie žalúzie. Výnimočným tvarom dokážu chrániť objekt pred poveternostnými vplyvmi a vytvoriť tak vysoký termoregulačný efekt. Ak nevlastníte dom, môžete ich pokojne umiestniť aj na balkón či lodžiu.

Pomocou vysokofunkčného bočného tesnenia lamiel dokážu externé žalúzie vo vašom dome vytvoriť skvelé termoizolačné podmienky a ušetriť cenné energie. Okrem toho, v lete vďaka dokonalému tieneniu dosiahnete príjemné prostredie aj bez použitia klimatizácie. Vaše súkromie a tiež bezpečnosť domu sú pomocou externých žalúzií taktiež dokonale zabezpečené.

Odporúčame: Kontajnerové domy: 4 najväčšie výhody a nevýhody!

Predokenné rolety

Čo sa týka udržateľnosti tepla predokenné rolety sú rovnako efektívne ako žalúzie. Veľkou výhodou je dokonalé zatemnenie v prípade zatiahnutia a tiež izolácia hluku. Vďaka optimálnym vlastnostiam poskytujú izoláciu pred vetrom, ale aj zimou či naopak vysokými teplotami. Veľkou výhodou je možnosť osadiť ich aj do už zasadených okien a nie len počas stavby domu.

Screenové rolety

Screenové rolety sa od klasických predokenných roliet líšia stupňom svetelnej priepustnosti. Zatiaľ čo cez predokenné rolety nie je vidno dnu, ale ani von, screenové rolety umožňujú obmedzenie pohľadu do interiéru, ale špeciálna perforovaná látka zároveň umožňuje výhľad do exteriéru.

V interiéri vďaka nim dokážete vytvoriť optimálne tepelné podmienky, zabrániť poveternostným vplyvom a tiež obmedziť prenikanie chladného vzduchu k oknám. Okrem preferovaného použitia v exteriéri, je možné ich využiť aj vo vnútorných priestoroch.

Keďže ceny energií neustále stúpajú, skúste si vytvoriť bezpečnejší a teplejší domov vďaka použitiu takýchto žalúzií a máte vystarené. Nielenže sú cenovo dostupné, ale sa na okno jednoducho inštalujú a ešte lepšie ovládajú.

Pozri aj: Inteligentná domácnosť: 5 dôvodov, pre ktoré ju budete zbožňovať!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní