Kariéra a životná cesta: Ako dosiahnuť úspech v kariére podľa Feng Šuej?

Kariéra a životná cesta: Ako dosiahnuť úspech v kariére podľa Feng Šuej?
  • 09.04.2020
  • Darina Veen-Kaššová

V časoch, keď premýšľame o ďalšom kroku v našom živote, v kariére a v zamestnaní alebo sa máme presťahovať do iného mesta a nemôžeme sa rozhodnúť, cítime sa zaseknutí, zmätení, váhaví a chýba nám jasnosť a rozhodnosť – dajme na rady Feng Šuej a nechajme sa inšpirovať touto zaujímavou filozofiou bývania.

Feng Šuej pomáha vytvárať v našich príbytkoch harmóniu a rovnováhu, vylepšuje funkčnosť priestoru a umožňuje nám cítiť sa doma šťastne a pohodlne. Je to umenie harmonizovať tok priestorovej energie stavieb. Podľa Feng Šuej je každá časť vášho domu spojená s konkrétnou oblasťou života. Ak rozdelíte svoj dom (teda pôdorys domu) na deväť rovnakých častí, každá z nich má určitý význam a energetické pôsobenie. Schému alebo takzvanú energetickú mapu, ktorú používame na toto rozdelenie nazývame Pakua. Každá zóna v Pakue symbolizuje jednu oblasť života. Stav vašej izby, časti domu alebo nejakého rohu izby v tejto oblasti, odzrkadľuje aktuálnu situáciu vo vašej kariére, partnerskom vzťahu, financiách alebo iných oblastiach života.

Oblasť Kariéry sa nachádza v prednom strede vášho domu, keď smerujete do domu z hlavných dverí.

Odporúčame:  Veľké jarné upratovanie podľa Feng Šuej: Kde začať a na čo nezabúdať?

Pakua

Zdroj: Darina Veen-Kaššová

Oblasť Kariéry sa vzťahuje na vašu prácu a smer života, symbolizuje cestu Vášho života

Ak chcete zmeniť zamestnanie, nájsť prácu alebo zlepšiť svoje pracovné podmienky a získať jasnejšiu predstavu o tom, čo zmeniť – múdre Feng Šuej nám radí bližšie preskúmať túto oblasť vášho domova. Spôsob, akým je usporiadaná, tok energie, ktorý pociťujete, možno prázdnota, chlad, možno stagnácia, možno podráždenosť, má vplyv na vaše zamestnanie, spokojnosť s prácou a pocit, že ste na tej „správnej ceste“. 

Skúste sa zamyslieť a položte si otázky: Zodpovedá vaša práca tomu, na čo sa vo svojom najhlbšom vnútri cítite „povolaní"? Baví vás vaša práca a robíte ju z presvedčenia a dostávate za ňu isté uznanie? Akonáhle vieme, kde sa nachádza oblasť Kariéry, má zmysel v nej vytvárať dobrú energiu Feng Šuej.

kam umiestniť pracovňu

Zdroj: Shutterstock®

Kde sa nachádza v mojom dome zóna Kariéry?

Pri analýze bytu, domu alebo pracovného miesta Vám pomôže Pakua, energetická mapa domu. Pakua sa prikladá tak, že základná línia s oblasťami vedomosti, kariéra a nápomocní priatelia leží pri vstupných dverách. Vstupné dvere sú miestom, kde energia čchi vstupuje do nášho domu.

V rodinnom dome sa orientujeme podľa vstupných dverí, v bytovke podľa vstupných dverí do bytu, lebo až tam je prah k súkromnému životnému priestoru. Zóna Kariéry sa nachádza v strede základnej línie Pakua.  

Pozri tiež: Ako zariadiť pracovňu podľa Feng Šuej, aby sa ti darilo?

Pakua

Zdroj: Darina Veen-Kaššová

Ak je chaotická a preplnená, môžeme sa cítiť prepracovaní a naša práca nás neuspokojuje. Vtedy treba vyhodiť zbytočnosti, preorganizovať priestor a usporiadať ho nanovo. Odstráňte všetky objekty, ktoré sa vám nepáčia.

Ak sa táto oblasť (izba) nepoužíva, je prázdna, tmavá, studená a sterilná, môžeme mať pocit, že náš život nemá smer a hlbší zmysel. Je priestor dostatočne osvetlený?  Čo nám visí na stenách? Aké obrazy a symboly? Prečo sme sem vybrali práve tieto? Čo nás inšpirovalo?  Každý predmet v sebe skrýva osobitú symboliku, ktorej interpretácia závisí od súvislosti, okolnosti a obyvateľov domu. 

Pokiaľ sa vchod do vášho domu nachádza v oblasti „kariéra,“ poukazuje to na mimoriadny význam tejto sféry pre vás a vašu rodinu. Schody tu môžu symbolizovať únavné a vrtošivé výkyvy a nepokoj, preto by sa mali vyvážiť dobrým osvetlením, ako aj povznášajúcimi a inšpirujúcimi obrazmi.

Oblasť kariéry by mala byť stvárnená tak, aby podporovala jasnosť potrebnú na životnej ceste – to znamená svetlo a prívetivo, láskavo a priestranne.

ako by malo vyzerať pracovné miesto

Zdroj: Shutterstock®

Keďže vo Feng Suej všetko so všetkým súvisí a životodarná energia cchi prúdi celým domovom, treba sa pozrieť i na oblasť „Bohatstvo“. Táto oblasť súvisí s vašou finančnou pohodou a s tým, čo vnímame ako „šťastie“. Stav tejto oblasti vášho domova má vplyv na váš príjem, blahobyt, pocit šťastia, dostatok príležitosti vo vašom živote a pocit vďačnosti. 

Zaujme ťa: Ako zariadiť detskú izbu? Toto je najlepší ideál podľa Feng Šuej!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní