Kde a ako predať svadobné šaty? Máme tipy, ako na to!

Kde a ako predať svadobné šaty? Máme tipy, ako na to!
  • 22.05.2020
  • Michaela Kožáková

Pamätáte si tú chvíľu, keď ste ich zbadali? Bola to láska na prvý pohľad. Čo tam po cene! Vy ste ich proste museli mať. Nie, nepožičali ste si ich, vy ste si ich kúpili. Vaše svadobné šaty.

Obliekli ste si ich na vašu vysnívanú svadbu, no teraz je už po tom, po celej paráde. Váš veľký deň sa skončil, vaše svadobné šaty visia zabalené v šatníku – ako spomienka. Vy však neznesiete, ako na nich pomaly padá prach, najmä keď vyhliadka na ich predaj znie dosť príťažlivo. Nielen, že môžete získať späť nejaké peniaze, ale aj vaše šaty dostanú druhý život. Proces predaja svadobných šiat online sa môže zdať trochu skľučujúci, ale vykonaním niekoľkých jednoduchých krokov môžete zvýšiť šancu na rýchly predaj. My vám poradíme, ako na to.

Neprehliadni: Kvety na letnú svadbu: Tieto prežijú akékoľvek teplo a určite nezvädnú!

Predaj šiat

Zdroj: pinterest.com

Rozhodnite sa, či to stojí za to ich predať

Prvý najdôležitejší krok – naozaj chcete svoje vysnívané svadobné šaty predať? Ak šaty predáte, už sa to nedá vrátiť späť. Stále ste na vážkach a za každým, keď sa na ne pozriete sa cítite trochu sentimentálne? Radšej si to dobre premyslite, možno vaše svadobné šaty môže zdediť jedna z dcér alebo iné dievča z vašej rodiny. 

Na druhej strane však môžete na šatách čo to zarobiť. Ak nie sú poškodené a majú menej ako dva roky, tak sa vám ich podarí predať za veľmi slušnú sumu. Ak sú šaty šité na mieru alebo od dizajnéra, môžete získať pekné peniaze. A smútok môžete zahnať novými letnými šatami alebo vkusnou kabelkou. Ešte jedna vec – ak vaše šaty majú zjavné poškodenie, ktoré by bolo nákladné, nemožné opraviť či vyčistiť, možno nebudete môcť vaše svadobné šaty predať.

Webová stránka

Zdroj: pinterest.com

Kde a ako predávať?

Idete teda do toho? Keď ste sa už rozhodli, že svoje svadobné šaty predáte, spravte si prieskum a prehliadnite si webové portály i stránky, kde ich môžete predať. Na internete môžete nájsť niekoľko stránok s predajom použitých vecí. Existujú takisto webové stránky, ktoré sa špecializujú na svadbu a všetko s ňou spojené. Tam sa vám pravdepodobne budú šaty najlepšie predávať. 

Predtým, ako sa rozhodnete, poprezerajte si iné inzeráty. Prezrite si aj ďalšie ponuky svadobných šiat, ich stav, cenu. Ak sa s predajom veľmi neponáhľate, začnite s vyššou sumou (avšak veľmi to nepreháňajte) a postupne znižujte. Urobte niekoľko fotiek. Pamätajte, že fotky nesmú byť rozmazané ani tmavé. Snažte sa zachytiť šaty z najkrajšieho uhla.

Nezabudnite na popis. Uveďte správne miery, poskytnite podrobné informácie o rozmeroch, štruktúre, látke, výstrihu. Vyzdvihnite jedinečnosť šiat – ručne vyšívaný korzet, lemovaný závoj. Môžete tiež pripísať, ako ste sa v šatách cítili počas vašej svadby.

Vyčistite ich

Nechajte šaty profesionálne vyčistiť. Budú sa ľahšie predávať a nevrátia vám ich po tom, ako zistia, že ich spodnica je špinavá. Ak ste sa rozhodli šaty predať, investujte do ich vyčistenia. Takisto ani vám by sa asi veľmi nepáčilo, ak by ste zaplatili za nevyčistené šaty. 

Svadobné šaty

Zdroj: pinterest.com

Trpezlivosť ruže prináša

Buďte trpezlivé. Nečakajte veľmi, že sa vaše svadobné šaty predajú do týždňa. Možno áno, a to v prípade, ak sú vaše šaty od Versaceho a vy ich predávate za úplne smiešnu sumu. Predaj použitých svadobných šiat môže trvať od niekoľkých týždňov do jedného roka.

Ak ste už mesiac alebo dva nedostali žiadnu reakciu, skúste zvážiť zníženie ceny, pridanie nových fotografií alebo pripísanie ďalších informácií. Môže sa stať, že o vaše šaty nikto neprejaví záujem ani po roku alebo naopak, predáte ich mihnutím oka. Máte dve možnosti – vaše vysnívané šaty si môže po malých úpravách obliecť vaša dcéra, v druhom prípade na nich niečo zarobíte.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Chromíková 22.05.20 10:45

MC
karma
109.00

Dobré rady pre mladé nevesty.

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní